Skocz do zawartości

Nysa Kłodzka w okolicach Barda Śląskiego

stone

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo coś więcej na temat okoliczności połowu?Najbardziej interesuje mnie los ryby bo w pobliskich rzekach trafić taki okaz to jak wygrać w lotka.

Jest tu na forum kolega tego łowcy fajnej ryby,może on zaspokoi Twoją ciekawość,

Wiadomo coś więcej na temat okoliczności połowu?Najbardziej interesuje mnie los ryby bo w pobliskich rzekach trafić taki okaz to jak wygrać w lotka.

Jest tu na forum kolega tego łowcy fajnej ryby,może on zaspokoi Twoją ciekawość,

Rybka zjedzona, Jutro też wybieram się na połów

sobota, 17.03.2018 13:48:30 autor: Fryderyk, ip: 78.10.252.88:64957

Ktoś jeszcze jest ciekaw...no i nie znam tego pana.
Edytowane przez FidoAngel

Ktoś jeszcze jest ciekaw...no i nie znam tego pana

Dziwna waga jak na tę długość.

Ja go znam,kiedyś wspólnie wędkowaliśmy,ma chłop szczęście do ryb,ale nie zawsze u niego białe jest białe a czarne jest czarne,dlatego waga tej ryby moze była w lbs a nie w kg lub też w jakiejś innej skali

Szanowni koledzy.

Patrząc na fotkę rybki sądzę,że ona miała większą długość niż 60 cm, 65 a może nawet 70 cm. Spójrzcie na odległość od dolnej żuchwy do nasady płetw piersiowych, myślę,że ok. 40 cm i od płetw do końca ogona może być nawet 30 cm, więc razem może nawet ok. 70 cm. Fakt,że ryba wisi na żuchwie ,więc to ja trochę "wydłużyło" , ale sądzę, że ok 65 cm to pewniak. Jednakże waga 4,9 kg wątpliwa, wypasionego tęczaka tak,ale nie potoczak "pozimowy", według mnie max. 3,5 kg.

Rybka ładna i jak na Nysę okaz !!!

Pozdrawiam

Rybka zjedzona, Jutro też wybieram się na połów

sobota, 17.03.2018 13:48:30 autor: Fryderyk, ip: 78.10.252.88:64957

To akurat niekoniecznie musi być ta osoba, może jakiś troll chcący podnieść ciśnienie wędkarzom. Ale co do losu pstrąga to chyba nie powinniśmy mieć wątpliwości... Swoją drogą, biorąc pod uwagę szerokość rzeki, wygląda na sporo przed Kłodzkiem, nie sądziłem, że tam pływają takie ryby.

Ktoś dziś miał jakieś sukcesy? Przeszedłem odcinek od Morzyszowa do Podtynia i tylko jeden kontakt z rybą, jakiś pstrążek podchodził dwa razy do wobka i za trzecim razem chwycił ale nie udało mi się go zaciąć. 

Poziom wody dosyć niski i ta zielenina mnie zaskoczyła, sporo tego...