kostom63 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 witam czy ktos korzysta i moze podpowiedziec jaka trzeba miec aby od zegrza po nord cap nie zabladzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 witek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Navionics Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 dzieki a czy ktos uzywa mapy 44XG i dalby sie podpytac np przez tel o dokladnosc batymetrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 dzieki a czy ktos uzywa mapy 44XG i dalby sie podpytac np przez tel o dokladnosc batymetrii sprawdź dobrze kolego, bo np sam navionics się takim Zegrzem nie chwali (jest sam kontur):http://www.navionics.com/en/webapppodejrzewam, że gdyby takie mapy miał w ofercie to maximapa byłaby ciut tańsza. tym bardziej, że navionicsa z google play można mieć za 100zl.z mapami jest duży problem. na naszym śródlądziu generalnie panuje zasada, że jak chcesz batmetrie w echu to musisz ją sobie zrobić sam. im dalej na północ tym map więcej, ale idealnej co ogarnie wszystko nie ma. tym bardziej do hummina (czyt: jak już masz urządzenie), bo pod względem samych map garmin daje chyba największe możliwości (tak komercyjnych jak i projektów społecznościowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 w takich momentach ciesze sie, że większość moich wód po ktorych smigam lodzia to wody morskie bo Navionics ladnie to kryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nizdęb Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Może ktoś w przybliżeniu określić ile trwa zrobienie samemu mapy batymetrycznej zbiornika ok. 400 ha? Rozumiem że robienie jej (pisząc w skrócie) polega na jednorazowym "dotknięciu łódką" każdego m2 wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Może ktoś w przybliżeniu określić ile trwa zrobienie samemu mapy batymetrycznej zbiornika ok. 400 ha? Rozumiem że robienie jej (pisząc w skrócie) polega na jednorazowym "dotknięciu łódką" każdego m2 wody? dotyka się co któregoś m2 i wykorzystując program komputerowy estymuje się opuszczone obszary. im mniej estymacji, tym większa dokładność. trasy wyglądają pi razy drzwi tak:https://insightstore.lowrance.com/insightgenesisw związku z powyższym ścieżki co 10 metrów będą dokładniejsze niż ścieżki co 20 metrów, za to opłynięcie zbiornika zajmie teoretycznie 2x więcej czasu. w praktyce: jak znamy zbiornik choć trochę, to można optymalizować: tam gdzie basen i płasko można pływać "rzadziej", tam gdzie dno ciekawe trzeba zagęścić ślady. to wszystko przy założeniu, że batymetria interesuje nas wędkarska. żeglarze mają inne priorytety niż my.ergo: nie da się tego określić nawet w przybliżeniu. dobra i szybka spalina dałaby radę w dzień-dwa ostrego tyrania od świtu do zmierzchu. na elektryku to prawie mission impossible. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Wielkie dzieki sporo mi sie rozjasnilo , a jak zdobyc mape przez google play i czy ona bedzie taka jak mi podeslales w linku bo jest tam kawalek finskiej wody ktory mnie interesuje i stowke to moge zainwestowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Wielkie dzieki sporo mi sie rozjasnilo , a jak zdobyc mape przez google play i czy ona bedzie taka jak mi podeslales w linku bo jest tam kawalek finskiej wody ktory mnie interesuje i stowke to moge zainwestowac ?1. https://play.google.com/store/apps/developer?id=Navionics&start=0&num=122. nie wiem czy będzie taka sama. możesz przeszukać inne fora i/lub chomika. krąży wersja "tańsza". jak rozumiem wiesz, że trza mieć telefon z androidem? internet też jest wymagany, ale nie wiem czy tylko na start (ściągnięcie mapy) czy też później w trakcie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 net jest potrzebny do jednorazowego sciagniecia interesujacego zakresu / obszaru mapy. pozniej - zakladajac ze przemieszczasz sie w tym obszarze nie jest potrzebny... przynajmniej u mnie tak to dziala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dzieki Panowie ! ale czy to znaczy ze te mapy moge ogladac tylko na tel i to z androidem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 nie, ja mam to w tel ale jak wyzej pisali navionics dziala tez na innych urzadzeniach - choc jak znam zycie na pewno jedna i ta sama instalacja nie pojdzie na urzadzeniach z roznym systemem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 nie, ja mam to w tel ale jak wyzej pisali navionics dziala tez na innych urzadzeniach - choc jak znam zycie na pewno jedna i ta sama instalacja nie pojdzie na urzadzeniach z roznym systemem .... na zwykłym kompie z emulatorem androida też rusza i mapy pobiera, ale najbezpieczniej tel/tablet z androidem. wszyscy wiemy, że na wodzie nie stać nas na przysłowiowe chrzanienie się ze sprzętem... sam niezbyt lubię prowizoryczne lub półprowizoryczne sprzęty. mam przy okazji pytanie: te androidowe mapki są zbieżne z tymi na stronie navionicsa czy dokładniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 ja u siebie wlaczylem inny tryb mapy (mozliwy jest widok satelitarny lub topo + drogi) wiec mam dokladniej niz na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dzieki raz jeszcze, rozumiem ze tego do sondy nie wloze, wiec moze zloze tutaj oferte : Moze ktos ma do wypozyczenia na 2 tyg mapy 44XG poczawszy od 29 maja albo sa chetni do kupienia w kilku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 To moze jescze jedno pytanko -czy na tablecie z androidem mozna zaznaczac wayponty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Odświeżę temat. Czy są jakieś mapy na Humminbirda które będą pokazywały chociaż kontury jezior ( wód śródlądowych) na terytorium RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Cześć, zakupiłem w tym roku navionicsa na tablet jest kawał północnej Polski jest Zegrze, nie ma Sulejowa, Soliny więcej póki co nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrWhite7 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Ostatnio pojawiły się mapy "Navionics+" ,sprawdzałem na stronie producenta kompatybilność z Humminbirdem 999 CI HD SI i wszystko gra . Jest mapa "Baltic Sea" , która pokrywa całkowicie obszar Polski ...ale jak chciałem kupić taką mapkę to jest wystawiona tylko karta SD lub Mini bez podziału na sektory świata i boję się że jak to zakupię to przyślą mi mapę np.USA lub innego obszaru .Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z mapami "Navionics+" ? Wczytałem się solidnie i wyczytałem że najpierw trzeba kupić ową kartę a potem ściągnąć z netu interesujący obszar , więc post stracił aktualność ale doświadczenia kolegów pewnie by się przydały np . jak edytować taką mapkę bo mapy polskich jezior mają tylko obrysy bez podanych głębokości i łowiąc na jakimś jeziorze trzeba taką mapkę stworzyć już z głębokościami itp. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrWhite7 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Odświeżę temat. Czy są jakieś mapy na Humminbirda które będą pokazywały chociaż kontury jezior ( wód śródlądowych) na terytorium RP "Navionics+" Baltic Sea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Cześć, niezbyt ściśle się wyraziłem , jeziorai zegrze jest batymetria , Sulejów i Solina obrysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kostom63
witam czy ktos korzysta i moze podpowiedziec jaka trzeba miec aby od zegrza po nord cap nie zabladzic
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi