dawid131 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Na pewno nie pomaga tej sytuacji z roku na rok powiększająca sie ilość bolenia na Słupie który bardzo dobrze sie tam zadomowił ... Z tego co zauważyłem trochę troci jeziorowej wpuścili, jakieś wasze doświadczenia na tym akwenie z tą rybą? Wiem jedynie od kolegi z pracy, że jakieś 3 lata temu koło tamy w jedną nockę 3szt na żywca złowili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 A czy ktoś ma jakieś potwierdzone doniesienie o złowieniu dorosłej troci jeziorowej na Słupie? Mówię o poważnych przypadkach, a nie kolega kolegi na komórce kolegi widział, ale komórka się zepsuła.W maju 2009 złowiłem 56 cm. Pamiętam, że w tym czasie na zawodach mojego koła ktoś złowił rybę poniżej 50 cm, a na innych zawodach, chyba rok później, ten sam kolega holował troć ok 60, ale mu spadła. Widzieli to inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smyku Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 ze 2 lata do tylu widzialem na wiosne jak gosciu kolo mnie zlowil w kanale ale na ds taka z 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Czy ktoś się orientuje czy jest możliwość (odpłatnie) trzymania gdzieś łódki nad jeziorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Nie ma póki co żadnych zjazdów tego typu. Jedyne możesz próbować z jakimś gospodarzem we wsi się dogadywac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ktoś wie jaki lód na zbiorniku ? Można bezpiecznie chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ktoś wie jaki lód na zbiorniku ? Można bezpiecznie chodzić?Możesz wjechać samochodem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 a powaznie mozna lowic z lodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Nie widziałem nigdzie info ,że nie można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 I ponoć okonie trzepią blachy jak cza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Uważajcie, bo Słup leży w takim miejscu, że w mojej okolicy jest jednym z najpóźniej zamarzających zbiorników. Poza tym grubość pokrywy lodowej potrafi znacznie się różnić grubością w różnych partiach zbiornika. Z tego, co wiem, to jakiegoś szału z rybami nie ma. Poza tym jeszcze 2 tygodnie temu miejscami było ledwie 5-8cm lodu, podczas, gdy na zbiornikach położonych nieco bardziej w górach...dochodzi do 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 @Kamil Z. 40 cm? Matko, to się będzie topił do maja chyba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 @Kamil Z. 40 cm? Matko, to się będzie topił do maja chyba... Kilka ładnych lat temu, podczas solidnej zimy, na jednym ze zbiorników łowiłem jeszcze koło 15 kwietnia.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja pamiętam jak na Mietkowie 3 lata temu 18 stycznia Łowiliśmy w krótkich rękawkach. ☺️ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 W poniedziałek chcę się wybrać na Słup (jak będzie pogoda w miarę). Ja z lodu to świeżak jestem ale jadę z kumplami co ogarniają ,chcę zobaczyć czy mi się takie łowienie spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ktoś wie jaki lód na zbiorniku ? Można bezpiecznie chodzić?było 7-8 cm, chodziliśmy ale ja się czułem niepewnie i dałem sobie spokój. Teraz jest dużo lepiej ale to wielki zbiornik i lepiej uważać. Jak już ktoś napisał , lepiej jechać bardziej w góry znajomi chodzą tam od 2 tygodni non stop, rewelacji nie ma, trafiają się garbusy ale w sztukach nie ma szału 2 do 9 dziennie koło 30 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smyku Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Lód ma od 13 do 20 cm a lowilem na 3/4 powierzchni zbiornika co do ryb to niestety lipa kupa jazgarza okonie jak trafilem to tylko 30 plus ale tylko kilka z dziury bialorybu nie polowilem strasznie malo bran ogolnie kiepsko malo bran wiec o aktywnosci ryb mozna tylko pogdybac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Lód ma od 13 do 20 cm a lowilem na 3/4 powierzchni zbiornika co do ryb to niestety lipa kupa jazgarza okonie jak trafilem to tylko 30 plus ale tylko kilka z dziury bialorybu nie polowilem strasznie malo bran ogolnie kiepsko malo bran wiec o aktywnosci ryb mozna tylko pogdybac pisałem właśnie o tym co kolega, będąc na miejscu tylko w szybkim skrócie "że można wjeżdżać autem" a nie co jest gdzieś tam lub co mi się śniło i co bym zrobił gdybym był... mądrale na ryby a nie tylko przed klawiaturą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dzieje się coś nad zbiornikiem na spin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Sporo wody jak przed laty. Ostatnio pływalem rekreacyjnie, parę osób próbowało sił , lecz mizernie Edytowane 20 Maja 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 witam panowie jak tam rozpoczecie na zbiorniku bo na mietku kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Nie wyobrażam sobie ,żeby wędkarz który wypuszcza sandacze odpisał " Na Słupie biorą przyjeżdzaj" . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 A z 40 łodzi , wiatr dal popalić, eldorado nie bylo. Parę sandalow padło. Okonie obrażone:) cały słup. Ja jednemu wolność zwróciłem i po 8 rano się zawinelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Nie wyobrażam sobie ,żeby wędkarz który wypuszcza sandacze odpisał " Na Słupie biorą przyjeżdzaj" . Zakładasz z góry . Że ten kto pyta, właśnie umył lodówkę i szykuje sie na zapchanie jej rybami ....? Jesli biorą ,to trzeba być w odpowiednim miejscu i czasie oraz sprowokowac ryby do współpracy. Do tego masz 500ha wody i kilka godzin szans na zlowienie... Edytowane 1 Czerwca 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Jestem realistą. Im więcej łódek tym większa rzeź. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi