kefaspirit Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 http://www.pzw.org.pl/klodzko/cms/13373/odcinek_zlow_i_wypusc_na_nysie_klodzkiejNie wiem czy to jeszcze aktualne- ale myślę że warto sprawdzić ten odcinek powyżej Kłodzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 http://www.pzw.org.pl/klodzko/cms/13373/odcinek_zlow_i_wypusc_na_nysie_klodzkiejNie wiem czy to jeszcze aktualne- ale myślę że warto sprawdzić ten odcinek powyżej Kłodzka. Aktualne, ale gorzej z rybami...Wydra robi swoje, nie tylko tam, ale i w całej Kotlinie. Trochę odświeżę. Czy jest sens wybrać sie nad Nysę Kłodzką latem, w celach pstrągowo-lipieniowych? Rozważam rodzinny, letni wypad w tamtą część Polski i szukam ciekawych łowisk ... Zawsze warto, natomiast lipienia jest tak mało, że ciężko łowi się go latem. Raczej jesień. Pstrągi latem to raczej górna część Nysy, dolna - klenie, jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 kuzyn ,,co chwile'' łazi po nysie ... Pstrąga i lipienia w górnej części bardzo mało i tak jak Tomek wyżej napisał , dolna część - idzie złapać ładnego klenia , piękne świnki , drobne sandacze , drobne okonie , trafi się czasami brzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 To gdzie tam na pstrągi/lipienie się udać?? Do Czech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 W ubiegłym roku przetrzepałem kilka razy Młynów, Podtynie, Morzyszów, Opolnicę i bez kontaktu z pstrągiem. Ponoć ktoś w Opolnicy na muszkę capnął ładnego kabana, ale nie widziałem. Ogólnie tragedia. Odcinek spływów tj. od Młynowa do Barda jest pontonami strasznie przepłoszony. Taki ponton o powierzchni 5-8 m2 to jak Batory na morzu, wypłasza nawet robaki z dna, na płytszych odcinkach grubasy trą dnem po kamieniach, a nawet wychodzą do wody, aby przepchnąć gumiaka. Odcinek poniżej Gorzanowa za to strasznie spłyciał i został opanowany przez wydry. Więc szanse na pstrąga są nikłe.Jesienią przeniosłem się na ujściowy odcinek przed Topolą, fajna zabawa, ale z okonkami, jakiś jazik, szczupaczek, sandaczyk -pstrąga zero. Niestety słyszałem,że w tej okolicy ma powstać następny zbiornik zaporowy, poprzedzający Topolę, więc - Nysa podupadnie jeszcze bardziej.Poniżej Barda, jak Przyłęk w zeszłym roku ( czy w 2016) był zatruty, zginęła masa ładnych brzan,kleni, jest już cofka z pobliskich piaskowni i na dnie mulisty osad. Szkoda pięknej rzeki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 W ubiegłym roku przetrzepałem kilka razy Młynów, Podtynie, Morzyszów, Opolnicę i bez kontaktu z pstrągiem. Ponoć ktoś w Opolnicy na muszkę capnął ładnego kabana, ale nie widziałem. Ogólnie tragedia. Odcinek spływów tj. od Młynowa do Barda jest pontonami strasznie przepłoszony. Taki ponton o powierzchni 5-8 m2 to jak Batory na morzu, wypłasza nawet robaki z dna, na płytszych odcinkach grubasy trą dnem po kamieniach, a nawet wychodzą do wody, aby przepchnąć gumiaka. Odcinek poniżej Gorzanowa za to strasznie spłyciał i został opanowany przez wydry. Więc szanse na pstrąga są nikłe.Jesienią przeniosłem się na ujściowy odcinek przed Topolą, fajna zabawa, ale z okonkami, jakiś jazik, szczupaczek, sandaczyk -pstrąga zero. Niestety słyszałem,że w tej okolicy ma powstać następny zbiornik zaporowy, poprzedzający Topolę, więc - Nysa podupadnie jeszcze bardziej.Poniżej Barda, jak Przyłęk w zeszłym roku ( czy w 2016) był zatruty, zginęła masa ładnych brzan,kleni, jest już cofka z pobliskich piaskowni i na dnie mulisty osad. Szkoda pięknej rzeki ! W planie raczej była sucha retencja w okolicach Pilc. Temat na razie obumarł i oby tak zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Witam kolegów.Przestudiowałem sobie wykaz wód pstrągowych opolskiego i.... znalazłem kilka dopływów Nysy Kłodzkiej wypływających z Czech i wpadających do Nysy w okolicach zbiorników Nysa-Otmuchów : Raczyna,Świdna, Widna i Kamienica. Czy ktoś z forumowiczów łowił na nich ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Łowimy, i nawet są efekty - kropki 28-31 cm Może się w tym roku coś zmieni, czekam na 1.02 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxyz Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam.Ktoś może powiedzieć jak Nysa wygląda poniżej Kłodzka?Na wykresie z wodowskazu pokazuje, że od 28 stycznia poziom wody zaczął rosnąć. Nie wiem tylko czy woda czysta czy czekolada, a myślałem, żeby w weekend się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Lekko podwyższona i trącona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 chyba mocno trącona bym powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxyz Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Dzięki za odpowiedź, chyba w takim razie odpuszczę w ten weekend i gdzieś lokalnie się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxyz Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Cześć, kolejne pytanie z serii "jak wygląda rzeka" trochę późno na takie pytanie skoro myślałem, żeby jutro rano się tam wybrać, ale może ktoś odpowie.... więc? przeczyściła się woda? widziałem że stan od kilku dni trzyma normalny poziom.A w ogóle to coś cisza w tym temacie. Nie wędkujecie w tych okolicach czy nie chcecie się chwalić wynikami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Woda opadła i przezroczysta,dzisiaj jakieś rybki były,jutro powtórka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxyz Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Dzięki rapek za szybką odpowiedź, w takim razie jutro rano szybkie zakupy i nad Nysę w poszukiwaniu kropek, bo poszukiwanie tej ryby w Bystrzycy pod Wrocławiem jest niczym poszukiwanie świętego grala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxyz Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 W końcu udało mi się wyskoczyć w okolice Kłodzka, tydzień temu niestety nie dałem rady.Trochę połaziłem wzdłuż Ścinawki i trochę wzdłuż Nysy. Jakieś 5h rzucania i jeden kontakt z rybą.Siedział w dosyć płytkiej wodzie o niezbyt szybkim nurcie. Na Ścinawce zero kontaktu. Po kilku następnych rzutach wobler zahaczył o jakąś szmatę, a skoro okazał się skuteczny to nie mogłem pozwolić sobie na jego utratę Trochę z tym walczyłem ale w końcu wywalczyłem: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 HejO ile mnie wieści nie mylą,to Ścinawka jest niezła, ale wysoko, okolice Tłumaczowa. Byłem tam w ubr , fajna woda,ale kameralna na jednego wędkarza, szerokość max.10 m, głębokość średnia 50 cm, więc na lorbasa bym tam nie liczył.W ubr, trochę rzucałem w okolicach mostu w Kamieńcu Ząbkowickim, jeden pstrążek 20 cm, ale za to ładne okoniorki 25-30 cm.PołamaniaRyszard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwekryba Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 W tym roku byłem na Ścinawce w Tłumaczowie trzy razy,woda fajna,lekko podniesiona,natomiast z rybami słabo,pare pstrążków w przedziale 20-25cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 W tym roku byłem na Ścinawce w Tłumaczowie trzy razy,woda fajna,lekko podniesiona,natomiast z rybami słabo,pare pstrążków w przedziale 20-25cm.Można tam trafić gruuubego kropasa. Dół przeżarty przez wydrę, ale okolice granicy z CZ są jeszcze żyzne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzisiaj w Tłumaczowie ludzi jak na pielgrzymce do Częstochowy pojechałem w inne miejsce ,trafił się jedynie maluszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzięki rapek za szybką odpowiedź, w takim razie jutro rano szybkie zakupy i nad Nysę w poszukiwaniu kropek, bo poszukiwanie tej ryby w Bystrzycy pod Wrocławiem jest niczym poszukiwanie świętego grala.Przeciez wam Wrocłąw zrobił piekny odcinek Pstrągowy kosztem innych rzeczek i co Niema ryb ?? A tak głosno było w mediach swego czasu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzisiaj odwiedziłem Gorzanów. Przyjechałem i ..... osłupiałem 3 auta i 5 facetów już wodę obtłukło. Płytko, woda crystal, poniżej progu w Gorzanowie wycięto znad brzegów wszystkie krzaki i drzewa. Pigalak. Nie widziałem ani ogona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwekryba Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzisiaj byłem ponizej Barda,fajna pogoda,zero wędkarzy i nawet coś połapałem,warto było przejechać pare kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxyz Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Sylwek może pochwalisz się co ciekawego wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi