Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

skoro prez 3 lata się uczysz i dalej lipa to nie będę cie wprawiał w kompleksy(pomimo ze nie trollinguje od switu do zachodu i te wszystkie ryby to pewnie czysty fart ),ucz się ucz bo nauka to potęgi klucz,zdobędziesz kilka kluczy...............

Edytowane przez TomaszKKK

Wiesz , ludzie tym różnią sie od bydła , ze uczą sie całe życie a bydło wychodzące na pastwisko uczy sie jak srac pic i żreć wiec szybko to przyswaja , trza tylko pamietać , żeby raz na czas spuścić mu wpierd.... , a żeby o tym nie zapomniało.

• Like 1

Przecież wszystkim chodzi nam o to samo aby ryb było więcej i oby Janusze " bez urazy dla Jaśków i Janów" nie wymordowali nam populacji ryb w tym pięknym kraju , czy trolling w tym przeszkadza , większość miłośników trollingu wyznaje zasadę C&R , ryby łowione w ten sposób rzadko zapinają sie tak aby nie można ich wypuścić , co jeszcze bardziej przemawia za ta metoda.

Wiec moze zamiast zakazu trollingu na słupie można by zakazać zabierania ryb ?

Szkoda nie rozumiem postanowień PZW i wiem ,ze na słupie sie nie pojawię choć miałem straszna ochotę.

• Like 1

Ogólnie sam jest zaskoczony ze wprowadzili zakaz. Pływając w zeszłym sezonie jakichś mega efektów w troll nie miałem. Chodz cały sezon na slupie nie był imponujący . Na innych wodach połapalem więcej niż na własnym podwórku . Rządzący uznali ze to wpłynie pozytywnie na rybostan... w coś trzeba wierzyć. Napewno wszystkich na raz niedarady uszczęśliwić . C&r w życiu nie wejdzie... jednak można by go zastąpić górnym wymiarem 35 okon 75 sandacz 85 szczupak. To może by przegryzla wiekszosc . Według mnie i tak + dla pzw za podejście do tematu na przyslu sezon. Może za dwa coś więcej się ugra

• Like 2

Uważam że problem nie tkwi w tym kto jakiego sposobu i metody używa (pod warunkiem że jest to zgodne z przepisami ) , skoro ktoś lubi łowić na żywca czy na trolla bo ta metoda go kręci to niech łowi , problem tkwi w kulturze , pazerności ludzi , ilości osób na zbiorniku i limitach połowów które przy naszych rybostanach powinny być o 50% mniejsze.

Edytowane przez AdamLca
  • Like 2

Widze ze jak o zywcu i trupku mowa to sie gospodynie z wiejskich kolek rozancowych a la tomaszkkk nie wypowiadaja,

Bo to im nie przeszkadza .

wiesz co Fest :D ???jest to na pewno  metoda której nie jest w stanie pojąć plebs który wywala nawóz z pod pyty smoka,twoje damskie się nie liczy

Edytowane przez TomaszKKK

Ciężko mi zrozumieć ludzi, którzy uważają że dana metoda wędkarska jest o wiele skuteczniejsza od pozostałych i odpowiada za zmniejszenie rybostanu.

Jak dla mnie to głupota!!!!!!

Łowię od lat zarówno na spinning jak i na trolling i nie uważam, żeby któraś z tych metod była o niebo lepsza od drugiej.

Według mnie PZW powinno wprowadzić górne wymiary ochronne oraz zmiany w limitach ilościowych, a przede wszystkim częstsze kontrole nad wodą.

Pozdrawiam

• Like 3

Super pomysł górne wymiary robią robotę u nas w krk nawet znany co poniektórym Roman mięso klnie jak szewc ale szanuje temat , także fajnie . A z tym trolem to jest taki skuteczny od października na czorcie ze daj spokój na 100 złowionych z opadu moze trafi sie jakiś na trola przeważnie szczupły bo sandacze na jesień maja trol w zadkach

Super pomysł górne wymiary robią robotę u nas w krk nawet znany co poniektórym Roman mięso klnie jak szewc ale szanuje temat , także fajnie . A z tym trolem to jest taki skuteczny od października na czorcie ze daj spokój na 100 złowionych z opadu moze trafi sie jakiś na trola przeważnie szczupły bo sandacze na jesień maja trol w zadkach

Jaki związek ma Twój post z tytułem tego wątku - co do niego wnosi?

Ciężko mi zrozumieć ludzi, którzy uważają że dana metoda wędkarska jest o wiele skuteczniejsza od pozostałych i odpowiada za zmniejszenie rybostanu.

Jak dla mnie to głupota!!!!!!

Łowię od lat zarówno na spinning jak i na trolling i nie uważam, żeby któraś z tych metod była o niebo lepsza od drugiej.

Według mnie PZW powinno wprowadzić górne wymiary ochronne oraz zmiany w limitach ilościowych, a przede wszystkim częstsze kontrole nad wodą.

Pozdrawiam

Jaki związek ma Twój post z tytułem tego wątku - co do niego wnosi?

Zawsze cos ,  rozmawiamy na temat jak fajnie by bylo na slupie wprowadzic gorne limity napisalem ze gdzie indziej sie sprawdza cos tam dodalem wiec nie rozumiem skad ta reakcja?

Edytowane przez Fester

• 4 tygodnie później...

Osobiście nie lowie z lodu. Jakoś mnie ta.forma nie kręci wogole. Jednak jak czasami widzę jakie ludzie maja porywy. ...stapają po 5cm lodzie, to o zgrozo. Żeby to była jeszcze zima fest. Z -15 przez tydzień a tu parę dni mrozu i juz eskapady lecą ze swidrami. ...nie.tylko rybami się zyje

• 3 tygodnie później...