siarq Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 aaaaa to zem zle sforumowal pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Cześć.Mam dość nietypowe pytanie - pływał ktoś na słupie na dętce bez silnika ?Jest to dość duży akwen, często mocno dmucha - a ja się zastanawiam nad sensem wydawania ponad 2k na aku i silnik bo:pływam na pagajach z echo - w "normalnym" trybie wiosłowania echo pokazuje, że płynę z prędkością 3,5-4,5 km/h w zależności od warunków.Na elektryku 55lbs wyciągnę pewnie z 6-7 km/h.Pytanie - czy na upartego w dość niesprzyjających warunkach powinienem dać radę sobie na tym zbiorniku ?Dysponuje pontonem Kolibri 300PP bez kila.Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Na tym zbiorniku nie wolno wędkować że środków pływających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Na tym zbiorniku nie wolno wędkować że środków pływających.Już od 2 (chyba) sezonów - wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Marcinku co ty za ferment siejesz...juz od 3badz 4 lat mozna. Czy dasz rade wioslowac - napewno. Mi kiedys silnik zdechł pod wyspa z drugiej strony (od starego jawora) i jakos doplynelem. Byly też akcje, ze tak sie rozwialo iz aby splynac musialem na okolo przy brzegu plynac . Gdyz silnik 55lbs na 3.3m detce nie dawal rady na otwartej przestrzeni... muosz uwazac na pogode, to dosc spory zbiornik i potrafi sie niezle sfalowac ... Edytowane 21 Maja 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Marcinku co ty za ferment siejesz...juz od 3badz 4 lat mozna. Czy dasz rade wioslowac - napewno. Mi kiedys silnik zdechł pod wyspa z drugiej strony (od starego jawora) i jakos doplynelem. Byly też akcje, ze tak sie rozwialo iz aby splynac musialem na okolo przy brzegu plynac . Gdyz silnik 55lbs na 3.3m detce nie dawal rady na otwartej przestrzeni... muosz uwazac na pogode, to dosc spory zbiornik i potrafi sie niezle sfalowac ...Dzięki za odpowiedź.W tym roku zaliczę debiut ze środka pływającego na tym zbiorniku tak więc, wszystko przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Na zbiorniku zaporowym Słup można pływać i wędkować ze środków pływających od 2015 roku . Ja z kolegą od tego czasu pływaliśmy na tym zbiorniku pontonem Kolibri 330KM na samych wiosełkach . W sezonie 2019 czerwiec , podpinamy w końcu silnik elektryczny Haswing Protruar 65 Lbs i atakujemy w komforcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 dokladnie , bo strefy ochronne padly w 2013r- i juz mozna bylo plywac ,ale nie wedkowac z srodkow plywajacych , w 2014 pzw nie zdazylo wprowadzic zmian odnosnie wedkowania z lodzi, i w 2015 byl najazd ogolno Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Pamiętam czasy z 6-7lat do tyłu, gdzie od strony starego jawora na piaszczystej plażyczce rozkładaliśmy się z gruntówkami. Wchodziło się w spodniobutach do wody po cycki i rzucało najdalej jak fabryka pozwoliła.Na rosówki siadały piękne garbusy w okolicach 40 cm. Szkoda tylko, że większość waliła je w łeb jak leci ....Na ten sezon stawiam sobie ambitne cele złowienia bolenia 80+ okonia 40+ i sandacza 60+ - czyli w skrócie ustanowienie własnych pb jeśli chodzi o te gatunki ryb.BTW. w tym roku - chyba z niecały tydzień do tyłu na jednych z zawodów - chyba okoń słupa jeśli się nie mylę - wyjechał szczupak w okolicy 100 cm. Edytowane 21 Maja 2019 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 wszystkie w/w wymiary ryb sa dostepne na slupie z okoniem 40+ moze byc ciezko uchwycic. Moj znajomy swego czasu mial okonia 52cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 sc00t zestaw aku z silnikiem 55lb kupisz za mniej jak 2k na allegro sa teraz raty 0% naprawde zero ja tak kupiłem silnik+aku z tokarexu 3 albo 4 lata temu i pływam. Na wiosełkach na takim akwenie to powodzenia chyba że nie oddalisz się od brzegu dalej jak na 200-300m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Jak Panowie szykujecie się na ,, Dzień dziecka - 1 czerwca ,, na zbiornik Słup. Ciekawy jestem ile jednostek będzie na wodzie? Miejcie oczy dookoła głowy żeby mięsiarze nie zabierali sandaczy - dobowy limit 1 sztuka i wymiar 55cm. Powodzenia i udanych pstryknięć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 przeciez tam bedzie 1.6 walka o ogien.... a jak by tego bylo, malo ,to jest bardzo wysoki stan wody , na slipach praktycznie z przyczepa nie wykreci ,jedynie pod tama bedzie dobry dostep... od starego jawora nie ma szans na slip wjechac... , na koncu betonowki tez slabo , przy wyspie nie wjedzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Dlatego ja sobie odpuszczam i pojadę w drugi weekend czerwca, na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z189 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 I jak tam wrażenia z otwarcia sezonu? W sobotę około 7 rano naliczyłem około 50 jednostek na wodzie. Ja osobiście na 0 niestety przez 5h pływania. Na parę osób, które podpytałem to jakieś krótkie sandacze, szczupak 80-ka lub też bez niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Moj znajomy uwaza , ze slup to przekleta woda... cos w tym jest. Sa dni ze mozna polapac piekne ryby, ale i na pusto przez tydzien mozna zjechac... ja na 3 wypady z buta raz pistoleta mialem ostatnio. Z wody zaczynam od przyszlego tygodnia , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Ja właśnie wróciłem. Krótki szczupak i tyle z bran na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Też tak miałem, mówiłem że nigdy więcej na Słup nie przyjade.Jednak spędziło się na nim trochę czasu i wyniki były lepiej jak dobre.Trzeba być upartym a każda woda w końcu pokarze co tam ukrywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 W sobotę do godziny 14 widziałem jednego wymiarowego sandacza na około 25 jednostek pływających, woda bardzo wysoka, u mnie na łodzi kilka pistoletów i jeden okoń. Naliczyłem w sobotę około 48 łodzi i pontonów, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Spontanicznie na otwarcie sezonu sandaczowego wybraliśmy Turawa i widzę, że dobrze zrobiliśmy. Inna, rybna woda, inny świat. Takie samo łowienie jak u Nas , tylko wyniki dużo lepsze. Zaczeliśmy się w końcu zastanawiać , o co w tym wszystkim chodzi?To jednak chyba robią konkretne wałki na zarybieniach, bo na Turawie na otwarciu 150 jednostek, a kłusowników po krzakach i na telefon też sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 U nas to banda nie to co w opolskim dopłacasz i łowisz ale żeby asz tak brały jak w Mietkowie 20 lat temu to już dawno nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 U nas to banda nie to co w opolskim dopłacasz i łowisz ale żeby asz tak brały jak w Mietkowie 20 lat temu to już dawno nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 jak sie nie myle , to chyba w zeszlym roku na turawie eldorado nie bylo na starcie , na slupie w czerwcu przez 2 tygognie chyba wszyscy lowili sandacze, kazdy rok inny... teraz woda duza , lampa grzeje... trzeba szukac tych ryb wrednych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Uwaga panowie na pozostawiany sprzęt na brzegach zbiornika Słup, bo kradną.W niedzielę zrobili ziomka na zachodnim brzegu zbiornika w okolicach plaży.Zrobili mu włam do auta bez żadnego tłuczenia szyb, wynieśli sporo sprzętu ponoć na ok. 5k.Także złodzieje pilnują brzegów i szukają okazji, dlatego uwaga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak będziecie pływać to uważajcie - szczególnie od strony płytkiej zatoki i wzdłuż brzegu płynąc w strone Brachowa - w pewnym momencie 20cm pod taflą wody jest rura tak około 70 metrów od brzegu z 6 metrów wychodzi się na 3 metry i za chwile rurkę widać - szok!, prawdopodobnie od znaku. Mieliśmy ciepło ostatnio przepływając pontonem kilkadziesiąt centymetrów obok niej. W niedzielę na 20 jednostek - widzieliśmy 2 krótkie szczupaczki i jeden miarowy boleń - społeczna kontrolowała - dostała info z prośbą o oznaczenie miejsc takich jak drzewo, mostek i ta rura - naprawdę można sobie zrobić kuku na wodzie przy takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi