Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Bolen żeruje na 2-3 cm narybku jak orki przy samym brzegu. Nawet im nie przeszkadzał ponton i ja od czasu do czasu przychodząc po graty.

Pierwszy mój wypad w tym roku i sandacze tylko podszczypywaly. 6 kontaktów i jeden spadł zaraz po wcięciu.

Edytowane przez scOOtt
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Już kiedyś o tym pisałem jak dopłynąłem na metę, rybki zaczęćły skubać, a chwilę później zgraja "miejscowych" obstawiła mi miejsce w którym łowilem bezczelnie kotwicząc, udając że mnie nie widzą, w miejscu w którym rzucałem przynętę.

Naprawdę wtedy miałem chęć podpłynąć i rozpruć ichne pontony, ale zawinąłem się na inne miejsce.

Czasami trzeba mieć mocne nerwy żeby nie doszło do wypadku na wodzie.

Tak to już niestety bywa.

Nie tylko przy połowie drapieżnika.

Najgorzej jak zasadzasz się za białorybem i nie daj bóg jak przytną że coś łowisz.

Przez tydzień miejsce to będzie oblegane.

Ja generalnie to olalem choć po fakcie zadzwoniłbym do odpowiednich służb. Byliśmy na tej mecie łódką z 3 os. plus dwójka osób na bellyboatach. Ten apsztyfikant ustawił się za nami. Po podjęciu przeze mnie 3 okoni w tym jeden około 40cm (wypadł z rąk przed mierzeniem i fotka) plus kolega podjął dwa ponad 30 cm zdrowo, ustawił się po naszej lewej w poprzek rzucając na granicę naszych rzutów. Ok ja nie mam z tym problemu, popłynął by zapytał, ok. Ale raz że zrobił to jakby był u siebie a później widzę że spływa z reklamówka chwaląc się 5 okoniami i szczupakiem przekazuje ową kobiecie i płynie dalej. Wszystkie nasze okonie wróciły do wody co prawdopodobnie poskutkowało odprowadzeniem lawicy. Dzięki Bogu bo gość później meczyl te metę pół dnia. Żal dupe ściska, żeby tylko zwieracze wytrzymały. Dla mnie tj żenada