pmiszk1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kilka dni temu stalem sie posidiaczem nowego Twin Power'a 4000 '11 JDM. Kolowrotek kreci leciutko, iscie "maslanie". Jeszcze nie byl nad woda. Sporo sie czyta, ze warto jednak przesmarowac go dobrym mazidlem przed pierwszy uzyciem. Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 jest sporo tematów o tym, poszukaj albo ułatwie ci smarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 A moze trafi sie ktos kto juz rozbieral takiego Twinka. No chyba, ze bede pierwszy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Rzuc okiem na rozbierana sesje Vanquisha w tym dziale autorstwa @jbk, przekonany jestem, ze znajdziesz w niej wiele cennych wskazowek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Są dwie opcje: 1. Smarować2. Nie smarować Ja wybieram pierwszą. Ale jesli to ma być pierwszy młynek smarowany przez Ciebie to bym tego nie robił. To nietani i dość skomplikowany młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kilka dni temu stalem sie posidiaczem nowego Twin Power'a 4000 '11 JDM. Kolowrotek kreci leciutko, iscie "maslanie". Jeszcze nie byl nad woda. Sporo sie czyta, ze warto jednak przesmarowac go dobrym mazidlem przed pierwszy uzyciem. Co o tym sadzicie?Może pokręć nim trochę, niech się dotrze a później do P.Leśniaka na mycie i smarowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kto nie smaruje zazwyczaj daleko nie zajedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zabieram go w weekend na trotke. Zobaczymy jak się będzie sprawował. Co do samego smarowania to mogę zrobić to sam. Pytałem bardziej o to czy jest sens smarować takiego brand new ;-). W sensie czy poprawiac fabryke. Za serwis u p.Lesniaka podziekuje. Kiedyś wysłałem mu Stelle i wróciła w gorszym stanie niż przed wysylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Rowniez mam twina z tego rocznika nowke nie smigana.widzialem bebechy takiego kreciolka bez przebiegu.smaru praktycznie tyle co kot naplakal.Zobacz posty o smarowaniu kolowrotkow shimano to sie przekonasz.Wg. mnie kazde pokrecenie korbka tego kolowrotka skraca jego zycie.Nie patrz na to ze plynnie pracuje.Jest bardzo dobrze spasowany i nawet niewielka ilosc smaru spowoduje ze bedzie krecil dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nowego nie potrzeba smarować! Natomiast warto wymienić smar po dotarciu, np. po tygodniu kręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Po tygodniu, czyli 7x24=168h??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 7x12=84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) 7x12=84 Przy założeniu, że młynek kręci 4 godziny dziennie, daje to jakieś 21 dzionków. Średnio. Przecież mamy inne młynki, które również "docieramy".21 dni w sezonie, to sporo na takiego "łykendowego wędkarza". Mogłoby tych łykendów zabraknąć w sezonie PS.Długi ten tydzień niektórym się zda. Oj długi Edytowane 30 Stycznia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Panowie. W jaki sposob sciagnac ozdobna obudowe z tylu kolowrotka twin p. rocznik 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Pewnie trza cuś odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Pewnie tam od spodu jedna i przy uchwycie od przodu drugą jeśli się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Gdyby byla tam srubka to bym ja odkrecil ale z zewnatrz nic nie widac sa tylko dwa malutkie otworki od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Gdyby byla tam srubka to bym ja odkrecil ale z zewnatrz nic nie widac sa tylko dwa malutkie otworki od spoduDaj telefon do siebie na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Żeby zdjąć osłonę korpusu trzeba najpierw zdjąć rotor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Żeby zdjąć osłonę korpusu trzeba najpierw zdjąć rotor.To chcę mu powiedzieć przez telefon bo to tak jak w stelli ten panel trzeba ściągać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Przy założeniu, że młynek kręci 4 godziny dziennie, daje to jakieś 21 dzionków.Jeśli ktoś malutko i lekko kręci...to może nawet nie dotrzeć sprzętu przez cały sezon. Generalnie, chodzi o to, że nie ma sensu przesmarowywanie nowych mechanizmów, a po kilku (czterogodzinnych dniówkach) maszynka nie jest jeszcze dotarta. Dotyczy to zwłaszcza solidnych multiplikatorów, mających przekładnie wykonane z brązu, mosiądzu lub stali. Ale rzecz jasna, lepiej przesmarować nawet po jednej dniówce, niż nową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie. W jaki sposob sciagnac ozdobna obudowe z tylu kolowrotka twin p. rocznik 2011 Żeby zdjąć osłonę korpusu trzeba najpierw zdjąć rotor.Jezeli chodzi o kompletny demontarz to należy :1.zdjąć rotor2.odkręcic łożysko oporowe3.zdjąć ząbkowany pierścień stabilizujący rotor po otwarćiu kabłąka4.I mamy dostęp do czarnej gumowej zaślepki z małym otworkiem- u góry obudowy tuż pod stopką.Za pomocą ćienkiego sztyfta należy wyjąć zaślepkę. Teraz jest potrzebny odpowiedni wkrętak,aby przez ten otwór po zaślepce wprowadzić wkrętak i trafić na śrubk, która trzyma ozdobną niklowaną "dupkę" I to jest wszystko - jest tylko jedna śrubeczka,potem trzeba uważac przy montażu. 5.A dalej to juz nie będe opisywał, bo może po trochu nie chcę zdradzac tak do konca swojej wiedzy,ale to całkiem proste.. Pozdrawiam Józef Lesniak Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi