Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam, Po nieprzespanej nocy, ktora nadeszla po ciezkim wieczorze pelnym sporow w ognisku domowym odnosnie MATERII, postanowilem zapytac na forum : Jakie wolicie kotlety ? takie, które po obtoczeniu w mące są moczone w jajku i potem w buleczce tartej i na patelnie?czy takie ze po bułeczce jeszcze raz trafiają w jajko i robi sie taka skorupka inna ? PozdrawiamGuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 hahahaha sorry Guzu ale na forum trzeba trzeźwym wbijać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Jako że @Jozi jest chwilowo zajęty, odpowiem w jego zastępstwie, że co prawda nie jadłem nigdy kotletów schabowych, jadłem za to serdelki bydgoskie i przez analogię stwierdzam, że się na 100% kotletów schabowych nie panieruje w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Polecam zmielić kukurydziane płatki owsiane i panierować tym schab , prawie jak z KFC pychotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 ocho razem imprezują chub norris i guzu, a ludzie na trzeźwo tego nie złapią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Nie o kotlety tu chodzi a o szyderę ukrytą , której autora powinno się za podjeżdżanie kolegów, kisielem oblać i w pierzu panierować, po czym tępą brzytwą ogolić, raz z włosem, raz pod włos . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Z drugiej strony, lepsza taka szydera niż niektóre brednie wypisywane w wątkach merytorycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam, Po nieprzespanej nocy, ktora nadeszla po ciezkim wieczorze pelnym sporow w ognisku domowym odnosnie MATERII, postanowilem zapytac na forum : Jakie wolicie kotlety ? takie, które po obtoczeniu w mące są moczone w jajku i potem w buleczce tartej i na patelnie?czy takie ze po bułeczce jeszcze raz trafiają w jajko i robi sie taka skorupka inna ? Pozdrawiam Guzuproponuje kotlet rumuński maczany w gruzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Uuuuuuu DOBRA impra musiala byc u Daniel ,skoro nie o ryby pyta tylko o KOTLETY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Widze proby wmowienia ze pilem alkohol przed zaczeciem tego watku kulinarnego.Otoz NIE pilem juz dawno, a ostatni raz, kiedy bylem pod znaczacym wplywem alkoholu datuje sie na pierwsze 12 godzin dnia 1 stycznia 2013 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 to wiele tlumaczy... Twój organizm ALKOHOLU się domaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 to wiele tlumaczy... Twój organizm ALKOHOLU się domaga... A Ty Mifku jakie wolisz ?`raz w jajeczku czy dwa razy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 dla mnie im wiecej panierki tym lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 A ja nie jem już praktycznie kotletów, czy to w pojedynczej, czy podwójnej panierce Sto razy bardziej podchodzi mi i rodzinie pieczone mięsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Jak dla mnie absolutnie jedna panierka ,podwójna zamula smak i sprawia kotlet cięższym dla organizmu .Ciekawym rozwiązaniem jest schabowy z wylanym na gorze jajkiem ,wychodzi takie jakby połączenie sadzonego ze schabowym chyba nazywa się to schabowy po lubelsku .Tak jak poleca tpe dobrym wyjściem jest pieczony schab np z jabłkami i czosnkiem ,fajnie pasuje do tego czerwone mołdawskie wino . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Schabowy z kostką jest smaczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja polecam schabowego z pieczarkami Tylko pieczary muszą być marynowane - do zagryzki w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) smacznego Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Schabowy pieczony w czerwonym słodkim winie w ciemnym sosie - do tego pyzy i pozamiatane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Myślę że "schabowy" a "schab" to nie to samo. Jeżeli chodzi o "schabowego" czyli fundament naszej kuchni polskiej i zarazem jedno z wielu dań jakie można przyrządzić ze schabu to, rzecz jasne wg mojego gustu: żadnego jajka. Tylko panierka i to w nieprzesadnej ilości do tego mięso obowiązkowo z kostką. W zależności od humoru: kapusta zasmażana, buraczki, mizeria - albo wszystkie trzy na raz i ziemniaczek no i, last but not least, pilznerek ma się rozumieć. Zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 a tak w ogole to ... czemu tylko jeden schabowy na talerzu BTW. kiedys na krajowej 6tce w okolicach nowogardu w drodze na jedną z tajnych rzezek pstrągowych znalazlem jadlodajnie w ktorej byly 3 wielkosci schoboszczakow. Najmniejszy mial 2./3 talerza sredni 3/4 duzy... byl podawany na drugim talerzu bo zakrywal cale danie... kurde... dawno mnie tam nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Jako że @Jozi jest chwilowo zajęty, odpowiem w jego zastępstwie, że co prawda nie jadłem nigdy kotletów schabowych, jadłem za to serdelki bydgoskie i przez analogię stwierdzam, że się na 100% kotletów schabowych nie panieruje w ogóle.Zastanawiam się dlaczego nie jadłeś schabowych - ale ugryzłem się w język i nie skomentuję , pewnie znowu Cię rozczaruję i nie zaspokoję Twojej ciekawości .Zaręczam Ci że napewno nie masz i nie miałbyś chęci usłyczeć dlaczego, więc mnie nie pytaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Długo się zastanawiałem w którym wątku dziś napisać. Boleniowe woblery.., to jednak nie będzie dobrym dla boleni, gdy wszystko o ich poławianiu napiszemy... Pozostając przy kotletach; jeśli tylko nie będą przez panią Gessler rekomendowane, niech będą.., a co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Mifcio chyba wiem o czym piszesz. Ostatnio tam balowaliśmy podczas powrotu z trotek. Mowa o tej karczmie z bali??? Schaboszczak jak pisze Mifek w rozmiarach tira i nawet jadalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) jeśli chodzi o schabowe to panierka jest ważną sprawąoby tylko nie za gruba (bo nie zdrowa), jak jest w niej za dużo chleba od odchodzi"bułka tarta" musi być dobrej jakości z zawartością bułki a nie chleba jeśli już mam być schabowy to taknr 1. Schabowy ze zasmażana kapusta(ja uwielbiam kapustę na schabowym a nie obok)nr 2 Schab po parysku z jajkiem sadzonyma jeśli mam wybór to najbardziej preferuje filet z kurczaka lekko panierowany z ananasem i serem PSa i tak najlepsza jest golonka (bez panierki) ale za to z piwem Edytowane 28 Stycznia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi