Daniel Wirek Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Jaką polecilibyście mi plecionkę na rzeczne szczupaki i sandacze? Chodzi mi raczej o coś tańszego Jaka średnicę proponujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawid_ Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 To chyba zależy od kija. Nie masz tam czasem opisanej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 hmm Jest to ten kij - (Super Fast) c.w. 5-25 http://www.design-fishing.com.pl/strony/oferta/wedziska/wedz iska_millenium.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Ja bym założył Power Pro 15lb oznaczana również jako 0,13mm. Na polskie ryby powinno wystarczyć. Wędka o ,ile nie wadliwa, też ją powinna znieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Ostatno zakupiłem sobie plecionkę Power Pro.Chyba nie ma bardziej chwalonej plecionki w internecie.Wiec zupiłem ja bardziej z ciekawości niż z potrzeby..Dotychczas uzywalem(i nadal używam)Sufix-a Performance.Co sie okazało.Na pierwszy rzut oka myślalem ,ze jest to ten sam produkt pod dwoma róznymi markami.Zarowno wyglad i kolory sa dostepne takie same.Obie podczas wedkowania lekko tracą kolor ,lecz Power Pro już po kilkunastu wyjazdach lekko się mechaci.A na dodatek jest także płaska.Plecionkę zakupiłem od kolegi,który zakupił ją w Cabelasie z kilkoma innymi rzeczami.A wiec raczej nie jest to podróbka,ogólnodostepna w Polsce.Performace po okolo 30 wyjazdach nadal jest okrągła i nie ma nawet śladu mechacenia się.W obu przypadkach używałem wedek z przelotkami SIC i Alconite.Jak u was wygląda sprawa z tej plecionką? Czy ta najlepsza na rynku plecionka ,rzeczywiście jest tak dobra,czy troszke produkt jest przereklamowany.Jestem ciekaw waszych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 wiesz @tapsnawet się nie zastanawiałem ale rzeczywiście mój PP się zmechacił tylko na moc nie mogę narzekać no panie @danielu gratuluje podium w sulechowie a taniej dobrej plecionki tak jak i wielu innych rzeczy nie ma.Ja osobiście pod taki kijek do red arca mam whiplasch 0.06 i (napewno to ściema ale niema czym zmierzyć)jest cieniutka ,naprawde wytrzymała i napewno ją tym patykiem nie przerwiesz a kupiłem ją w sulechowie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @warciak Dzięki Myślałem nad średnicą plecionki 0,12 - 1,16 mm Wszyscy mi mówią że cieńszej plecionki nie ma sensu brać na Odrę. Nikt przecież nie lubi za dużo zrywać Ale jak mówi Rajmund Litwiński łowimy na główki z ołowiu a nie ze złota ... ... Dla mnie ołów to złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Daniel Wirek
Jaką polecilibyście mi plecionkę na rzeczne szczupaki i sandacze? Chodzi mi raczej o coś tańszego
Jaka średnicę proponujecie ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi