stone Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam.Koledzy może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia na tym odcinku rzeki.Podobno można tam spotkać pstrągi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witaj,na pewno są tam pstrągi, jednak w większości to kleń, jelec, świnka i brzana.Są też lipienie i pod tamą zostało pewnie jeszcze kilka jesiotrów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 który odcinek wybrac?Możesz cos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Spróbuj też w Morzyszowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 no temat sie troche ożywił co mnie cieszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ładny odcinek jest w Bardzie, chociaż jak na rzekę blisko gór, trzeba trafić na fajną do łowienia wodę.Złowiłem tam pierwszego w życiu pstrąga potokowego, potem jeszcze były inne (ale maluszki). Prześlicznie ubarwione. Brały na woblerki 3-5 cm oraz na smużące chrabąszcze przy kleniowaniu.Jest tam mnóstwo klenia, słyszałem o brzanach, ale nie łowiłem.W tym roku spóbuję dobrać się wielkim kleniom do .... wiadomo No i mając w pudełku arsenał odpowiednich woblerów, pobiegam latem za brzanami. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Byłem kiedyś w Bardzie turystycznie, bez wędki. Rzeczka urokliwa, a z mostu widać było ciemne cienie kleni i brzan(najprawdopodobniej). Mimo, iż było to z 10 lat temu, chętnie bym tam kiedyś wrócił ze spinem w ręku. A może i z muchówką? Sławek, masz tam jakieś sprawdzone namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Slavo łowiłeś poniżej mostu na K-8 czy powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja byłem w Bardzie w 2011r .Chciałem zasięgnąć wiedzy na temat dostępności Nysy do spiningowania,ale koło PZW było nieczynne.W rozmowie z miejscowym ,dowiedziałem się że w samym Bardo jest obręb hodowlany i całkowity zakaz łowienia.Mówił też że na Nysie na większości odcinków dozwolona jest tylko metoda muchowa.Ponieważ żona ma rodzinę w Bielawie i w tym roku latem wybieramy się do nich w odwiedziny,może ktoś mi wyjaśni jak to jest z tym łapaniem na Nysie.Będę bardzo wdzięczny jeśli poleci mi jakiś odcinek rzeki do spiningowania.Przepraszam za podpięcie do wątku, ale temat mnie bardzo interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) łowiłem tam w zeszłym roku i tylko pstrążki zrybieniowe brały do 30 cm jeden koledze sie trafił 35 cm a tak poza tym to żadnego klenia nie widziałem ani brzany ale ponoć są. Łowiłem w okresie letnim a tam pokrzywy po szyje, wiec dobrze mieć spodniobuty. W tym roku pewnie nie raz tam zawitam. Mozna wedkowac tam na spina muche, splawik ale na sztuczne przynety. Edytowane 18 Marca 2013 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kleni jest tam całe mnóstwo. Fajnie się tam łowi. Jednak jak dla mnie w tym roku brzana to nr.1 na tym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jak sie nic nie zmieni to razem z ekipą powędkuję tam w najbliższą niedziele także postaram się coś napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jak sie nic nie zmieni to razem z ekipą powędkuję tam w najbliższą niedziele także postaram się coś napisać Raczej nie powędkujesz jak Ci bunatna woda z roztoów popłynie... To właśnie jest to co pisałem, rzeczka prawie górska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Slavo łowiłeś poniżej mostu na K-8 czy powyżej ? Łowilem i tu i tu. Byłem na wielkim zakręcie pod skarpą powyżej mostu i w górę (brąły klenie, pstrągi i kiełbie oczywiście na spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Byłem kiedyś w Bardzie turystycznie, bez wędki. Rzeczka urokliwa, a z mostu widać było ciemne cienie kleni i brzan(najprawdopodobniej). Mimo, iż było to z 10 lat temu, chętnie bym tam kiedyś wrócił ze spinem w ręku. A może i z muchówką? Sławek, masz tam jakieś sprawdzone namiary?? Kamil, jak już kupię sobie sprzęt do muchowania, pojedziemy razem Pięknie tam jest, można wejść do rzeki i machać. Namiary oczywiście mam, parę razy się tam było w końcu. Żeby tylko wodę dobrą trafić i będzie zabawa. Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dawno tam nie łowiłem, ale fajne miejscówki są trochę w dół od Barda- okolice mostu między Przyłękiem a Dzbanowem ( powyżej pierwszego stawu w Suszce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 A koło Kamieńca Ząbkowickiego ktoś coś łapał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 @Slavobeer, jak już zakupisz ten sprzęt muchowy, to daj znać - połazimy po Kanale Pow. i innych takich . Jakbyś się wybierał nad Nysę, to też się piszę. Ślicznie tam musi być, choć miejscówkę znam tylko "z widzenia" zza szyby samochodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Panowie, woda spada, a jak wygląda - widzi ktoś ??? Klaruje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 jak jutro zobacze to napisze bo wybieramy sie w tamte okolice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 woda wygląda jak grzybowa zupka tak delikatnie mówiąc... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Dziś byliśmy na odcinku za Kłodzkiem.Woda się klaruje ale myślę że trzeba dać jej jeszcze ze 2 dni.Pogoda super kropki też super nie brały:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 @Slavobeer, jak już zakupisz ten sprzęt muchowy, to daj znać - połazimy po Kanale Pow. i innych takich . Jakbyś się wybierał nad Nysę, to też się piszę. Ślicznie tam musi być, choć miejscówkę znam tylko "z widzenia" zza szyby samochodu. Pozdrawiam. Siemka arhuku,właśnie miałem pisać do Ciebie o poradę. Fajnie, że się odezwałeś.Szykuj się, będziemy łowić na Nysie. Na Kanale to sam nie wiem, wiem że tam się da, ale jakoś ja tam widzę siebie ze spinem... Slavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Na Kanale to sam nie wiem, wiem że tam się da, ale jakoś ja tam widzę siebie ze spinem... Slavo Do czasu Sławku. Kanał to długie rzuty, więc trochę praktyki będziesz musiał nabrać, ale w ostatnim sezonie trochę ruszyłem łowienie na nimfę na tej wodzie - w efekcie łowiłem krąpie, co też było fajne . Jeśli potrzebujesz porady w kwestii muchy, pisz śmiało maila lub dzwoń. Co do Nysy - będziemy w kontakcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 poniżej barda w okolicach przyłeku jest fajna woda ale ile zaczepów to szok, wszystko tam lezy a brzegu łowienie extremalne. Widziałem mnóstwo spławiających się kleni ale żaden nie brał za to okonki 10 cm masaaaa. Innej ryby nie uswiadczyłem. Moze w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi