Skocz do zawartości

Jezioro Słup Dolnośląskie

bartexxx90

Rekomendowane odpowiedzi

witam wczoraj około 30 łodzi na wodzie wszyscy na płytkiej okupowali wał i koryto efektów zero.Po drugiej stronie pod zaporą i na środku pojedyńcze łodzie i dwie `70 tki wiszące na łancuchu przy pontonie u gości z którymi rozmawiałem niby z 10 metrów wyjęte  :lol:  :lol:

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Nie ma się czym chwalić, ale widziałem ludzi co właśnie próbowali paproszyć i narzekali, że nie mogą przekroczyć 20 cm, a w większości to 10 cm okonki łowili. Ostatnie 5 dni pod rząd spędziłem na Słupie, największy okoń miał 39 cm, były też jakieś bolki, ale to już inny temat. Nie było to jakieś eldorado, ale jak na nasze realia to schodziłem z wody zadowolony. Łowiłem z brzegu. Przedwczoraj mój ojciec złowił bolka 80 cm, tak więc potencjał jest. Pozdrawiam! :)

Edytowane przez kowalek87
  • Like 1

i tym podobne , takze szukaj a moze los usmiechnie sie do Ciebie , dzis gosciu pocisnal kilka bolkow w tym jeden 80+ . Tu nie chodzi o chwalenie , slup to trudna woda , rzadko gryzie wszedzie i wszystkim. Lowic tam z lodki pierwszy raz bez jakichkolwiek wskazowek i znajomosci wody, to jak szukanie igly w stogu siana...

post-55026-0-25441800-1469736695_thumb.jpg

post-55026-0-07716700-1469736705_thumb.jpg

Edytowane przez siarq
  • Like 2

• 5 tygodni później...

A ktoś z szanownych kolegów się orientuję dla czego jest tak niski stan nowy ? Suszy nie ma. Deszcze byly. Na innych zaporwkach stan się trzyma a tu zaś k...a jakiś armagedon. Na wejściu rzeki laka . Na mostku 50cm wody...2m słupa wody brak

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

byliśmy z kolegą w niedziele od rana do popołudnia.

ogólnie 2 sandacze +80 cm i niecałe 90 cm. jeden ok. 65 cm.

parę drobiazgów i kilkanaście brań, jedna obcinka.

znajomy z innej łódki wytargał jednego ok. 80 cm.

skróty też sie trafiały

Edytowane przez cinn