siarq Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Jak nie będzie dmuchać to na każdym popływasz, a jak dmuchnie to na pełnym aku i 55lbs zazwyczaj udaje się dopłynąć do celu....juz nie raz uciekalem, raz ponton po brzegu targalem bo się burza rozpętała. ... takze z głową bo na wodzie żarty się koncza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Wiadomo coś czy zbiornik będzie w przyszłym roku udostępniony dla pływadeł czy już po zabawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 A czemu miał by być nieudostepniony ? Żadne przesłanki prawne za tym nie idą. Jest to zwykła zaporowa. Maja limity zmniejszyć 1 sandacza na dzień i 3kg okonia. Ja bym okonia jeszcze bardziej obwarowal jednak miesiarze niepopuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Ważne żeby straż pływała jak najczęściej i nawet obecne limity nie będą złe. Tylko trzeba kontrolować, kontrolować i jeszcze raz kontrolować. Byłem na Słupie wiele razy z brzegu w ciągu 4 ostatnich lat. Były to wyjazdy całodniowe, albo weekendowe. Kontrolowany byłem tylko raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Sprawdzają chłopaki . W tym roku kilka razy mnie kontrolowali . W zeszłym roku tez raz na tydzień byli nad woda. Jak dla mnie to mogą być codziennie . Jednak nie ma na to tylu ludzi i funduszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 na Słupie dalej cisza, byliśmy wczoraj ale tylko jedno drobne pstryknięcie sandaczowe na 3... może przymrozki pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Tak jak na większości okolicznych wód, z rybami bida, może właśnie ochłodzenie obudzi ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Czy to prawda że zbiornik jest dostępny z pływadeł tylko do końca listopada? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Tak . W rapr jest napisane i tyczy się to lowienia natomiast pływać rekreacyjnie można cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Dzięki za info. Może to i dobrze...mniej ryb wyjedzie z wody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Doszły mnie słuchy ze na początku sezonu na słupie złapany został miesiarz który miał zabitych ponad 20 sandaczy. Skurwy..n pływał łodzią a żona na brzegu chowała ryby do campingu!!! Czy ktoś zna ten temat i wie jaką poniósł karę??? Bo ja bym go zaj...ł na miejscu tak jak te biedne ryby :@ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Doszły mnie słuchy ze na początku sezonu na słupie złapany został miesiarz który miał zabitych ponad 20 sandaczy. Skurwy..n pływał łodzią a żona na brzegu chowała ryby do campingu!!! Czy ktoś zna ten temat i wie jaką poniósł karę??? Bo ja bym go zaj...ł na miejscu tak jak te biedne ryby :@ a mnie doszły słuchy ,że ryby w tym sezonie w ogóle nie brały i jeszcze sandacze 20 szt -jakaś fantazja Panie tak wynika z wpisów na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jako, że słyszę tą historię już któryś raz z kolei to wyjaśniam.. owszem został złapany delikwent na początku czerwca z 18szt a nie 20 i były to niewymiarowe okonie a nie sandacze. Nie było sytuacji przez cały sezon aby ktoś został złapany z taką ilością sandaczy. Na początku sezonu owszem trafiło się paru klientów co mieli 3 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jako, że słyszę tą historię już któryś raz z kolei to wyjaśniam.. owszem został złapany delikwent na początku czerwca z 18szt a nie 20 i były to niewymiarowe okonie I jaką poniósł karę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jeśli chodzi o sandacze to potwierdzam parę osob wyłapać mandaty za posiadanie 3 szt . Ryby słabo współpracowały w tym roku na slupie to fakt. Jednak we wrześniu okonie gryzly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jeszcze Słupa nie odwiedziłem a już mnie zniechęcił... Może nie sam zbiornik a ludzie ... Oczywiście nie wszyscy ale dużo osób tam po mięso przyjechało. 1 tydzień czerwca ponoć wyłapano ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 No trochę ryby poszło tj fakt niezaprzeczalny.taka mentalność ludzka darmowa wałówa. Wszystkiego nie wytlukli nie ma opcji . Słup jest zbyt wredna woda co pokazał właśnie w tym sezonie. Okonia co roku tłuką i dalej jest go dużo. Także woda się broni sama ludzi nie zmienimy co najwyżej możemy dawać przyklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Co to za roznica nie miarowe sandacze czy nie miarowe okonie jebany klusol i tyle .Dla mnie prosta sprawa wpierdol od braci wedkarskiej nad woda wyjasnil by mu wiecej niz 5 mandatow.No i tak jak kolega napisal mozna dawac przyklad jak jeden po mordzie dostanie to inni moze sie zastanowia. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Fester 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 To trochę mi ułożyło ze to jednak nie były sandacze choć za okonie tez powinien srogo zapłacić!!! Słup fajny zbiornik i mam nadzieje ze ludzie którzy opiekują się tą wodą postarają się jeszcze bardziej chronić tą wodę np.wprowadzić limit 1 sandacza na 1 łódź na dobę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ja bym wprowadził zbiornik Słup jako woda No Kill - C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zobaczymy co przyniesie przyszły sezon. Czy zaś będzie powtórka w czerwcu. Presja napewno będzie, bo w okolicach legnicy nie ma drugiej większej wody. Bardzo dobrym pomyslem było wprowadzenie strefy ciszy i zakazu spalin. To też ma wpływ na wyniki i zapał ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Mandat jaki otrzymał gość za okonie to z tego co pamiętam było 400zł. Zaś w przyszłym sezonie będzie zmniejszony limit jeśli chodzi o okonia i sandacza. Podniesiony będzie też wymiar dla okonia. Niestety ciężko jest wprowadzić jakieś większe zmiany,bo zaraz podnosi się lament,że nie ma gdzie łowić i jeszcze ryb nie mogą ludzie zabierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Mandat jaki otrzymał gość za okonie to z tego co pamiętam było 400zł. Zaś w przyszłym sezonie będzie zmniejszony limit jeśli chodzi o okonia i sandacza. Podniesiony będzie też wymiar dla okonia. Niestety ciężko jest wprowadzić jakieś większe zmiany,bo zaraz podnosi się lament,że nie ma gdzie łowić i jeszcze ryb nie mogą ludzie zabierać.lament bo 1 sandacz na jakiś czas to dla niektórych za mało, albo 5 kg okoni codziennie na stół - przecież trzeba kartę spłacić... a potem oglądamy jak łowią na zachodzie kapitalne sandacze i inne w ilościach dziennych takich jak my przez rok lub dwa a najwięcej krzyczą Ci, co najwięcej biorą do wora, czy to na Słupie czy na PIlchowicach czy innych okolicznych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Jak dla mnie na wszystkich wodach powinien być jeszcze wprowadzony zakaz stosowania kotwiczek przy metodzie na martwą rybkę!!! Ta metoda robi straszne żniwo przy sandaczu:-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 lament bo 1 sandacz na jakiś czas to dla niektórych za mało, albo 5 kg okoni codziennie na stół - przecież trzeba kartę spłacić... a potem oglądamy jak łowią na zachodzie kapitalne sandacze i inne w ilościach dziennych takich jak my przez rok lub dwa a najwięcej krzyczą Ci, co najwięcej biorą do wora, czy to na Słupie czy na PIlchowicach czy innych okolicznych wodachNiestety odemnie to nie zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi