siarq Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jest wysoki stan wody, przecież od wyspy przy starym jaworze przy niskim stanie sterczaly pręty zbrojeniowe na wysokości 1m... konary też pozalewane - gdzie można przywalic:) Ci co znają wodę wiedzą co jest:) w tamtym roku bądź dwa lata temu , byłem świadkiem jak na moście było z 20cm i przywalili elektrykiem , że mało im nie wyskoczył z dętki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Panowie, byłby ktoś taki miły i zaznaczył na mapie te niebezpieczne miejsca? Jestem tam czasem, ale nie znam tak zbiornika. Myślę że przyda się nie tylko mi. Edytowane 12 Czerwca 2019 przez michalvcf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Zgłosiliśmy SSR aby zaznaczyli bojkami te miejsca. Rurę mają rzekomo usunąć, ale patrząc przez pryzmat czasu nie śpieszy im się. O tragedię nie trudno ale widać mają to w 4 literach. Dobrze byłoby gdyby ktoś podzielił się wiedzą bo ja zapomniałem na echu oznaczyć tych miejsc. Swoją drogą gdyby SSR tą aluminiową łajbą wpakowali się w tą rurę to wesoło by nie mieli. Edytowane 12 Czerwca 2019 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Panowie, gdyby ktoś znalazł przypadkiem Kij od naszego forumowego Skałka z Nasci 2000 HGS na słupie to dajcie znać, kolega w niedzielę utopił, przewidziana nagroda KIj z zielonym (charakterystycznym dla Skałka ) malowaniem na szczytówce, czarny plus złoto, do 7 gram. Shimano Nasci 2000 HGS podpięte może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Gdzie to się stało mniej wiecej i na ilu metrach? Jutro beda ode mnie chłopaki będą zapewne pływać w okolicach koryta i mostku to im przekaże, może się uda choć szanse znikome.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Wbił chociaż pointa gdzie to było? Marne szanse bez względnej lokalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Pół drogi od mostu w stronę tego zatopionego drzewa. 7-8 M głębokości. Way pointa nie ma bo to była niedziela cudów. Padło akku i echo a w dodatku jeszcze kij. Od slipu cały czas na drugi brzeg. Sporo kamieni na dnie w tym miejscu. Jak plywacue to na pewno wiecie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Jak znajdę to się zgłoszę, jednak to szukanie igły w stogu siana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Wiem. Kumpel zapisał na straty ale cudem może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Pół drogi od mostu w stronę tego zatopionego drzewa. 7-8 M głębokości. Way pointa nie ma bo to była niedziela cudów. Padło akku i echo a w dodatku jeszcze kij. Od slipu cały czas na drugi brzeg. Sporo kamieni na dnie w tym miejscu. Jak plywacue to na pewno wiecie gdziePrzecież najszybciej zaznaczyć używając chociażby zwykłych map google na telefonie. Dokładność +-10m na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Przecież najszybciej zaznaczyć używając chociażby zwykłych map google na telefonie. Dokładność +-10m na spokojnie.Wątpię że o tym myślał w przypływie emocji. Ale dobra rada na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Tak czy siak , trzeba się pogodzić że strata raczej... może jakiś szczesliwiec podchaczy przypadkiem guma ... też kiedys utopilem na slupie, ale całe pudlo glowek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Ruszyło sie cos Panowie konkretniej z sandaczem lub boleniem. Bo przez tydzien pływania w drugim tygodniu czerwca, szału nie było. Cos tam sie jednak udało wypuszczac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Szalu nie ma , żarówka z nieba psuje wszytsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Witam. Jak tam wygląda obecność jednostek na wodzie, zwiększyła się czy dalej do policzenia wystarczy jedna dłoń, bo takie puchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Jednostek pływających czasem zero, w porywach do pięciu Na trupa nawet siadlo z tego co mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterlolo Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Ryby może się odpalą na weekend ma być trochę chłodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Byliśmy w dniu wczorajszym jedyną jednostką na wodzie. Robiliśmy bankowe miejscówki i kontaktu zero. Absolutny brak jednostek na wodzie daje do myślenia co działo się w weekend.Ale jak to na Słupie spotkały nas dwie sytuacje. Raz płynąc na blacie 5.5m z zerowymi przeszkodami podwodnymi nagle nam się coś przewaliło pod podłogą pontonu od dziobu do połowy - byliśmy w szoku - echo nie pokazało nic. Stawiamy, że to albo jakiś sum ciekawski albo tołpyga wygrzewająca się w słoneczku. Druga sytuacja - namierzyliśmy wielkie stado złotych łopat aktywnie żerujących (kolejny raz w tym samym miejscu) - coś pięknego - woda się gotowała. Jutro zamierzam się do nich dobrać Edytowane 2 Lipca 2019 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Pływałem w niedzielę za sandaczem 5 godzin i ani jednego brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Jaki stan wody jest ?Slipy odkryte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Jaki stan wody jest ?Slipy odkryte?Woda zeszła jakies 20 cm - stan jest nadal wysoki. Mostek 2.5m pod taflą wody. Od 1 czerwca zatem opuścili troszkę ponad pół metra wody. Edytowane 2 Lipca 2019 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Wydaje mi się, że trochę więcej niż pół metra spadlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Czyli niewiele spada.Ale dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 W najbliższy weekend będę we Wrocławiu i pomyślałem, żeby coroczne odwiedziny Odry zamienić na wizytą na Słupie. Łowię praktycznie tylko w rzekach, najwyższy czas na trochę odmiany. Zabieram ze sobą ponton, ale doczytałem że na Słupie nie wolno pływać na spalinie, a ja elektryka nie mam. I tu pytanie, czy jest sens w ogóle się wodować i pływać na wiosłach, czy już lepiej odpuścić sobie ponton i machać z brzegu? Nastawiam się na bolenie. Zbiornik nie jest duży, a w sobotę nie ma mocno wiać... Swoją drogą głupi ten przepis, wystarczyłoby ograniczenie prędkości. Mam też pytanie o zezwolenia jednodniowe. Na stronie PZW Legnica jest instrukcja, wg. której powinienem wypełnić druk przelewu, taki zwykły z miejscem na pieczątkę, do opłacenia gdzieś na poczcie. Czy potwierdzenie wydruk potwierdzenia przelewu z banku jest honorowany? Pytanie może wydawać się dziwne, ale np. w okręgu Biała Podlaska żadne takie wydruki nie są honorowane, musi być old school z pieczątką. No i chyba najważniejsze, bolki się pokazują w lipcu jakieś, czy to raczej zła pora? Będę z 9 letnim synem, ja to jestem cierpliwy, ale jak nic się nie będzie pokazywało to mi chłopak długo nie wytrzyma, a łowić będziemy w środku upalnego dnia. Na super wyniki się nie nastawiam, ale jak coś się trafi to zdam raport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 jak nie bedzie wialo to na wioslach cos poplywasz, jednak trzeba uwazac . wbrew pozorom na slupie czesto wieje ....przepis o zakazie spaliny to chyba jedyny, ktory mozna wyegzekwowac i co ludzie przestrzegaja. ograniczenie predkosci, mocy silnika to jedna wielka sciema - np mietkow.niebylem z dwa tygodnie..., ale ostatnio za duzo sie nie dzialo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi