Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

akurat te siliconowe robaczki bardzo skuteczne bywaja... szczegolnie o tej porze roku...

To raz, a dwa, że weekend w okolicy jakieś zawody były i w mojej wiosce hakowej ochotki nie uświadczyłem....

A co do meritum wątku. Planuję się tam niebawem wybrać. Wszelkie info, lub jakaś "ustawka" na wspólne łowienie mile widziane ;)

Pozdrówka

Kamil

Na Słupie słabo z okoniem. W niedzielę byli znajomi i tylko kilka krótkich mieli. W poprzednią niedzielę był koleś i złowił 9szt., ale tylko jeden 30-tak, reszta do 25cm. Patrząc jednak na odwilż jaka nastała, to myślę, że mogą być już problemy z wejściem, bo lód miał tylko 10cm.

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...

No Panowie... Pierwszy raz otwierają Słup na wędkowanie z pływadeł, a tu taka cisza? Po Dolnym Śląsku niosą się wieści, że w Jaworze na 01-06-15r. nie ma wolnych miejsc w hotelach, a wjazd ze slipem za Starym Jaworem to ponoć od 29-05 ma być obstawiony ;)

Kto będzie na Słupie? :)  

czy tylko jedno miejsce jest do zwodowania łodzi?

co miałeś na myśli ,że slip obstawiony ;) , bo różne opinie słyszałem o "stałych bywalcach" tego zbiornika aby wyeliminować konkurencje :ph34r:

Tak tylko napisałem, bo w rejonie nikt o niczym innym nie plecie. ;-)

Ale uważam, że na pierwszy dzień sandacza będzie tam strasznie gęsto. A w związku z tym, że jest jeden wjazd asfaltowy do wody, to kolejka będzie przednia... Kupiłem nawet silnik elektryczny specjalnie pod ten zbiornik, ale ponton chyba będę znosił gdzieś w ustronnym miejscu, albo pierwszego czerwca pojadę gdzieś indziej w ogóle.

Odnośnie konkurencji to nie spotkałem się nigdy z nieprzyjemnościami, a swojego czasu jeździliśmy sporo.

• Like 1

He he :) ciszej na pewno na legnickim odcinku Odry, na którym w tym roku jest zakaz używania silników spalinowych do celów wędkarskich

Kto ci takich głupot naopowiadał !!!

Jak się dobrze orientuje to w dalszym ciągu obowiązuje uchwała ZO Legnica 118/2013

http://www.pzw.org.pl/legnica/wiadomosci/1276/61/wedkowanie_z_lodzi

Panowie slip będzie się znajdował od strony wioski Słup kolo tzw. "Akacji". Droga od Starego jawora nie jest "wyznaczonym" slipem. Przypominam również o całkowitym zakazie używania silników spalinowych oraz o podniesionym wymiarze ochronnym sandacza.

To znaczy że czas szykować nowe zabawki adekwatne do sytuacji i już mam 10 granatów 5 pancerfaustów 15 proc i kilka min piechotnych dla tych wszystkich kłusoli którzy myślą że zaraz lodówy napełnią, a Jaworskie chłopaki wojnę separatystom już wypowiedzieli i lekko nie będzie. Z dobrze poinformowanych źródeł wieści niosą że dużo kasy trzeba przygotować jadąc na Słup po władza szuka kasy aby ośrodki tu pobudować jak już nic nie pozostanie w wodzie.Tornado

• Like 1

To znaczy że czas szykować nowe zabawki adekwatne do sytuacji i już mam 10 granatów 5 pancerfaustów 15 proc i kilka min piechotnych dla tych wszystkich kłusoli którzy myślą że zaraz lodówy napełnią, a Jaworskie chłopaki wojnę separatystom już wypowiedzieli i lekko nie będzie. Z dobrze poinformowanych źródeł wieści niosą że dużo kasy trzeba przygotować jadąc na Słup po władza szuka kasy aby ośrodki tu pobudować jak już nic nie pozostanie w wodzie.Tornado

Znajomy znajomego słyszał od sąsiada swojej bratanicy, że na działki przy zbiorniku duży popyt jest i kto bardziej obrotny zainwestował jak jeszcze nawet wróżka Oriana nie wiedziała, że Słup na cele rekreacyjne zostanie przeznaczony... :whistling:

• Like 1

Jak się dobrze orientuje to w dalszym ciągu obowiązuje uchwała ZO Legnica 118/2013

Nie wiem jak te informacje maja się do siebie ale mnie to ciekawi - W zezwoleniu jest mowa że nie wolno łowić z silnikami spalinowymi - pkt. 8

post-46084-0-34072200-1430072690_thumb.jpg

Proszę sobie wziąć do ręki tegoroczny rejestr połowu ryb dla dolnego śląska i przeczytać regulamin okręgu Pzw Legnica