bartexxx90 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam ! byłem wczoraj nad jeziorem na lodzie i powiem ze połapałem spore płocie aż się zdziwiłem bo dawno na lodzie nie byłem ;D pozdro dla wedkarzy !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek nemo Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witaj,a jak sytuacja z okoniem?łowił ktoś takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam ! byłem wczoraj nad jeziorem na lodzie i powiem ze połapałem spore płocie aż się zdziwiłem bo dawno na lodzie nie byłem ;D pozdro dla wedkarzy !!!!!rozumiem ze te plocie to na przynęty sztuczne połapałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 rozumiem ze te plocie to na przynęty sztuczne połapałes Mifek, ja np. dzisiaj z rana na ochotkę płotkę i okonia drapnąłem. Ochotka z gumy . Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 akurat te siliconowe robaczki bardzo skuteczne bywaja... szczegolnie o tej porze roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 akurat te siliconowe robaczki bardzo skuteczne bywaja... szczegolnie o tej porze roku...To raz, a dwa, że weekend w okolicy jakieś zawody były i w mojej wiosce hakowej ochotki nie uświadczyłem.... A co do meritum wątku. Planuję się tam niebawem wybrać. Wszelkie info, lub jakaś "ustawka" na wspólne łowienie mile widziane PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Na Słupie słabo z okoniem. W niedzielę byli znajomi i tylko kilka krótkich mieli. W poprzednią niedzielę był koleś i złowił 9szt., ale tylko jeden 30-tak, reszta do 25cm. Patrząc jednak na odwilż jaka nastała, to myślę, że mogą być już problemy z wejściem, bo lód miał tylko 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartexxx90 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 No zgodzę się że z okoniem na słupie jest słabo i to bardzo ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 No Panowie... Pierwszy raz otwierają Słup na wędkowanie z pływadeł, a tu taka cisza? Po Dolnym Śląsku niosą się wieści, że w Jaworze na 01-06-15r. nie ma wolnych miejsc w hotelach, a wjazd ze slipem za Starym Jaworem to ponoć od 29-05 ma być obstawiony Kto będzie na Słupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 czy tylko jedno miejsce jest do zwodowania łodzi? co miałeś na myśli ,że slip obstawiony , bo różne opinie słyszałem o "stałych bywalcach" tego zbiornika aby wyeliminować konkurencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Tylko jednym miejscu będzie można się slipować. Ale jeśli będziesz w stanie zwodować swoją jednostkę nie wjeżdżając przyczepą do wody, (np. wnosząc ja do wody rękoma) możesz zrobić to w dowolnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 czy tylko jedno miejsce jest do zwodowania łodzi? co miałeś na myśli ,że slip obstawiony , bo różne opinie słyszałem o "stałych bywalcach" tego zbiornika aby wyeliminować konkurencje Tak tylko napisałem, bo w rejonie nikt o niczym innym nie plecie. ;-) Ale uważam, że na pierwszy dzień sandacza będzie tam strasznie gęsto. A w związku z tym, że jest jeden wjazd asfaltowy do wody, to kolejka będzie przednia... Kupiłem nawet silnik elektryczny specjalnie pod ten zbiornik, ale ponton chyba będę znosił gdzieś w ustronnym miejscu, albo pierwszego czerwca pojadę gdzieś indziej w ogóle. Odnośnie konkurencji to nie spotkałem się nigdy z nieprzyjemnościami, a swojego czasu jeździliśmy sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 dzięki za info , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ufff...Zrobi się trochę luzniej i ciszej za to nad Odrą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 zanim wszystko zjedzą i napakują zamrażarki, może człowiek zdąży jeszcze połowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timonspin Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ufff...Zrobi się trochę luzniej i ciszej za to nad Odrą He he ciszej na pewno na legnickim odcinku Odry, na którym w tym roku jest zakaz używania silników spalinowych do celów wędkarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 He he ciszej na pewno na legnickim odcinku Odry, na którym w tym roku jest zakaz używania silników spalinowych do celów wędkarskichKto ci takich głupot naopowiadał !!!Jak się dobrze orientuje to w dalszym ciągu obowiązuje uchwała ZO Legnica 118/2013 http://www.pzw.org.pl/legnica/wiadomosci/1276/61/wedkowanie_z_lodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Panowie slip będzie się znajdował od strony wioski Słup kolo tzw. "Akacji". Droga od Starego jawora nie jest "wyznaczonym" slipem. Przypominam również o całkowitym zakazie używania silników spalinowych oraz o podniesionym wymiarze ochronnym sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 To znaczy że czas szykować nowe zabawki adekwatne do sytuacji i już mam 10 granatów 5 pancerfaustów 15 proc i kilka min piechotnych dla tych wszystkich kłusoli którzy myślą że zaraz lodówy napełnią, a Jaworskie chłopaki wojnę separatystom już wypowiedzieli i lekko nie będzie. Z dobrze poinformowanych źródeł wieści niosą że dużo kasy trzeba przygotować jadąc na Słup po władza szuka kasy aby ośrodki tu pobudować jak już nic nie pozostanie w wodzie.Tornado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) hehehe Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 jak będą pilnować , to może połowimy dłużej - oby tak było jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 To znaczy że czas szykować nowe zabawki adekwatne do sytuacji i już mam 10 granatów 5 pancerfaustów 15 proc i kilka min piechotnych dla tych wszystkich kłusoli którzy myślą że zaraz lodówy napełnią, a Jaworskie chłopaki wojnę separatystom już wypowiedzieli i lekko nie będzie. Z dobrze poinformowanych źródeł wieści niosą że dużo kasy trzeba przygotować jadąc na Słup po władza szuka kasy aby ośrodki tu pobudować jak już nic nie pozostanie w wodzie.Tornado Znajomy znajomego słyszał od sąsiada swojej bratanicy, że na działki przy zbiorniku duży popyt jest i kto bardziej obrotny zainwestował jak jeszcze nawet wróżka Oriana nie wiedziała, że Słup na cele rekreacyjne zostanie przeznaczony... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 a mój znajomy słyszał od znajomego przy piwie ,że zanim poszła uchwała o przeznaczeniu zbiornika na cele rekreacyjne -już nie było działek w pobliżu -więc wszystko według polskiej normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Kto ci takich głupot naopowiadał !!!Jak się dobrze orientuje to w dalszym ciągu obowiązuje uchwała ZO Legnica 118/2013 http://www.pzw.org.pl/legnica/wiadomosci/1276/61/wedkowanie_z_lodzi Nie wiem jak te informacje maja się do siebie ale mnie to ciekawi - W zezwoleniu jest mowa że nie wolno łowić z silnikami spalinowymi - pkt. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timonspin Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kto ci takich głupot naopowiadał !!!Jak się dobrze orientuje to w dalszym ciągu obowiązuje uchwała ZO Legnica 118/2013 http://www.pzw.org.pl/legnica/wiadomosci/1276/61/wedkowanie_z_lodziProszę sobie wziąć do ręki tegoroczny rejestr połowu ryb dla dolnego śląska i przeczytać regulamin okręgu Pzw Legnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi