duzers Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Już zaczęli w Pilcach . Po obu stronach rzeki teren wyrównany i przy rzece drzewa powycinane . Łukasz, na którym odcinku takie zmiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Na wysokości byłych Pilc tam jak kiedyś był most i do wioski się jechało. Wjeżdżając od strony kopalni jedziesz wzdłuż stawu kopalnianego (obecnie nazywa się Dzbanów i jest już PZW) i dalej w stronę rzeki ,nie da się nie zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 http://doba.pl/dkl/artykul/rekordowy-pstrag-zlowiony-w-okolicach-klodzka-mial-60-cm-dlugosci-/15064/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 http://doba.pl/dkl/artykul/rekordowy-pstrag-zlowiony-w-okolicach-klodzka-mial-60-cm-dlugosci-/15064/15i Beret , Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 http://doba.pl/dkl/artykul/rekordowy-pstrag-zlowiony-w-okolicach-klodzka-mial-60-cm-dlugosci-/15064/15No i Fredek podniósł ciśnienie wędkarzom z Kotliny kłodzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Wiadomo coś więcej na temat okoliczności połowu?Najbardziej interesuje mnie los ryby bo w pobliskich rzekach trafić taki okaz to jak wygrać w lotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Nie spotkałem nigdy nad Nysą (w okolicach o których mowa w temacie) innego rozumienia C&R jak catch&reklamówka. Edytowane 18 Marca 2018 przez karpiu08 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Wiadomo coś więcej na temat okoliczności połowu?Najbardziej interesuje mnie los ryby bo w pobliskich rzekach trafić taki okaz to jak wygrać w lotka.Jest tu na forum kolega tego łowcy fajnej ryby,może on zaspokoi Twoją ciekawość, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Dziwna waga jak na tę długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Coś mi się wydaje że pan Fryderyk dostanie bana zanim przystąpi do forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Wiadomo coś więcej na temat okoliczności połowu?Najbardziej interesuje mnie los ryby bo w pobliskich rzekach trafić taki okaz to jak wygrać w lotka. Jest tu na forum kolega tego łowcy fajnej ryby,może on zaspokoi Twoją ciekawość, Rybka zjedzona, Jutro też wybieram się na połów sobota, 17.03.2018 13:48:30 autor: Fryderyk, ip: 78.10.252.88:64957 Ktoś jeszcze jest ciekaw...no i nie znam tego pana. Edytowane 19 Marca 2018 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ktoś jeszcze jest ciekaw...no i nie znam tego pana Dziwna waga jak na tę długość.Ja go znam,kiedyś wspólnie wędkowaliśmy,ma chłop szczęście do ryb,ale nie zawsze u niego białe jest białe a czarne jest czarne,dlatego waga tej ryby moze była w lbs a nie w kg lub też w jakiejś innej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 No nic wypuszczać możemy tylko ryby, które sami złowimy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Los ryby wszyscy znamy, podobny jak większość szczupaków z pobliskiego kompleksu żwirowni. Jedna ciekawostka, i pytanie do znawców tematu, czy potokowiec o tej porze roku może ważyć 5 kg przy 60 cm ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Nie. Na pewno nie ten ze zdjęcia. Edytowane 20 Marca 2018 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Rekord Polski zgodnie z informacja z WW to 77,5 cm, waga 5,526 kg - ryba złowiona w ciepłej porze roku. Tak czy tak wielki kropek, jednak waga wydaje się mocno zawyżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Może błąd w druku. Ryba ma pewnie ponad 2 kg do 3 ciężko ze zdjęcia powiedzieć i tak okaz zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Szanowni koledzy.Patrząc na fotkę rybki sądzę,że ona miała większą długość niż 60 cm, 65 a może nawet 70 cm. Spójrzcie na odległość od dolnej żuchwy do nasady płetw piersiowych, myślę,że ok. 40 cm i od płetw do końca ogona może być nawet 30 cm, więc razem może nawet ok. 70 cm. Fakt,że ryba wisi na żuchwie ,więc to ja trochę "wydłużyło" , ale sądzę, że ok 65 cm to pewniak. Jednakże waga 4,9 kg wątpliwa, wypasionego tęczaka tak,ale nie potoczak "pozimowy", według mnie max. 3,5 kg.Rybka ładna i jak na Nysę okaz !!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwekryba Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Potok 50cm z tych wód złapany latem wazy około 1-1,3kg,tak że podana waga tej ryby jest mocno zawyżona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Pewnie wagę miał wyskalowaną w Funtach. 4,9 by się zgadzało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalroy Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Rybka zjedzona, Jutro też wybieram się na połów sobota, 17.03.2018 13:48:30 autor: Fryderyk, ip: 78.10.252.88:64957To akurat niekoniecznie musi być ta osoba, może jakiś troll chcący podnieść ciśnienie wędkarzom. Ale co do losu pstrąga to chyba nie powinniśmy mieć wątpliwości... Swoją drogą, biorąc pod uwagę szerokość rzeki, wygląda na sporo przed Kłodzkiem, nie sądziłem, że tam pływają takie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxyz Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Ktoś dziś miał jakieś sukcesy? Przeszedłem odcinek od Morzyszowa do Podtynia i tylko jeden kontakt z rybą, jakiś pstrążek podchodził dwa razy do wobka i za trzecim razem chwycił ale nie udało mi się go zaciąć. Poziom wody dosyć niski i ta zielenina mnie zaskoczyła, sporo tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 dzisaj zawody , na 50 zawodnikow 10 rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 dzisaj zawody , na 50 zawodnikow 10 rybekGdzie były te zawody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Gdzie były te zawodyZbiórka w Bardzie na parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi