count_martin3z Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Aż niesamowite. W internetach mówiono, że tam takie sandacze duże nie pływajo ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 W internetach i gazetach różne rzeczy mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 w która niedziele brały takie smoki???bo z tego co się orientuje to od października zakaz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 w która niedziele brały takie smoki???bo z tego co się orientuje to od października zakaz jest http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/31/wiadomosci/123381/pliki/regulamin_lowiska_slup.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Limit połowu okonia 3kg i leszcza 10 kg. Za niedługo nawet leszcza nie będzie. To nawet zamrażalnik tyle nie pomieści. Chorych rządzących mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Nie masz co narzekać na wodach morskich wymiar sandacza 45cm i limit 6 sztuk na dobę to dopiero jest rozpusta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Witam kolegów, jakiś miesiąc temu słyszałem plotkę o tym, że od 2017r ma być wprowadzony zakaz połowu ze środków pływających. W każdej plotce jest ziarno prawdy... Czy ktoś może o tym słyszał? Ja osobiście szczerze w to wątpię. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) w listopadzie jak sie nie myle jest chyba walne zgromadzenie milosciwie nam panujacych , zobaczymy co wymysla. niby czemu mieli by zamknac wode ? przeciez tj zwykla najzywklejsza zaporowa. i zawsze taka byla., niecny plan wody pitnej to byla abstrakcja ,ktora nas karmili przez tyle lat. moze jakies obostrzenia doloza , dla mine moga zrobic sezon no kill . Edytowane 21 Października 2016 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Jak dla mnie też... w tym roku żadnego sandacza wymiarowego nie złowiłem z brzegu, chyba cofam się w rozwoju. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A dlaczego nasze pzw oddalo jedna z najlepszych wod sandaczowych rybakowi który wytrzewil jezioro prawie do zera oddal do pzw po 6 latach pokazalo sie sporo sandacza i od wrzesnia tego roku zakaz plywania bo beda siaty staly.Paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A o jakiej ty wodzie piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A o jakiej ty wodzie piszesz ?No właśnie...Pomyliłeś wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 To takie wtrącenie było reszta poszła na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Panowie gdzie można aktualnie na Słupie poszukać sandaczyków z brzegu? Na mojej miejscówce w tym roku nic nie było do tej pory (cypel koło zapory od wiochy Słup). pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 moze przy wyspie , z prawej strony wyspy dosc blisko masz koryto , z lewej kamienisty stok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 W połowie czerwca tam łapałem swoje jedyne krótkie sandacze ale odpuściłem sobie to miejsce. Może warto wrócić Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 ogolnie to nie mam pojecia gdzie ta ryba siedzi teraz,. w niedziele żesmy na dwie detki splywali , dwie dziury . i moze trafilem na dwie takie sobie lawice... , na plytsza czesc zbiornika nie plynelem ,bo juz dwa tygodnie temu bylo tam echo . ryba sie przegrupowala i rozproszyla na glebinach, koledzy kilka krotkich sandaczy zlapali i kilka okoni. d.. nie urwalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 w niedzielę i sobotę nikt nie połowił - pojedyncze okonie i mało brań do późnego września miałem lepsze wyniki na płytszych częściach jadę w czwartek i niedzielę to dam znać czy coś drgnęło - ale słup w tym roku słabo obdarza.... trzeba wiedzieć gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 tak jest słabo w tym roku ogólnie słup to trudny orzech ale jak się trafi to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 ja zasa w tym roku ,o niebo lepiej niz w zeszlym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 http://www.pzw.org.pl/legnica/cms/17520/zbiornik_zaporowy_slup "nowy-stary" regulamin + zarybienia 2016, ciekawe czy autentyczne. Ciekawi mnie wasze zdanie na temat wpuszczenia 50 000 szt. narybku sandacza. Nie lepiej wpuścić zdecydowanie mniej ale trochę większych osobników? Zaznaczam, że jestem całkowitym laikiem w tej sprawie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z01 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Słyszałem u nas w kole, że większym sandaczem się nie zarybia, bo większe sandacze podczas transportu się kaleczą i takie tam. Nie potrafiłem jednak sprawdzić na ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Sam jestem ciekaw jaki % takiego narybku jest wstanie przetrwać do wymiaru ochronnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) nikt tego nie wie , od dziesiątek czynników to zależy , ilość drapieżnika ,białorybu itd .. , w swoim stawie wpuszczałem sandacze 4 cm , i przeżyło chyba dużo bo często gryzą ,teraz takie 30 , a na pewno lekko im nie było bo większe też są i szczupaków też kilkanaście pływa ( tak z ciekawości na 1000 sielaw przy zarybieniu jeziora przyjmuje sie 2 sztuki --kolega ichtiolog mi mówił ) , ale chyba lepiej zawsze narybek wychodzi niż kroczek , przeliczając na kase Przeciętnie na 1 kg. masy ciala samicy pozyskuje się 200tysięcy ziaren ikry o średnicy 1-1.5mm.W optymalnych warunkach po 72 godzinach następuje zaoczkowanie.Wylęgnięte sandacze mają długośc 4-5 mm. W pierwszych dniach życia larwy są mało ruchliwe, zużywają wtedy zapasy z woreczka żółtkowego, a następnie odżywiają się planktonem.Po 3-4 tygodniach osiągają długość około 15 mm i wtedy właśnie moga być "użyte" do zarybiania innych wód.Jako ciekawostkę dodam, że nie pozostawia sie wylęgu i narybku w dużym zagęszczeniu ponieważ powoduje to duże straty ze względu na kanibalizm występujący wśród sandaczy. przeżywalność narybku jesiennego wynosi około 20 %, letniego zaś tylko 2% Edytowane 27 Grudnia 2016 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 A czy ktoś ma jakieś potwierdzone doniesienie o złowieniu dorosłej troci jeziorowej na Słupie? Mówię o poważnych przypadkach, a nie kolega kolegi na komórce kolegi widział, ale komórka się zepsuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi