tomfish6 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Suhhar tam to chyba można liczyć na jesiotra, z bolkami słabo. Za Kozielnem też nic nie wiadać, wogóle wysoka woda.Jesiotra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/20605/60/jesiotry_w_nysie_klodzkiej_i_zb_topola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Czy któryś z szanownych Kolegów wędkował ostatnio w Kłodzku na odcinku C&R ?Jakieś ciekawe efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 powiem ci ze kilka razy byłem ale na spacerze na tym odcinku i nie widziałem zadnych spławów zadnej ryby co w tym okresie jest nie do pomyslenia...wiec z kijem nawet nie uderzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 powiem ci ze kilka razy byłem ale na spacerze na tym odcinku i nie widziałem zadnych spławów zadnej ryby co w tym okresie jest nie do pomyslenia...wiec z kijem nawet nie uderzam.To że jest tam taki odcinek to nie znaczy, że są pstrągi. To chyba oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Dobry progostyk na przyszłość te kropaksy. Na Nysie ciężko z łowieniem wysoka woda od połowy marca Harjer gdzie łowisz, od mostów idziesz w górę czy dół rzeki? pozdrawiam Po ostatniej zamieszczonej na forum relacji, byłem na Nysie jeszcze dwa razy, ostatnio w sobotę o świcie. Coś dziwnego dzieje się tego roku! Jakby ryby nie było!.Pewne miejscówki zawodzą, (no, nie wszystkie). Znam tę rzekę od lat.Bardo - świetne, piękne miejsce, już dolnego odcinka Nysy. Ostatnio lepszym odcinkiem okazał się - górny, za mostami. Tam właśnie miałem teraz w rynnie na łuku niesamowicie piękne bicie, że mało mi kija nie "wyrwało" Spieprzyłem, bo zbyt szybko chciałem go wytargać i spiął mi się. Maluszki - kropki brały różnorodnie, najchętniej na obrotóweczki nr 1. Na dolnym odcinku od mostów lipa! Choć tam w sobotę przed zakończeniem łowienia, drugie bicie i zacięcie w rynnie za ostatnim łukiem zapiąłem pstrąga ok. 40-45 cm lecz skubany zrobił kilka świec i zdołał się spiąć!.Generalnie ja uważam, że lepszym odcinkiem jest - górny! Jednak bez spodniobutów nie ma się tam po co wybierać!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Dzięki za odpowiedz. Zbadamy ten odcinek i się odezwe. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 No to powodzonka Będę tam w sobotę! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Hajer na którym odcinku będziesz?W samym Bardzie?Ja w sobotę po pracy wybieram się do Kłodzka na C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 stone jak tam na odcinku c&r ? dzieje sie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 stone jak tam na odcinku c&r ? dzieje sie coś ? plany mi się pozmieniały i wylądowałem na innym odcinku Nysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Witam troszke temat zamilkł.Są jakieś wieści z okolic i oczywiscie z barda pozytywne ?Doszły mnie słuchy od osoby ktora ma dobre wieści i swieże , ale niestety malo pozytywne.Rzeki w tych okolicach maja być niestety niszczone po kolei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Mógłbyś rozwinąć temat? Brzmi tajemniczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Mógłbyś rozwinąć temat? Brzmi tajemniczoMusze namówić pewna osobe aby dokladnie to opisala , a ja narazie nic nie bede pisal bo za malo wiem i po co glupoty pisać...M.in mysalem ze wy poruszycie cos i napiszecie jak ktos ma jakies informacje z tych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Tomek, Ty nie zbieraj informacji, tylko uzupełniaj zapasy i przygotowuj się na nowy sezon na kropki. Co teraz pisać o Nysie - płynie sobie a te pstrążki, które przeżyły tarło i uniknęły siatek i wideł kłusowników na wsiach - odpoczywają Przebyły daleką drogę, mają po czym. Jednak coś niedobrego się dzieje na Nysie. Nie ma pstrąga. Miejscowi mówią, że został wytruty poprzez nielegalne, "ciche" wypuszczanie ścieków chemicznych z zakładów. Cały czas wskazują jeden ze znanych bardzkich zakładów przemysłowych Na szczęście dość dobrze mają się kropki w rzekach wpadających do Nysy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ostatnio rozmiawialem ze znajomym to mowil ze na muche jeszcze lipienie siadaly i pstrazki ale to w gornych partiach nysy, a to co piszesz Harjer calkiem możliwe ale jak zwykle winny sie nie znajdzie. Co z pstragami to sprawdze juz po nowym roku jak sie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 witambędę łowił w tym tygodniu w okolicach Kłodzka-Barda na Nysie.Czy coś się dzieje jak woda jakie wobki zabrać na rzekęNa Nysie będę pierwszy raz jakich przynęt używać.dzięki za info z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Siemka ale gdzie dokładnie będziesz łowił ? Ogólnie podstawowe przynęty to wobki 5 cm najlepiej okonki, płoteczki blaszki 0-1. Wez zapas bo zaczepów w Nysie nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Sebek7575, zapraszam, woda piękna, okolica dzika, ale ryby.... zresztą sam się przekonasz... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Sebek7575 spodniobuty muszą być, jaskrwe kolory wobków - 30 l wody na mkw. Edytowane 14 Maja 2014 przez duzers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Swego czasu wychodziłem trochę ścieżek nad tą rzęką od Krosnowic aż do Kamieńca Ząbkowickiego W dalszym ciągu kilka razy w roku robię sobie jakiś wypad na pstrągi. W mojej wędrówce po tej rzece sprawdzały się naprawdę małe przynęty : obrotówki w rozm. 01 ,woblery :salmo hornet 2,5cm , 3,5cm w kolorach brąz , cynamon, Dorado ,zapomniałem już nazwę tego modelu takie cienkie małe "ołówki" oraz alaska a hitem były wobki "Bóbr" które zamawiałem u gościa z Kamiennej Góry w kolorach cynamon i pieprz. Trzeba powiedzieć to szczerze że tego pstrąga trzeba naprawdę wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 czasu starczyło na wtorek tylko...trochę w okolicy Podtynia połaziłem ale że tylko kalosze miałem wymiekłem/przemokłem(bez efektu)...pojechałem w okolice progu i mostu Opolnicy(bez efektu)...nastepnie Przyłęk poniżej i powyżej małej elektrowni na wobka 2,5cm 28cm potok się trafił poza tym delikatnie rozczarowany rybostanem i czystością na Nysa jestem (dużo butelek,puszek i innego dziadostwa) woda był w miarę klarowna.Gdyby zabrał wodery.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Panowie ma ktoś info czy woda nadaje się do łowienia czy płynie błoto ? Edytowane 21 Maja 2014 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SławomirW Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Błoto. Właśnie wróciłem z wyjazdy służbowego do Kłodzka. Zanim to zejdzie to troche potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Panowie prawda jest taka że każdą wodę trzeba poznać żeby połowić nie wystarczy klepać w klawiature trzeba spacerować z wędką w dłoni i łowić łowić a wtedy Nysa się odwdzięczy rybami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi