Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję pomysłu  :ph34r: długo nad tym myślałeś ???  :angry:  :angry:  :angry:

trochę czasu mi to zajęło. 

nie popieram takiego łowienia ale w takich sytuacjach to chyba dobre rozwiązanie.

moim zdaniem lepsze takie wyjście (selektywne) jak trzepanie wszystkiego co wlezie w sieci i wywożenie lub sprzedaż mięsa na miejscu.

pózniej płacz i lament że znów przetrzepali zbiornik, że nie ma ryb i w ogóle jak tak mogli zrobić.

sieci trochę czasu spędzą w wodzie i na pewno inne ryby złapane w nie nie będą miały siły żeby odpłynąć z powrotem.  

...z reszta i tak nie widzą tego że to mięsiarze-wędkarze trzepią rybę aż miło...

Edytowane przez cinn
  • Like 2

Ja byłem w czasie odłowu na wodzie i obserwowałem pracę rybaka. Sieć miała ok 750m długości. Oczka w siatce miały 15x14cm. Przy pierwszym sprawdzeniu siatki był sum ok 140-150cm i tolpyga ok 20kg. Był też jeszcze jeden sum ok 180-190cm Ale przy próbie wyciągnięcia go z sieci uciekł ????????. Wieczorem było drugie sprawdzenie sieci i prawdopodobnie była tolpyga bądź amur. Niestety panowie starali się zasłaniać i dokładnie nie widzieliśmy co to za ryba. Rano następnego dnia sieć była ściągana i był w niej jeden sum i jeden sandacz."Pan" prezes okręgu Legnica był dość zdenerwowany zaistaniałą sytuacją co dało się zauważyć jego brakiem kultury w stosunku do wędkarzy obserwujących pracę rybaka. Pomijam fakt w jaki sposób była oznaczona sieć .

Edytowane przez ballin
  • Like 8

• 2 tygodnie później...

Aktualnie sprawdzają się wobki w wersji mini 5-5,5 cm, ale na przykład miesiąc i dwa tygodnie temu bolki i nie tylko wolały trzynęty większe 7-10cm, a sandacze jeszcze większe. Sieczka jest to i ryby w nią walą, także trzeba szukać skupisk tej sieczki, a co za tym idzie żerujących na niej bolków.

• 2 tygodnie później...