Skocz do zawartości

Pytanie do posiadaczy Stelli (S)FE

a231g

Rekomendowane odpowiedzi

Daniel dobrze pisze  :)

Niestety nowe modele a w szczegolnosci na UE nie są pozbawione większych lub mniejszych wad - jesli to mozna nazwać wadą. :D

Ten typ tak ma ;)

Miałem 3000FE sprzedałem bo też mi nie pasowała jej praca - zastąpił ją model 2500

Mam też 4000SFE ta jest ok - chociaż jej nie katowałem :mellow: i zapewne się nie odważe :(

Nie pozostaje nic innego jak łowić klekoczocącymi daiwami :D  :D  :D

Nie wiem jaki czerwony ma Slawek.

Ale ja mam swoj czerwony ;) i do zadnego swojego kolowrotka nie stosuje Shimano w sprayu.

Daniel, a co mu (spray shimano) dolega ? Czy ktoś sprawdził to cudo ? Jest przecież taki ładny, wygodny w użyciu ;) .

Pytam serio - co z nim nie tak, czy  tylko inne są po prostu "lepsze" bo sprawdzone. :(

Cześć.

Sławek, ostatnio trochę ćwiczysz ze smarami.  Co sądzisz o smarze w spreyu Shimano, tego od Mefisto ? Porównywalny do tego czerwonego, którego dostałem od Ciebie ?

W Stellach 07 chyba nie było problemu ze stukaniem, czy brakiem smaru od nowego ? W każdym razie , ja w swoich nie zauważyłem.  Ktoś z jb chciał podmianki Stelli 07 na Stelkę 10 . Dobrze, że nie uległem.

Pozdrawiam

Tadeusz w Twojej C3000 ani w mojej 4000FD tego efektu nie było nawet przy suchotach wewnątrz. Ten czerwony smar to mobilith 460, nie jest najgorszy ale wg. mnie na zimne m-ce się nie nadaje, spora lepkość. Teraz używam tego smaru z wątku o smarach na zimę, jest bardzo moim zdaniem bardzo dobry, mocno tłumi dźwięki, dobrze się zachowuje na mrozie. Smaru w sprayu nigdy nie używałem więc się nie mogę odnieść.

Pozdrawiam

Odkręciłem port smarowania wpusciłem do środka troche oleju do kołowrotków z shimano kręciłem kołowrotkiem ze 3min w przód w tył, szpulą do dołu i normalnie  i... dalej nic to nie dało. Nie będe dalej kombinował poprostu odeślę i kupie Vanquisha, którego oglądałem w sklepie.

dołóż 200 dolców i kup  10' stelę nie będzie Ci nic stukać, pukać, szumieć i smaru nie musisz pakować, albo kup 11' TP efekt podobny a kasy Ci zostanie

• Like 1

Daniel, a co mu (spray shimano) dolega ? Czy ktoś sprawdził to cudo ? Jest przecież taki ładny, wygodny w użyciu ;) .

Pytam serio - co z nim nie tak, czy  tylko inne są po prostu "lepsze" bo sprawdzone. :(

Smar Shimano w sprayu uzywalem przez dluzszy czas ze swoimi Stellami SW 01.

Po przesiadce na Daiwy (Certate HC) przekonalem sie ze slabo ten w sprayu gra z przekladnia Hyper Digigear. To chyba wlasnie kwestia tej lepkosci.

Moj czerwony to Timken Synthethic Grease. Jego lepkosc lepiej sprawdza sie na przekladniach Hyper Digigear.

Pisze to z pelnym przekonaniem - caly rok 2012 lowilem jedna HC2500R, ktora pracowala z tym smarem.