Krisu23 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Może ktoś się zajmuje zabezpieczeniami antywłamaniowymi. Jakieś gnidy próbowały się w nocy włamać do domu moich rodziców który na razie stoi niezamieszkany. Interesuje mnie ile może kosztować jakiś prosty system zabezpieczający. Bez monitoringu. Tylko jakieś czujki w środku 3 zamki kodowane. Kompletnie się na tym nie znam ale wędkarze różne rzeczy robią więc może się ktoś odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Proponuję: http://patrz.pl/filmy/tak-sie-konczy-zlapanie-za-klamke-pod-pradem I w wersji Light : http://www.smog.pl/wideo/29540/drzwi_pod_napieciem_kawal_w_akademiku/ Edytowane 29 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Samo monitowanie obiektów jest obecnie bardzo tanie, także moim zdaniem warto się dopytać w kilku firmach zajmujących się profesionalną ochroną, których na rynku jest sporo. Skoro zabezpieczenia i tak trzeba założyć i za nie zapłacić to dodatkowy koszt za samo monitorowanie nie będzie duży w zalezmości od lokalizacji ale są to kwoty od 30 zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Może coś takiego http://allegro.pl/super-kamera-z-alarmem-gsm-bateryjna-ochrona-lasu-i2941271408.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Musisz mieć centralę z akumulatorem+ manipulator(steruje centralą, załączanie alarmu, przegląd zdarzeń itd, tak ma np CA10 KLCD Satel- wszystkie komunikaty wyświetlają się na diodowym ekranie),sygnalizator zewnętrzny dźwiękowo-optyczny do tego czujki.okablowanie Polecam sprzęt firmy Satel. Czujka najlepiej w każdym pomieszczeniu ze skierowaniem kurtyny na okna, na drzwiach wejściowych kontrakton, piwnica również. można zastosować czujki które umieszcza się na środku sufitu te mają pole krycia 3600 . Można podpiąć nadajnik GSM i masz SMS wysyłane informacje np o naruszeniu strefy, załączeniu i wyłączeniu alarmu. Wtedy musisz kupić specjalny moduł i kartę GSM. Z tego co wiem to nadajniki GSM nie są montowane przez firmy monitorujące oni tylko kabel telefoniczny bądź nadajniki radiowe uznają. Dobrze jest jak dom nie posiada tynków wewnętrznych,wtedy możesz dowolnie poprowadzić okablowanie, jak już są to trochę kiepsko ale można też po posadzkach poprowadzić tylko tyle że te kable alarmowe są cienkie i delikatne, przeważnie stosuje się sześcioparowe o przekroju 0,5mm2Koszty centrala około 600-800 zł z obudową akumulatoremmanipulator 300-400 złczujka do 80 zł najlepiej taka która również oprócz ruchy wykrywa zadymienie wywołane pożaremsygnalizator 100 złmetr kabla około 6 zł bardzo dobry zestaw do domu wystarczy kupić czujki:http://allegro.pl/alarm-satel-ca-10-lcd-z-gsm-sms-gprs-aku-bosch-i2953797179.html Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dzięki Andru77. Pan był wczoraj:) Czujki radiowe 100%krycia domu ok 120m2 z centralą GSM. Radiowe bo starzy nie chcieli ścian pruć. Część czujek głównie w piwnicy i parter takie jak mówisz 360 stopni a na górze chyba tylko na wejścia balkonowe. Z montażem 2800pln. Drogo? Bo chcę wiedzieć czy trzeba było dłużej szukać. Mieszkamy na wsi i cięzko było coś znaleźć na szybko a rodzice niecierpliwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 W niektórych firmach jest opcja wypożyczenia sprzętu, kiedyś skorzystałem z niej w magazynie, który wynajmowałem od spółdzielni mieszkaniowej, szkoda było mi tam inwestować kasy bo wiedziałem, że za jakiś czas oddam ten lokal. Jeśli Rodzice mają tam kiedyś zamieszkać to może warto zrobić podobnie jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 najlepszy alarm to dobry sąsiad po znajomy kolega założył mi alarm w domu, mam powiadamianie sms-em2 strefy, kontaktron na drzwi wejściowe - cena 1500zl z robocizna (bez FV brałem)z grubsza co potrzebujesz do najprostszego zestawu- centralka + obudowa, manipulator, czujki - jeśli nie chcesz ryc tynku pod kable to nie tanie będą, podtrzymanie zasilania, 2 syreny (jedna wew druga zew),później można juz tylko wydziwiać, GSM- powiadomienie, podpięcie do ochrony, kamery i inne wynalazki, sklep mi ochraniali za 100+vat, domek znajdziesz już za 40-60zł w zależności om miejsca zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dzięki Andru77. Pan był wczoraj:) Czujki radiowe 100%krycia domu ok 120m2 z centralą GSM. Radiowe bo starzy nie chcieli ścian pruć. Część czujek głównie w piwnicy i parter takie jak mówisz 360 stopni a na górze chyba tylko na wejścia balkonowe. Z montażem 2800pln. Drogo? Bo chcę wiedzieć czy trzeba było dłużej szukać. Mieszkamy na wsi i cięzko było coś znaleźć na szybko a rodzice niecierpliwi.Drogo bo to radiówka, na kablu o wiele taniej by wyszło jeśli jednak jest dobry sprzęt to tak będzie kosztowało. Nie bierz bez atestu bo wtedy to różne cuda się dzieją, tak więc jak będzie gościu robił to niech da te atesty, mogą się przydać do ubezpieczenia, zawsze taniej policzą jak masz monitorowany domek. Uważam że nawet jak będą mieszkać to alarm potrzebny. Gdy założy alarm to niech porobi strefy.Jedna taka by było wszystko załączone, druga taka że "pilnuje" samych wejść. jeśli masz garaż z domem to brama garażowa również chroniona. Polecam jednak kontraktony ze względu na to że gdyby były któreś drzwi(wejściowe,balkonowe,tarasowe) nie domknięte to nie da się załączyć alarmu, jak masz normalnego PIRa to załączysz. Na górze dobrze dać jedną jeszcze na ciąg komunikacyjny gdyby np ktoś włamał się oknem do któregoś z pokoi nie mającego czujki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kompletnie się na tym nie znam ale przekażę coś co usłyszałem od kolegi, który twierdzi że się zna. Może to być ważne w Twojej sytuacji, trzeba zwrócić uwagę na działanie czujek, które muszą być inne (chyba droższe) w przypadku nieogrzewanego domu. Fachowiec powinien się znać ale schodząc z ceny, tak by sprzedać może to zlekceważyć.Jak bredzę to przepraszam ale warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Miejscowe oprychy pewnie. U mnie na osiedlu ostatnio goście 4 chaty obrobili. Ludzie byli w domach a jedna chata miała pupila czteronożnego. Wpuszczaja jakis gaz jak śpią wchodzą , zabierają co cenne i wychodzą bez jakiegokolwiek śladu. To dopiero jest jazda. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Kuba wczoraj miałem szkolenie z obsługi tego całego systemu. Koleś też dobry numer opowiedział. Mówi tak: Kiedyś to wyłamywali drzwi. Teraz jest nowy patent, podjeżdżają ciężarówką pod mur domu, miedzy ścianę a ciężarówkę wkładają podnośnik hydrauliczny, wypychają 4 pustaki i do środka.Kopara mi opadła bo ja bym tego nie wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi