stone Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 suhhar o którym miejscu konkretnie mowisz?między bardem a mostem w przyłęku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Łowiłem na odcinku poniżej Kłodzka do Barda kilkanaście razy. Byłem ze spiningiem.Rzeka, faktycznie piękna ale niestety ma swoje wady.1. W okresie zimowo-wiosennym wahania wody powodują, że wyprawa na przykład z Wrocławia jest ryzykowna.2. W okresie wiosenno-letnim spływy pontonowe powodują, że ryby chowają się... no właśnie, gdzie? ;-) Da się łowić tylko wczesnym rankiem, bo spływają do wieczora. Może w dni z kiepską pogodą jest lepiej...3. Odcinek piękny ale brudny, woda śmierdzi i tam, gdzie nie ma kamieni jest gruba warstwa cuchnącego mułu. Jeśli chodzi o ryby to łowiłem tam tylko pstrągi, których (jeśli nie ma warunków opisanych w pkt. 1 i 2) jest (było) sporo. Niestety zdecydowana większość to maluchy. Największy, jaki mi się tam trafił to 40cm i tylko jeden taki był. W zeszłym sezonie totalna klapa na tym odcinku za co obwiniam spływy ;-), miejscowi mówią że klenia sporo, pstrągów mało a lipieni (już) zero. Moim zdaniem na pstrągi czy lipienie nie warto tam jechać choć jeszcze kilka lat temu było kilka zgłoszeń medalowych ryb z tego odcinka.W zeszłym roku było zarybienie ale kto wie, co się z tego zarybienia ostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Łowiłem na odcinku poniżej Kłodzka do Barda kilkanaście razy. Byłem ze spiningiem.Rzeka, faktycznie piękna ale niestety ma swoje wady.1. W okresie zimowo-wiosennym wahania wody powodują, że wyprawa na przykład z Wrocławia jest ryzykowna.http://www.pogodynka.pl/polska/podest/zlewnia_gornej_odry Może to pomoże czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam,przejeżdzałem dzisiaj przez Bardo, wodan nadal wysoka i mętna. Ale np. Biała Lądecka piękna, woda czysta i stan w normie.Piękna rzeczka tylko czy coś jeszcze tam zostało? Stałem na moście kilka minut i wpatrywałem się w wodę i nic. W tamtym roku o tej porze zawsze ktoś stał w wodzie i machał, dzisiaj zero, tylko kaczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 nie no teraz siedza ryby po dołach woda zimna ryba sie nie rusza. To prawda miejscami rzeka piekna a miejscami sam syf muł i krzaki ze lowic sie nie da. Łowiłem pod samym mostem w bardzie i niżej kilka wobkow i obrotówek urwałem. Pstrażki malutkie zarybieniowe do 25 cm. Spływy juz nie tak częste jak kiedys bo mniej chetnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 W ubiegłym roku w okolicach Kamieńca Ząbkowickiego było bardzo duzo drobnego sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wczoraj z kolegami obłowiliśmy odcinek w Bardzie poniżej zapory ale bez efektu.Szukaliśmy ptrąga ,którym to podobno ten odcinek jest zarybiany.Rozmawialiśmy z jednym spacerowiczem który mówił że pstrągi łowi na tym odcinku ale w cieplejszych porach roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Edytowane 18 Marca 2013 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 nie chodzi o nysę w okolicach kłodzka ale jej początek z czechami. http://www.wedkarstwotv.pl/artykuly/spoecznosc/1297-sniete-ryby-w-scinawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam,czy ktoś wie kiedy dokładnie było to zatrucie Ścinawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Byłem ostatnio na Ściniawce dwa razy i na chwilę obecną nic nie dolega tej rzeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 nie chodzi o nysę w okolicach kłodzka ale jej początek z czechami. http://www.wedkarstwotv.pl/artykuly/spoecznosc/1297-sniete-ryby-w-scinawce Myślałem że w bardziej cywilizowanym kraju żyjemy już ale jak widać jeszcze nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Stone,sprawa dotyczy prawdopodobnie zatrucia z przed kilku lat. Kiedyś jeździłem tam na kropki i było dużo drobnego pstrąga i dużo pozostałej drobnicy.W ubiegłym roku byłem kilka razy i niestety bez rewelacji. Owszem brały kropeczki alewyżej i te wpuszczone ale tych miejscowych to za wiele nie było. A jak w tym roku czy coś trafiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) W zaszłym tyg z kolegą mieliśmy 8 rybek takich do 30cm.Natomiast wczoraj zupełna lipa.Jeden kropek ok 25 cm.Ryby nie dopisały.Dopisały za to kontrole i to dokładne łącznie z zagladaniem do plecaków:) Mnie to nie drażni bo nie mam nic do ukrycia.Cieszy że ktoś pilnuje tych odcinków i mam nadzieje że w przyszłości przełoży się to na wiekszy rybostan Edytowane 18 Lutego 2013 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Kontrole Ja przez kilka lat nie miałem tam nigdy kontroli, ale może faktycznie coś się zmieniłoi wkońcu ktoś będzie pilnował tej pięknej rzeki.Z tym zatruciem to jakaś farsa , w tej kwesti to nasz kraj jest na szarym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Dziwne z tym zatruciem bo rzeczywiscie 2 lata temu było zatrucie ale w tym materiale data wpisu jest 15.02.2013 wiec tak jakby to było niedawno. Stone a na jakim odcinku byłeś ze miałes tyle kontrol ? polecam filmik przy okazji rozmów o zarybieniach sprytnie rozwiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ciekawe, ciekawe. Anglicy nie lubią kormoranów, Anglicy ratują płotki - muszą ratować płotki przed nierównowagą gatunkową. Duże ostrzeżenia dla nas i naszych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 http://www.pogodynka.pl/polska/podest/zlewnia_gornej_odry Może to pomoże czasem Znam, Ale zdażają się niemiłe zaskoczenia nad wodą ;-) Jeśli chodzi o kontrole na wodach Kotliny Kłodzkiej to dobry sygnał. Wielu tam łowi na robaczka i to nie koniecznie z wędką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Czy ktoś z Kolegów odwiedzał ostatnio tą rzekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Dość wysoka woda dziś płynęła, ale koło weekendu chyba będzie można zaatakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzesiekfishB Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam!Obawiam się że w weekend przy tak szybkich roztopach wędkowanie będzie niemożliwe! Już dziś można było zauważyć wzrost poziomu i zmętnienie. Mogę podać stan wody bo mieszkam około kilometra od Nysy i codziennie przejeżdżam most w Bardzo w drodze do i z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Panowie jest czego szukać w okolicach Morzyszowa k.Barda?Mam na mysli wody krainy pstrąga i lipienia bo chyba tam takowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzesiekfishB Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Panowie jest czego szukać w okolicach Morzyszowa k.Barda?Mam na mysli wody krainy pstrąga i lipienia bo chyba tam takowe sąZnam ten kawałek dośc dobrze i można tam spotkać pstrągi i klenie ale polecałbym to łowisko nieco póżniej . Teraz warto zajrzeć nad Ścinawkę. Wielkich pstrągów tam nie złowisz ale zwykle coś gryzie w przedziale 25-35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Siemka ! jak kolega Czesiek pisze morzyszów i okolice to płytka woda dobra na lato teraz tam nie ma ryby. Szukaj gdzieś gdzie jest głębsza woda np. wlasnie w okolicy barda za mostem jest kawałek glebokiej wody moze tam pstrąg siedziec. O ścinawce nie napisze za dużo w tamtym roku była rzeź w tym została resztka ryb no i wielkosc rzeczki nie powala ok 3-4m szerokości. Połamania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Z opowieści kolegi wiem że Ścinawka w poprzednich latach byla dość rybną rzeczką.W tym roku byłem tam kilka razy na górnym odcinku ale efekty mizerne raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi