Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Dzień dobry, czy zbiornik nadal wypełniany jest do maksimum, jak miało to miejsce w całym sezonie 2024? Czy ma ktoś informacje jak to będzie w 2025? Czy będzie możliwość rozbicia się z namiotem gdzieś nad brzegiem, jak to drzewiej bywało? Pozdrawiam.

Z tego co ludzie mówią duży stan będzie trzymany... Po przeprowadzonej konserwacji tamy.. Przy czym nikt nie mówi o dostosowaniu dróg okalających do obecnego stanu albo robieniu stanowisk wędkarskich.. wręcz ludzie zainteresowani cieszą się z obecnego stanu bo szeptaja ze zbiornik sie odbuduje jak ludzi nie będzie przez obecna sytuacje... Przy czym zbiornik byl zarybiany karpikiem i szczupaczkiem...wiec raczej sandacza i okonia z którego zbiornik byl niegdyś znany(oprócz leszcza) nie przybędzie.. Ja nie opłacam  tym roku bo nie ma sensu...300 ha potencjalu sie marnuje...

to chyba narybkiem o przezyalnosci 1%

Ładny zbiornik, niestety rybostan basenu olimpijskiego... A kiedyś... eeech płakać tylko 

Robisz dobrą antyreklamę łowiska - dla mnie to bardzo dobrze i proszę o więcej :)

Edytowane przez scOOtt

Robisz dobrą antyreklamę łowiska - dla mnie to bardzo dobrze i proszę o więcej :)

Nie boj nie boj Lukasz jesteś pierwszy obserwowany pod względem wyników i zdjęć :D. Będziesz miał lepsze wyniki to dniówkę wykupie i wypłynę...PS a wszystkim czytającym moje żale ryb jest więcej jak wody....

Edytowane przez papierzakilures
  • Like 1

Już od kilku lat zarządcą tamy jest wędkarz. Nie jest zaskoczeniem, że w ciągu tego okresu tarło na zbiorniku jest skuteczne. Kiedyś widywało się okoniowe firanki na zabłoconych krzakach po tym jak spuszczali wodę - widok ten był druzgocący.

A co do tej antyreklamy i obserwowania - dobrać się do tych ryb tam nie jest tak łatwo ale to nie znaczy że ich tam nie ma. Niestety - etycznych wędkarzy na brzegach szczególnie można policzyć na palcach. A są też przedstawiciele łódkowych manewrów, którzy na widok rybiego mięsa dostają kurwików w oczach.

Smutne to - dlatego ja się mocno cieszę jak spływam po dobrym dniu i słyszę że było okrutnie słabo. [emoji106]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez scOOtt
  • Like 4

Oj namawiajcie. Nie wiem czy nie opłacę Legnicy w tym roku. Na Mietkowie też ludzie narzekają. Ale łowić się da. Ryby pokłute to trzeba delikatnie. Już nawet nie patrze na echu za rybami (faktycznie nie widać) tylko szukam górek i je po prostu obrzucam. I jakoś zawsze się coś wydłubie.

Żeby dopływ Jezierzycy i Słup nie były tak daleko …

Z drugiej strony blisko Wrocka wszystko obsadzone. Jak był zakaz na Odrze to na Mietkowie na brzegu siedział człowiek na człowieku. Aż mi ich było żal.

No i mądrze.

Mietkow tez by mogli zrobić strefą ciszy to by się zawinęły i pierdziawki i kabinówki … i w tym problem bo kabinówki mają tam wyjątkowe prawa.

Nie życzę ci kolego trafić na szkwał na Słupie, tam wiatr zrywa się w 10 min. A nie wiem o czym ty piszesz o Mietkowie tak dużym zbiorniku ??? na elektryku???? naprawdę nie masz wyobraźni. 

Widać w Polsce trzeba wszystkiego zakazać nawet wędkowania z łódek, bo zazdrość zżera, przez 3, słownie trzy kabinówki kłusujące od lat nagminnie zakazać wszystkim wędkowania z łodzi i spiningowania przez cały rok także z brzegu do 2080roku, tak najlepiej. 

• Like 3