duzers Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jak ze stanem wody w Nysie, dalej trącona ? Jak ktoś coś wie proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 CZE woda duża ale czysta można atakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 dzięki za info, bo ostatnio skończyło się na wycieczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 No tak bo nieźle lało a później były burze w górach i Nysą płynęło kakao przez ponad tydzien, teraz jest woda fajna bo troche podwyższona i czysta. Za pstrągiem atakujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 tak, wieczorkiem. Jak będę zjeżdzał z opolskiego - jade na bolka zahacze o ten odcinek bardo-przyłęk. Kropków tam mase ale o wymiar bardzo ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Pytanie odnisnie Nysy. może któryś z Kolegów wie może jaki jest aktualnie stan wody ponizej zbiornika Otmuchów. Trzy dni temu brakowało metr wody, remont tamy ? Pytam bo 50 km do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Może tu coś znajdziesz. http://monitor.pogodynka.pl/hydro/map#/Odra_do_Bobru Edytowane 17 Czerwca 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 duzerus powiem ci że na tym odcinku czesto sa wahania wody rano spuszczaja a po poludniu trzymaja i tak tam jest, zalezy jak trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Panowie czy samym Bardzie Śl. istnieje możliwość opłacenia dniówki?? Chodzi mi o odcinek miejski, będę w bardzie kilka lat temu na spływie i żałowałem, że nie mam wędki. Teraz ją planuję zabrać ale nie wiem jak z opłatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 hmmm nie wiem czy przez internet nie można wiem ze PZW Opole można przez neta opłacać a tutaj pojecia nie mam musisz zadzwonić jutro do PZW Wałbrzych. Teraz pewnie opłaty sa tylko raz w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=14973&mod=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ja pier..... akurat łowiłem na tym odcinku dość niedawno - ok dwa tygodnie temu. Wszystko zniszczą, mam nadzieje, że skażona woda nie dostanie się do Topoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 No to wygląda na to że nikt tam długo nic nie połowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Przepiękny odcinek Nysy, sporo brzany i świnki. Były ładne klenie, można trafić ładnego okonia i pstrąga. Ciekawe czy wszystko spłynęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=14995&mod=1 Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zdecydowanie przesadzają z tymi "tonami".Jeszcze ktoś pomyśli, że było to eldorado na skalę światową. Większość padłych ryb jest niewymiarowa. Byłem i widziałem. Oczywiście największa bolączka to samo zatrucie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja widzę na zdjęciach obok maluchów medalowe ryby - jazie na złoto, dorodne brzany. Zdjęcia są zrobione z dogodnych miejsc w okolicach mostu. Ciekawe jak sytuacja wygląda niżej, tam gdzie jest 1,2 - 1,5 wody gdzie nurt zwalnia, tam na bank dno jest usłane trupami. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez duzers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 NO, SPRAWA ZAŁATWIONA! "Inspektorzy skażenia nie stwierdziliKu zaskoczeniu wędkarzy i strażników, przedstawiciele wałbrzyskiej delegatury Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska, którzy rzekę patrolowali w poniedziałek, skażenia wody nie stwierdzili: - Odczyn ph i zawartość tlenu były tam w normie. Wizualnie rzeka jest czysta, nie stwierdzono zrzutów ścieków, nikt nie zgłaszał też awarii - mówi Halina Zaremba z Inspektoratu." http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/sniete-ryby-plyna-nysa-klodzka-masakra-cala-rzeka-jest-struta,458455.html Zatem na kilku zdjęciach, raporcie się to zapewne skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Nosz fak !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Utopiły się ..... i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Tak regularnie "czyszczą" Nyse Kłodzka co jakieś kilka lat powoli rybostan wracał do normy no to najlepiej zatruć rzekę i podać komunikat ze nie ma przyczyny sniecia ryb !! żyjemy niestety w chorym kraju i nic tu sie nie zmieni przez pokolenia !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 NO, SPRAWA ZAŁATWIONA! "Inspektorzy skażenia nie stwierdziliKu zaskoczeniu wędkarzy i strażników, przedstawiciele wałbrzyskiej delegatury Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska, którzy rzekę patrolowali w poniedziałek, skażenia wody nie stwierdzili: - Odczyn ph i zawartość tlenu były tam w normie. Wizualnie rzeka jest czysta, nie stwierdzono zrzutów ścieków, nikt nie zgłaszał też awarii - mówi Halina Zaremba z Inspektoratu." http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/sniete-ryby-plyna-nysa-klodzka-masakra-cala-rzeka-jest-struta,458455.html Zatem na kilku zdjęciach, raporcie się to zapewne skończy.No, to ja w żaden sposób nie potrafię tego zrozumieć. Mam na myśli pracowników WIOŚ. W poniedziałek Ci Państwo z Inspekt. Ochrony Środowiska - zrobili sobie służbowy wypad nad rzeczkę, kilka próbek, zapewne fotek i z delegacją do kasy. Trucizna spłynęła, próbki zbadane, nie ma skażenia i wszystko OK !!!Cholera !!! jak nie papiernia w Bardzie to inny biznes jest ważniejszy niż ochrona przyrody !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Próby wody pobrane zostały ze poniedziałek po śniadanku, okazuje sie że pracownicy WIOŚ nie mają dyżurów. Ochrona środowiska dotyczy tylko okresu od poniedziałku do piątku w godz. 7:30 - 15:30. Biorąc pod uwagę przepływ wody na wspomnianym odcinku Nysy pobranie próbek wody po 24-26 h od ukazania się śniętych ryb zakrawa na śmieszność, kpina z wedkarzy i osób zainteresowanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ciesz się, że nie pracują wyłącznie w ostatni wtorek miesiąca od 8.00 do 8.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Przy takim zaangażowaniu inspektorów to prognoza pogody dla przyrody marna jest, bardzo marna. W stronę trzeciego świata zamiast do Europy zmierzamy. A truciciel pewno wiedział kiedy zrzut należy zrobić aby z odpowiedzialności uniknąć. Marne prawo, marna egzekucja. Żal i wstyd. Przydałby się jakiś zaangażowany bardziej przedstawiciel władzy, mediów czy prawa. a PZW? tam nie ma jakiegoś ambitnego działacza (co pensję ze składek naszych ma) aby tematu nie odpuszczać? Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez analityk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi