Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam. Nie wiem jak wg Was sytuacja wygląda ale moim zdaniem nie jest za dobrze ze "Słupem". Pozwoliłem sobie ostatnio na parę spacerów wzdłuż brzegów i smutny był widok wysuszonych boleni 70+ na brzegu i to z rożnych stron zbiornika...

Cofając się 5 lat do tylu boleń o wschodzie słońca szalał aż miło a od 2 lat ucichł,zanikł... To samo wieczorami...

1 czerwca odbywało się szaleństwo na slipach i na wodzie, teraz to chyba tylko stali bywalcy wierzą w możliwości tej wody...

Nawet jeden z bohaterów "Domowej wody" przerzucił się na inny zbiornik...

Nie jestem weteranem tej wody ale uważam że coś się popsuło...

Mam nadzieję że to tylko moje mylne odczucia. 

Do zobaczenia nad wodą :D

Nie wiem jak było od otwarcia, tylko słyszałem co się działo. Woda została przeorana. Wystarczy popatrzeć co się dzieje na brzegach. Kempingi, biwaki - raczej na palcach jednej ręki można by policzyć wędkarzy wypuszczających rybę. Siedzą dniami i nocami. Presja na tą wodę jest przeokrutna. Mimo wszystko coś udaje się jeszcze z niej wydlubac. Szkoda bo była to woda z gigantycznym potencjalem.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...

Jak tam koledzy ostatnie wyniki ?

Ja robiłem co mogłem przez ostatnie 3 weekendy. Efekty takie, że lepiej nie mówić. Okoliczne wody to samo. W lubiskiem to samo. Woda 18.5 stopnia - ja rozumiem, że jeszcze żarcie jesienno-zimowe się nie zaczęło ale żeby aż taka bryndza .... ?

Trzeba, wydaje mi się, poczekać na konkretniejsze ochłodzenie, nie mniej jednak zastanawia mnie taka kompletna stagnacja w braniach. Pocieszające jest, że mieliśmy wczoraj kontrol :) Jeden z kontrolujących zwrócił uwagę, że w rejestr musi być wpisana literka P - skutecznie wyprowadziliśmy go z błędu :) Podpytani jak wyniki u innych tylko skrzywili się.