Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Czy mógłby ktoś podzielić się informacją, gdzie można się zwodować na Słupie?

jadac od wioski slup kieruj sie na tame, wjedziesz na betonowe plyty. pierwsza w lewo lub na koncu plyt tez w lewo , bedzie widac wode a jak nie to jedz dalej prosto do zbiornika . Moim zdaniem trzecia opcja. pzdr

Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka

W czerwcu było lepiej z sandaczem , były wypady ,że się 5-7 sztuk łowiło ale większość ryb w przedziale 60-65cm czasem zdarzył się jakiś rodzynek 70+ ale z okoniem   było słabiutko, no ale stan i jakość wody też były inne. Teraz się chyba role odwróciły.

Edytowane przez nalewator

• 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Super, że kolego odkopałeś temat na nowy rok :) , miejmy nadzieję, że ktoś podzieli się informacjami w tej kwestii?

Od siebie dodam jeszcze zapytanie czy na spinning już coś się ruszyło :)?

Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów na wodzie i brzegu :) .

• 3 tygodnie później...

Jakoś tak niefartownie podczas weekendu majówkowego ganiając za szczupakiem trafiło mi sie na ten zbiornik w pewne miejsce.

Dostęp utrudniony bo bez spodniobutów dotrzeć by się nie dało.

Jak widać tam było, sezon sandaczowy ruszył trochę przedwcześnie. Nie widzieli mnie bo stali za krzakami ,tak przypadkiem mi się usłuchało.

Panowie skrupulatnie czesali wodę rozmawiając przy tym z zadowoleniem jak to w tym właśnie miejscu połowili sandaczy ponad wymiar i większych.

Z bezsilności się uśmiechłem i poszedłem gdzie indziej.

Czasami człowiek znajdzie się w miejscu w którym nie chce być i słyszeć to co się dzieje.

Najgorsze jest to że nawięcej sandaczy wyjeżdża w nocy.

"...Co pół godziny znajomy przyjeżdżał po rybki, tak żarły..."

Niestety takie zachowanie ciężko przetrawić.

Jednak namawianie do wypuszczania ryb działa jeśli ta druga osoba jest świadoma w tym co robi.

Jednego znajomego udało się nakierować na "właściwą drogę"

Po jakimś czasie on uświadomił swojego znajomego i zaczęło to iść w dobrym kierunku.

Raz na jakiś czas zabierze się rybkę do domu, ale nie w ilości hurtowej.

• Like 1

Akurat ja mówiąc wyspa miałem na myśli tą która jest w połowie długości zbiornika między slipami przy tamie i ujściu nysy.

Kamienna wyspa głęboko schowana pod wodą. Zanim ją odkryje to upłynie trochę wody.