suhhar Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 czy ryba na tym zbiorniku miala sie gdzie schronic przed lodem czy na wiosne bedzie zbieranie trupow z przyduchy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) czy ryba na tym zbiorniku miala sie gdzie schronic przed lodem czy na wiosne bedzie zbieranie trupow z przyduchy ? To zaporówka, stale zasilana Nysą Szaloną. Po drugie, w okolicach tamy, głębokość wynosi ponad 10m. Po trzecie w końcu, przy takiej zimie, lód(niekoniecznie pozwalający łowić), utrzyma się zaledwie przez kilka tygodni. Wg mnie (na szczęście) na przyduchę nie ma szans. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ogolnie nie slyszalem zeby kiedys na slupie byla przyducha , chociaz glowy za to nie dam. Co do glebokosci to przy tamie nie jest najglebiej. Sa dziury kotre maja przeszlo 17m , ale tj zalezne od poziomu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Panowie, jeśli możecie, podrzućcie na Priva info gdzie znajduje sie ten "oficjalny" jedyny slip? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 A jak ze spalinówką ? bo w tym roku ide na wojne chodzi mi oto iż w regulaminie wewnętrznym jest zapis zakaz używania a jednak słyszałem iż kilka osób miało problemy z zaczepioną spaliną , w tamtym roku jakoś nie miałem okazji popływać ,ale ten rok będzie innytylko nie za bardzo mam ochote brać małą łódke jak moge pływać na normalnej łodzi , chyba z daleka koledzy będą widzieli czy 50hp jest w górze czy nie , i czy pływam na elektrykach czy na spalinie ? nie wiem w każdym bądż razie , nie mam zamiaru męczyć sie na małej łodzi , a jak będzie to sie okaże , chyba że ktoś wie coś więcej to niech sie wypowie ? bo w moim odczuciu moge pływac z zamontowanym silnikiem , poza tym przecież sciągnąc silnik to dzien roboty a może by śrube odkręcić ? ale to chyba bez sensu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Ten zakaz pewnie wynika z troski o zanieczyszczenie benzyną i olejami zbiornika wody pitnej. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 no tak tylko jest zapis - zakaz uzywania , a nie posiadania i podobno karali za posiadanie ,czyli podczepiony silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie może być silnik zawieszony na pawezy . I koniec tematu. Jak dla mnie jest to jasny i czytelny zakaz. Wiem ze sciaganie i montaż 20 czy 50hp to jest męka. Jednak jak pozwolą żeby wisial to będą pływać na nich . Taki naród . To się poprostu sprawdza . Nie jest martwy przepis. Taj jak na mietkowie silnik do max 5 czy 6km. Zaraz są nowe naklejki na czapkach i inne cuda wianki. A jeśli ktoś chce posiadać to niech go ma w ludce na podłodze. I wtedy nic nie zrobią. Nie knujcie nie walczcie tylko przestrzegajcie regulaminu Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez siarq 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) sluchaj , dokladny zapis jest : zakaz używania to jak to ma sie do posiadania ?? powiem szczerze iż dzwoniłem do państwowej straży i powiedzieli żewygramkażdą sprawe sądową i gwarantuje iż tak w tym sezonie będzie Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez inter 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Chyba, że zmienią zapis w regulaminie. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Regulamin obowiązujący od 01.01.2016r http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/31/cms/szablony/17520/pliki/regulamin_lowiska_slup.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 czyli mam racje? no -- jasno i wyrażnie -- używania do napędu a nie posiadania , moge se posiadać na łajbie 100 silników i nic nikomu do tego , gdyby zapis był zakaz wodowania jednostek posiadających silniki spalinowe to co innego , a tak sprawa jasna według mnie, można i chyba nikt nie ma wątpliwosci inną sprawą jest faktycznie możliwość nadużyć , ale to już inny temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Zabrania się "używania silników spalinowych do napędu wędkarskiego sprzętu pływającego".Jeśli nie ma jeszcze jakiegoś innego zapisu poza tym regulaminem PZW, to zdecydowanie można mieć podpięty silnik. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 A z przekory zapytam . Do czego służy silnik spalinowy na pawezy ? Skoro nie do napędu to do czego ? Trafisz na "goscia" który się zapluje i na koniec stwierdzi iż cie widział jak pływasz na ów spalanie , i co ? Będziesz latał po sądach i się tłumaczył ,,,, słowo vs słowo , domniemanie niewinności jednak wniosek o ukaranie jest i zawsze skas się wziął ,ze to jednak ktoś łamie prawo skoro sprawa jest.... moim zdaniem powinni doprecyzować rapr i nie było by niejasności. Raz spotkałem typa co latał na jakiejś pseudo spalinie na slupie. Niewiem może 3km. Więcej huku niż pływania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 zapewniam was o jednym , sprawdze to osobiście ,w tym sezonie , mało tego , pojade w niedziele - kontrola pewna i nagram caly dzień pływania ! ,sie okaże kto wygra ba mało tego , ustawie 2 elektryki na wprost ,opuszcze główny silnik i nim z kierownicy bede sterował jako sterem .bo nie rozumiem dlaczego mam brać małą lajbe i sie męczyć skoro moge w warunkach komfortowych se polapać i poodpoczywać na wodzie , co jak mam łajbe za kilkadziesiąt tys. to jestem gorszy czy co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 A z przekory zapytam . Do czego służy silnik spalinowy na pawezy ? Skoro nie do napędu to do czego ? Jak ktoś w domu ma broń tzn. że kogoś zabił? Duża łódka, duży silnik. Nie zdejmiesz go samemu przed łowieniem. @inter zawsze możesz rozłączyć instalacje i pokazać nadgorliwym panom, że nawet jakbyś chciał to nie możesz w tej chwili używać tego silnika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 no tak , instalacje , sciągnąć śrube , wiem ale nie można wychodzić z założenia że każdy polak to oszust i złodziej , nie widze problemu - uruchamia ktoś silnik i ma to udowodnione 2 tys kary , bez problemu na pilchowicach ,jakoś sprawa jest normalniejsza , podczepiam silnik 5 dodatkowo i pływam jak gość (zakaz powyżej 5 hp ) , aczkolwiek tam bardziej o fale chodzi - i powiem że nieraz na 5hp pontonem , co poniektórzy fajną fale też zrobią no ale to już mentalność nasza , mam 5 koni i moge wszystko . a karpiarzom woda do gumaków sie wlewa na brzegu w sumie to na wielu wodach według mnie powinien byc zakaz falowania ,niż ogranicznia mocy , napewno było by ciszej i lepiej dla środowiska , bo jakby nie patrzył podpięty 2suw - 20 letni ,albo i lepiej najszczelniejszy to nie jest - i przyzna to każdy także są ludzie i ludziska , i nic, na to sie nie poradzi , obserwując jednak wszystko dookoła mam jednak wrażenie , że jest coraz normalniej , europejsko , i za kilka lat dogonimy może niemców czy szwedów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 ... i za kilka lat dogonimy może niemców czy szwedów Może lepiej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Uważam że zakaz posiadania podczepionej spaliny jest jak najbardziej OK. W zeszłym roku mimo zakazu widziałem osobiście "przeskakujących" odległe miejscówki na podczepionej spalinie, bo akurat kontroli nie było na wodzie. Taka natura ludzi. 90% będzie się zachowywać zgodnie z regulaminem, a 10% z szyderą na twarzy to oleje. A tak to nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Uważam że zakaz posiadania podczepionej spaliny jest jak najbardziej OK. W zeszłym roku mimo zakazu widziałem osobiście "przeskakujących" odległe miejscówki na podczepionej spalinie, bo akurat kontroli nie było na wodzie. Taka natura ludzi. 90% będzie się zachowywać zgodnie z regulaminem, a 10% z szyderą na twarzy to oleje. A tak to nie ma tematu. Tylko że takiego zakazu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jest zakaz używania. Kiedy pytałem kontrolę składającą się między innymi z Policji o c chodzi to stwierdzili, że jakakolwiek forma używania napędu spalinowego jest zakazana i niekoniecznie oznacza to włączoną spalinę. Przepis jest nieprecyzyjny i może być interpretowany na wiele sposobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Interpretacja zawsze była jest i będzie po stronie władzy. Mandat tylko dostaniesz i wiele nawojujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 No wlasnie nie.Jesli tej spaliny nie uzywasz to mandatu nie przyjmujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 według mnie tak samo , jak można interpretować inaczej zapis ,niz jest zapisany ? zakaz używania - to zakaz ,nie odpalasz motoru i tyle , pływasz na elektryku i koniec . sie okaże w sezonie żeby nie było ,do słupa mam 30km, pływam dosyć często ,,, ale w życiu na słupie nie byłem ,ani z łodzi ani z brzegu i z czystej ciekawości chce pojechać , a że od razu będe miał kłopoty to juz inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Po zeszłorocznych obserwacjach wydaje mi się, że najlepiej zwrócić się pisemnie (pewnie e-mail wystarczy) do PZW Legnica i Policji odpowiedzialnej za ten rejon o interpretację zapisu na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi