russian80 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 polećcie Panowie jakąs cienką plecionke max 0.06 na okonka..chodzi mi o realną 0.06,bo bywało 0.06 a gruba jak sznorówka z glana wojskowego:) dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 powerpro 0.06 jest grubsza jak stren 0.08 i mz jest juz calkiem cienka. cos z japonskich podejrzewam bedzie nie tylko cienka ale i gladka (nie uzywalem, ale varivas super pe jest wyraznie gladsza niz inne plecionki co powinno wplynac na jakosc rzutow. ludzie moga polecic nanofil ja osobiscie mam zle doswiadczenia - trzyma pamiec ksztaltu strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hector Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mam berkley fireline orginal fused 1lb 0,06mm za 4 dychy + pp . Sam takiej używam na zawodach do poprocha na główce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 czytałem same negatywy z nanofilem.wiec jego sobie odpuszcze..własnie power pro jest płaska chodzi mi o plecione o przekroju okrągłym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Sunline Cast Away PE #0.6 na pewno da rade,mięka śliska-super Edytowane 30 Stycznia 2013 przez filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hector Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 W przypadku tej o której pisałem to czy jest okrągła to nie widać bo franca cienka jak włos . (fireline to linka spiekana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 czytałem same negatywy z nanofilem.wiec jego sobie odpuszcze..własnie power pro jest płaska chodzi mi o plecione o przekroju okrągłym..to jak znajdziesz taka to nie omieszkaj sie pochwalic na forum... kazda jaka mialem jest na tyle plaska, ze widac to wyraznie jak sie skreci - w ciagu roku przerzucam minimum 3 szpulki roznych plecionek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 spoko pochwale sie:) choc duzego doswiadczenia w plecionkach nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 A ja na okonie polecam mimo wszystko żyłkę. np. P-line Extrusion 0, 13 mm - z tej korzystałem w tamtym sezonie do paprochów i byłem naprawdę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 tak ja tez uzywam zyłki,ale zyłka jest mniej wytrzymala na zerwanie,a trace tych gum od groma w sezonie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Polecam to, co polecał filip - ta hybrydowa linka jest naprawdę cienka, przekrój ma bardzo zbliżony do okrągłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Polecam Varivas light game mebaru pe 0,3,mam używam i polecam.Cienka jak włos ,chyba okrągła (za cienka, nie widać),ewentualnie Unitika night game 3lb,tylko kolor seledynowy,ale nie zauważyłem żeby okoniom przyszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustaw06 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2013 przez gustaw06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Ja polecam plecke Quantum 0,04mm <pakowane po 10 i 100metrów> miekka , cienka i do tego wytrzymala i za smieszne pieniadze http://www.fishpoint.pl/quantum-plecionka-smart-004mm-10m-p-1448.html Edytowane 30 Stycznia 2013 przez krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Power Strike, plecionka prosta w budowie, bez "nieziemskich" udoskonaleń, bez pamięci, miękka, nie zawodzi, i właściwie nie wiem dlaczego tak mało popularna. Jak na okonia 4 lb. i 8lb. , ja używam ósemki, bo czasem jednak siada szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja używałem cały zeszły rok nanofila 0,06 i jak dla mnie na okonia bardzo dobra. Bardzo cienka i gładka dzięki czemu rzuca się bardzo daleko lekkimi przynętami. Łowię wędką do 7g i przynętami do 5 gram i nie odszczeliłam żadnej przynęty, ani nie zerwałem ryby. Jedyna wada to słaba wytrzymałość na węźle i trzeba pokombinować, aby znaleźć ten właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 ja również łowie na nanofila. Jednak rzuci nim się o wiele dalej niż klasyczną plecionka. Trzeba opanować tylko dobry węzeł. Na pewno jest to lepszy wybór niż żyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 A uzywal ktos moze MOMOI Takumi JigLine 0.05mm? http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/momoi-momoi-takumi-jigline-g5-a78-p1408-k7977.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Używałem.Całkiem fajna,wytrzymała cienka,tylko strasznie droga.Przerzuciłem się na Varivasa i to był właściwy wybór.Troszkę tańsza,bardziej gładka,bardzo wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 ja mam Techrona i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 ja mam Techrona i jest okPopieram techron black 0,08 .Moc odpowiednia cienka, miękka nic z plecionek innego nie szukam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Tez mialem techrona 0,08 i nie narzekam. Oczywiscie dupy nie urywa i nie rozegnie wszystkich glowek, ale nie taki jest cel używania plecionki . Najbardziej przemawia za nim stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 ja również łowie na nanofila. Jednak rzuci nim się o wiele dalej niż klasyczną plecionka. Trzeba opanować tylko dobry węzeł. Na pewno jest to lepszy wybór niż żyłkatak z ciekawości odnośnie nanofila, kolega opanował jakiś dobry węzeł ? jakiś specjalny ? akurat próbowałem 0,04- porażka nie na moje nerwy węzły na sucho ,mokro itd, ,może większe średnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Popieram techron black 0,08 .Moc odpowiednia cienka, miękka nic z plecionek innego nie szukam .Ja tez popieram, poza tym cenowo dobrze wypada przy tych Varivas'ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 wybór padł na berkley fireline orginal fused 1lb 0,06mm-panowie wizualnie włosek!!to co chciałem!! zobaczymy jak w praktyce..wydaje mi sie ze pletka jest okrągła,ale jest tak cienka ze cięzko dojrzec jaka jest naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi