Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

• Jak nie będzie dmuchać to na każdym popływasz, a jak dmuchnie to na pełnym aku i 55lbs zazwyczaj udaje się dopłynąć do celu....juz nie raz uciekalem, raz ponton po brzegu targalem bo się burza rozpętała. ... :) takze z głową bo na wodzie żarty się koncza. 

• Like 2

Ważne żeby straż pływała jak najczęściej i nawet obecne limity nie będą złe. Tylko trzeba kontrolować, kontrolować i jeszcze raz kontrolować. 

Byłem na Słupie wiele razy z brzegu w ciągu 4 ostatnich lat. Były to wyjazdy całodniowe, albo weekendowe. Kontrolowany byłem tylko raz... 

Doszły mnie słuchy ze na początku sezonu na słupie złapany został miesiarz który miał zabitych ponad 20 sandaczy. Skurwy..n pływał łodzią a żona na brzegu chowała ryby do campingu!!! Czy ktoś zna ten temat i wie jaką poniósł karę??? Bo ja bym go zaj...ł na miejscu tak jak te biedne ryby :@

• Like 1

Doszły mnie słuchy ze na początku sezonu na słupie złapany został miesiarz który miał zabitych ponad 20 sandaczy. Skurwy..n pływał łodzią a żona na brzegu chowała ryby do campingu!!! Czy ktoś zna ten temat i wie jaką poniósł karę??? Bo ja bym go zaj...ł na miejscu tak jak te biedne ryby :@

a mnie doszły słuchy ,że ryby w tym sezonie w ogóle nie brały  i jeszcze sandacze  20 szt :D  -jakaś fantazja Panie  

tak wynika z wpisów na forum   :ph34r:

Jako, że słyszę tą historię już któryś raz z kolei to wyjaśniam.. owszem został złapany delikwent na początku czerwca z 18szt a nie 20 i były to niewymiarowe okonie a nie sandacze. Nie było sytuacji przez cały sezon aby ktoś został złapany z taką ilością sandaczy. Na początku sezonu owszem trafiło się paru klientów co mieli 3 szt.

No trochę ryby poszło tj fakt niezaprzeczalny.taka mentalność ludzka darmowa wałówa. Wszystkiego nie wytlukli nie ma opcji . Słup jest zbyt wredna woda co pokazał właśnie w tym sezonie. Okonia co roku tłuką i dalej jest go dużo. Także woda się broni sama :) ludzi nie zmienimy co najwyżej możemy dawać przyklad

Gość Jarek K.

Co to za roznica nie miarowe sandacze czy nie miarowe okonie jebany klusol i tyle .

Dla mnie prosta sprawa wpierdol od braci wedkarskiej nad woda wyjasnil by mu wiecej niz 5 mandatow.

No i tak jak kolega napisal mozna dawac przyklad jak jeden po mordzie dostanie to inni moze sie zastanowia.

Edytowane przez Fester
  • Like 2

Mandat jaki otrzymał gość za okonie to z tego co pamiętam było 400zł. Zaś w przyszłym sezonie będzie zmniejszony limit jeśli chodzi o okonia i sandacza. Podniesiony będzie też wymiar dla okonia. Niestety ciężko jest wprowadzić jakieś większe zmiany,bo zaraz podnosi się lament,że nie ma gdzie łowić i jeszcze ryb nie mogą ludzie zabierać.

Mandat jaki otrzymał gość za okonie to z tego co pamiętam było 400zł. Zaś w przyszłym sezonie będzie zmniejszony limit jeśli chodzi o okonia i sandacza. Podniesiony będzie też wymiar dla okonia. Niestety ciężko jest wprowadzić jakieś większe zmiany,bo zaraz podnosi się lament,że nie ma gdzie łowić i jeszcze ryb nie mogą ludzie zabierać.

lament bo 1 sandacz na jakiś czas to dla niektórych za mało, albo 5 kg okoni codziennie na stół - przecież trzeba kartę spłacić...

a potem oglądamy jak łowią na zachodzie kapitalne sandacze i inne w ilościach dziennych takich jak my przez rok lub dwa

a najwięcej krzyczą Ci, co najwięcej biorą do wora, czy to na Słupie czy na PIlchowicach czy innych okolicznych wodach

lament bo 1 sandacz na jakiś czas to dla niektórych za mało, albo 5 kg okoni codziennie na stół - przecież trzeba kartę spłacić...

a potem oglądamy jak łowią na zachodzie kapitalne sandacze i inne w ilościach dziennych takich jak my przez rok lub dwa

a najwięcej krzyczą Ci, co najwięcej biorą do wora, czy to na Słupie czy na PIlchowicach czy innych okolicznych wodach

Niestety odemnie to nie zależy...