Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

Relax.

Po Mietkowie pływam na elektryku. Jak mi było za wolno dołożyłem drugi. Tam i tak spalina dozwolona do 5KM więc lipa. Natomiast pierdzą te małe silniczki niemożliwie non stop. Ludzie chcący odpocząć mają przerąbane. Elektryki i akumulatory są już super sprawne - wiec czemu nie? Jak widać na Słupie można i na np Solinie.

A jak jest zagrożenie to walisz do brzegu z falą. Albo awaryjnie odpalasz spalinę (którą przecież mieć możesz w strefie ciszy).

Uwierz nie zżera mńie zazdrość. Mam łódkę jaką chciałem i 25KM na niej. Tylko żal mi ludzi którzy chcą tam odpocząć.

Ale każdy sądzi po sobie…

• Like 1

@Ziku , trzeba miec wyobraznie i byc rozsadnym przy plywaniu na elektrykach  ( chociaz to zalezy jaki elektryk :) )  Ja nie raz widzialem na Slupie , brygade  na detce  3,3m-3,6m we trzech , szpeju po pas , fale zaczynaj sie lamac , a Ci plyna wesolo 2kmh .... Strefy ciszy to z jednej strony jedyny sposob na to , aby naprawde nad woda bylo cicho i spokojnie . Dla przykladu Bukowka w Jelenio Gorskim , zniesli strefe ciszy , Przyjedzaja brygady z skuterami i piluja dnie cale - zapomniec mozna o wedkowaniu przy weekndzie lub popoludniem w dni powszechne . Zakazy typu do 5 czy 6kmh spalin , to abstrakcja.  Z jednej strony tez bym z checia sie przesiadl na spaline i plywal i "uwolnil" Slup  od elektrykow , ale wiem jak to by sie skonczylo....

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Gdyby ktoś w okolicach slipu na brachowie znalazł podbierak Savage Gear Pro Folding XL, który jest na wodzie w okolicach trzcinowisk to proszę o info. Podbierak ma założony pływak Delphin Flow. Wypadł mi wczoraj podczas dużych fal.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez scOOtt

• 3 tygodnie później...