dawid_ Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jako że casting pochłonął mnie bez reszty, rozglądam się za okrągłym multikiem. Chciałbym mieć coś solidnego, co obsłuży mi przynęty 15gr+ (okrągły od 5gr+ to chyba majątek?) Zastanawiam się nad Shimano Calcutta (bez DC), Shimano Conqest lub ABU C3. Co polecicie? Czy C3 z Allegro po gruntownym wyczyszczeniu i nasmarowaniu oraz wymianie łożysk na nowe będzie sensownym i ekonomicznym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Rozmowa w rodzaju co kupić Conquesta Shimano czy C3 f.Abu to coś takiego jak dyskut w rodzaju co kuić: Volvo S80 czy starego dobrego Forda taunusa po remoncie i wyczyszceniu?To najpierw trzeba położyć na stół konkretne złotówki na ten cel i dopiero później się zastanawiać nad wyborem w zakresie możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Rozmowa w rodzaju co kupić Conquesta Shimano czy C3 f.Abu to coś takiego jak dyskut w rodzaju co kuić: Volvo S80 czy starego dobrego Forda taunusa po remoncie i wyczyszceniu?To najpierw trzeba położyć na stół konkretne złotówki na ten cel i dopiero później się zastanawiać nad wyborem w zakresie możliwości. <_< <_< <_< <_< andrzejku jest rozbrajająca i celna jak maverick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 A pomijając już te najmniej ważne złotówki , to ja proponuję Conquesta. No i nie tylko ja, jak pewnie wywnioskowałeś już z postu @Thymallusa o samochodach . pozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Tak Calcutta Conqest będzie najlepszy z wymienionych przez Ciebie. Jeśli możesz przeznaczyć tyle pieniędzy to kupuj. Będziesz zadowolony. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dzięki Podoba mi się C3, ale chyba już nowych nie robią. Szkoda. Pomyślę nad tym Shimano Podobają mi się okrągłe multiki. Tak poza konkursem: jest coś co obsługuje przynęty poniżej 10gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 okragle C3 sa robione po dziś dzień. rok temu doznaly malego liftingu i zmiany hamulca na szesciopunktowy z dwu.... ponoc maja lepsze podkladi na hamulcu i ogolni sa... brzydsze ale to dobre i TANIE maszyny. Jesli stac cię na CC (calcutta conquest to innej opcji ja nie widze... no chyba ze lubisz daiwe... ale wtedy juz nie doradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Właśnie patrzyłem. Zaskakująco tanie. Nowy C3, to 75$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Tak poza konkursem: jest coś co obsługuje przynęty poniżej 10gr? Np. również ze stajni shimano: scorpion 1001 (ew. 1000) lub curado 101d (ew. 100) - tylko że to wersje lowprofile i są przeznaczone głównie raczej do lekkich wabików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ponizej 10 gram dobrze sobie radzi conquest 50/51. lekko ponizej powinien tez zejsc 100/101. ale tego drugiego nigdy nie mialem w lapie (w tej wersji) wiec ni bede sie wymadrzal 51 uzywam do lekkiego pstruchów orazbiałego drazpienika (bolen glownie w lezjszej odmianie), do tej ciezszej mam inny sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 lekko ponizej powinien tez zejsc 100/101. Mifku, nawet nie lekko. Rzeczywiście 101 spokojnie zejdzie poniżej 10g. Jednak jeśli już miałbym łowić poniżej 10g wybrałbym z pewnością 51. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Mówimy ciągle o wersji bez DC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dawid, jeśli masz srodki na conquesta 201, czy 101 i chcesz rzucac tym multikiem 10g to na twoim miejscu za posiadaną sume pieniędzy kupiłbym, scorpiona 1001 czy curado 101 do lekkich wabików i nowego C3 4601 do tych cięższych. Pieniędzy pewnie by ci jeszcze zostało na jakis przyzwoity kij i 300 m markowej i świeżej plecionki. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Pytanie o lekką wersję było tak poza konkursem. Chciałem zorientować się w rynku. Wymyśliłem po prostu tak: Kupuję właśnie kij na SHII 5-14gr. Posadzę na nim właśnie coś w stylu scorpiona lub curado. Będzie to zestaw do łowienia gumami, woblerami i blaszkami 8-12gr. Zostaje mi goły TRC66MF. Jeżeli posadzę na nim coś okrągłego, to będę miał cięższy zestaw do poważniejszej gumy, większej blaszki i lekkiego jerka (14-25gr). Akurat coś na większe ryby. Dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Pytanie o lekką wersję było tak poza konkursem. Chciałem zorientować się w rynku. Wymyśliłem po prostu tak: Kupuję właśnie kij na SHII 5-14gr. Posadzę na nim właśnie coś w stylu scorpiona lub curado. Będzie to zestaw do łowienia gumami, woblerami i blaszkami 8-12gr. Zostaje mi goły TRC66MF. Jeżeli posadzę na nim coś okrągłego, to będę miał cięższy zestaw do poważniejszej gumy, większej blaszki i lekkiego jerka (14-25gr). Akurat coś na większe ryby. Dobrze kombinuję? Kombinujesz prawie dobrze. Bo na tym triumphie lepiej by wyglądał i pracował np. metanium XT, Daiwa Fuego, Ziliion czy TD sol. Te cięższe gumy na 25g główkach latały by równie dobrze a te na 14g lepiej niż z C3, ponadto w grę wchodzi jeszcze komfort samego lowienia. Niski profil jest wygodniejszy i zazwyczaj lżejszy. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Spoko to na razie przymiarki Chciałem z okrąglakiem wyglądać tak fachowo jak Thymallus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Niski profil jest wygodniejszy To też jest kwestia subiektywnych odczuć. Ja np. nigdy bym nie zamienił mojego conquesta 201 z innym multiplikatorem niskoprofilowym. Pasuje do mojego zestawu idealnie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Spoko to na razie przymiarki Chciałem z okrąglakiem wyglądać tak fachowo jak Thymallus Oprócz wyglądu liczy się również komfort Nie wiem, czy rzucałeś kiedyś okrąglakiem Dla mnie np. one są po prostu za duże - ja wolę niskoprofilowe.Warto wcześniej z kimś się umówić i przetestować, lub chociażby wziąć do łapki w sklepie (kurcze ale się wymądrzam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi