karolkrause Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Daniel dobrze pisze Niestety nowe modele a w szczegolnosci na UE nie są pozbawione większych lub mniejszych wad - jesli to mozna nazwać wadą. Ten typ tak ma Miałem 3000FE sprzedałem bo też mi nie pasowała jej praca - zastąpił ją model 2500Mam też 4000SFE ta jest ok - chociaż jej nie katowałem i zapewne się nie odważe Nie pozostaje nic innego jak łowić klekoczocącymi daiwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Wiecie co jak patrzę na te nowe obudowy stelek to jakoś nie przekonują mnie do ciężkiej pracy .Wolę je delikatnie traktować, natomiasat do orki to raczej slamek i jakieś inne konstrukcje.Właśnie TP4000Fa ma być pod główki 35-50g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 miałem TP 4000Fa z 6 lat temu...kałasznikow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 dech mi w piersi zaparlo, zamarlem w bezruchu i drze jak osika kto zalozy watek, o brzemiennym, tytule: Stukanie i pukanie Stelli - fakty i mity? Oj tam Pitt, jak już to wibrowanie Stelli, fakty i mity, albo prawda czy fałsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 miałem TP 4000Fa z 6 lat temu...kałasznikow Patryk on ma być jak kałasznikow, gramatura konkretna będzie mu podawana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 ...na dzień dobry, jak i w stelli 07 do wymiany knob..klei się jak smoła .Do tego stworzony, no i stety lub niestety z wolną oscylacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Nie wiem jaki czerwony ma Slawek.Ale ja mam swoj czerwony i do zadnego swojego kolowrotka nie stosuje Shimano w sprayu. Daniel, a co mu (spray shimano) dolega ? Czy ktoś sprawdził to cudo ? Jest przecież taki ładny, wygodny w użyciu .Pytam serio - co z nim nie tak, czy tylko inne są po prostu "lepsze" bo sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Cześć.Sławek, ostatnio trochę ćwiczysz ze smarami. Co sądzisz o smarze w spreyu Shimano, tego od Mefisto ? Porównywalny do tego czerwonego, którego dostałem od Ciebie ? W Stellach 07 chyba nie było problemu ze stukaniem, czy brakiem smaru od nowego ? W każdym razie , ja w swoich nie zauważyłem. Ktoś z jb chciał podmianki Stelli 07 na Stelkę 10 . Dobrze, że nie uległem. Pozdrawiam Tadeusz w Twojej C3000 ani w mojej 4000FD tego efektu nie było nawet przy suchotach wewnątrz. Ten czerwony smar to mobilith 460, nie jest najgorszy ale wg. mnie na zimne m-ce się nie nadaje, spora lepkość. Teraz używam tego smaru z wątku o smarach na zimę, jest bardzo moim zdaniem bardzo dobry, mocno tłumi dźwięki, dobrze się zachowuje na mrozie. Smaru w sprayu nigdy nie używałem więc się nie mogę odnieść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Odkręciłem port smarowania wpusciłem do środka troche oleju do kołowrotków z shimano kręciłem kołowrotkiem ze 3min w przód w tył, szpulą do dołu i normalnie i... dalej nic to nie dało. Nie będe dalej kombinował poprostu odeślę i kupie Vanquisha, którego oglądałem w sklepie.dołóż 200 dolców i kup 10' stelę nie będzie Ci nic stukać, pukać, szumieć i smaru nie musisz pakować, albo kup 11' TP efekt podobny a kasy Ci zostanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Slawek, dostałem od Ciebie dwa rodzaje czerwonego smaru. Rozumiem , że jeden i drugi to ten sam .Pozdrawiam i dzięki. Ps tak, tak czytałem posty o smarach zimowych. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez stella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Daniel, a co mu (spray shimano) dolega ? Czy ktoś sprawdził to cudo ? Jest przecież taki ładny, wygodny w użyciu .Pytam serio - co z nim nie tak, czy tylko inne są po prostu "lepsze" bo sprawdzone. Smar Shimano w sprayu uzywalem przez dluzszy czas ze swoimi Stellami SW 01.Po przesiadce na Daiwy (Certate HC) przekonalem sie ze slabo ten w sprayu gra z przekladnia Hyper Digigear. To chyba wlasnie kwestia tej lepkosci.Moj czerwony to Timken Synthethic Grease. Jego lepkosc lepiej sprawdza sie na przekladniach Hyper Digigear.Pisze to z pelnym przekonaniem - caly rok 2012 lowilem jedna HC2500R, ktora pracowala z tym smarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Aż się prosi o eksperyment http://allegro.pl/shimano-smar-do-lozysk-50ml-cyklomania-i2912811580.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Waldek z tym smarem to bym nie eksperymentował jakiś rowerowy do ukochanej stelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 A skąd wiadomo, że ten, to nie ten sam, który w pudełkach z nadrukiem Shimano Reel, do Europy przyjeżdża? Musiałby się jakiś ekspert wypowiedzieć. Skład chemiczny jest do zbadania pewnie i jednego i drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Daniel, czyli do stelek - shimano spray nie jest zły (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Daniel, czyli do stelek - shimano spray nie jest zły (?)A do Twinków też dobry, czy już inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Panowie A kim ja jestem by to oceniac ? Przeciez to "ich" smar. Na pewno jest dobry.I do Twinkow, I do Stellek i do "Czarnuchow". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Aaaaaa. Jak do "czarnuchów" też, znaczy trza go kupić (sorry, już kończę z tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Powiem , że cx w sprayu stosuję i jest dobry.Stelki kręcą na nim miodzio, jak będę robił serwis to zapodam im tą kupioną nowinkę .Póki co lecę na tym i jest superhttp://allegro.pl/smar-litowy-cx-80-spray-500-ml-i2917528302.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Józek, czy CX dodawałeś do "starego" smaru, czy nakładałeś jako nowy, po przemyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dodawałem do starego, bez mycia bo starego smaru było jak kot mapłakał a stelki kręcą na nim wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kurde odkładam na stelle, ale po tym co tu piszecie to już nie wiem czy ja chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kurde odkładam na stelle, ale po tym co tu piszecie to już nie wiem czy ja chcę Te uwagi dotyczą wersji europejskiej. Na JDM nikt nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kurde odkładam na stelle, ale po tym co tu piszecie to już nie wiem czy ja chcęNa JDM musisz więcej uskładać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Albo cztery jedynki u Przemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi