Guzu Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 To wedle posiadanych informacji, Certate 2013 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 ehh…ktoś się myli ? cholera, byłem pewny i przekonany, że to nie jest zaion... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 :) może lepiej sprawdzać u źródła http://all.daiwa21.com/fishing/item/reel/spin_rl/certate/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 W cytowanym tekście jest link do źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 zapomniałem dodać, że kołowrotek wraz z przesyłką EMS, cłem i vat kosztował mnie ok 1378 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 szlak by to trafił...No nic, musi dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Nie, drogą analogii to certate daiwy odpowiada w linii produktów shimano twin power'owi ...Mimo wszystko Certate to trochę wyższa półka niż Twin Power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Im dłużej jestem na tym forum tym częściej zastanawiam się czy się z niego nie wypisać....siedzi grupa "kocmołuchów" co nie mają nic do roboty tylko wymyślanie głupot i wieczne dyskusje o dupie maryny...w kółko i w nieskończoność...Po drugi to proszę się nauczyć czytać, z zaionu to wy może macie kalesony uszyte każde certtate czy wersja granatowa czy wersja 10 czy 13 ma pełny korpus z super metalu ( stopu aluminium ), wersja 10 i 13 ma rotor wykonany z zaionu.Jak ktoś ma wątpliwości to niech sobie wsadzi to certate do lodówki lub zamrażarki, a potem przyłoży do korpusu swojego fiuta to wówczas diagnozę wystawi migiem kosmici panowie się robicie kosmici..tacy sami jak kosmiczne sa nowe daiwy Edytowane 24 Października 2013 przez MefistoFishing 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Ludzie przeżywacie te młynki jak mrówka okres. Normalnie jakby od tego zależało wasze życie. Jak miałbym takie problemy w życiu co wy to byłbym szczęśliwy. @MefistoNormalnie wpis roku, prawie udławiłem się z roześmiania Edytowane 24 Października 2013 przez zorak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Mimo wszystko Certate to trochę wyższa półka niż Twin Power.A ja bym nawet powiedzial, ze nizsza..Mefi ladnie Was podsumowal ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Im dłużej jestem na tym forum tym częściej zastanawiam się czy się z niego nie wypisać....siedzi grupa "kocmołuchów" co nie mają nic do roboty tylko wymyślanie głupot i wieczne dyskusje o dupie maryny...w kółko i w nieskończoność...Po drugi to proszę się nauczyć czytać, z zaionu to wy może macie kalesony uszyte każde certtate czy wersja granatowa czy wersja 10 czy 13 ma pełny korpus z super metalu ( stopu aluminium ), wersja 10 i 13 ma rotor wykonany z zaionu.Jak ktoś ma wątpliwości to niech sobie wsadzi to certate do lodówki lub zamrażarki, a potem przyłoży do korpusu swojego fiuta to wówczas diagnozę wystawi migiem kosmici panowie się robicie kosmici..tacy sami jak kosmiczne sa nowe daiwy Burzum, Jak nastepnym razem wpadniesz na forum po piwku. To przynajmniej zrob siku przed wpisem. To nie bedziesz pisal nerwowo i musial edytowac potem.Taka dobra rada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Wezmą kawałek zderzaka z ABS ze szrotu i go Zaion będą nazywać i ile frajdy.(oczywiście żartuje - po cześć) Edytowane 24 Października 2013 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Varg Vikernes....ja rzadko piję..poważnie...edycja dotyczyła " znaczków, czyli cudzysłowa jeno...jam mało nerwowy...certate czy komus pasuje czy nie to klasowo odpowiednik twin Powera....a każdy ma swoich faworytów jedni wolą daiwy inni shimano i tak już jest i będzie w tych smutnych czasach antysatanizmu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 zapomniałem dodać, że kołowrotek wraz z przesyłką EMS, cłem i vat kosztował mnie ok 1378 zł Skoro juz dotarl i cieszy.Mozesz zdjac szpule i zwazyc body z korbka i zakretka hamulca ?Bede wdzieczny. Z gory dziekuje!PozdrawiamGuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 204,5g z tym, że tulejki w konbie są już wymienione na łożyska szpula 46g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) To wedle posiadanych informacji, Certate 2013 : Zalinkowany przeze mnie obrazek wymaga sprostowania.Pod tym linkiem jest jasno i po angielsku wszystko wyjasnione.Body jest aluminium. http://www.japantackle.com/Daiwa/Daiwa_2013Certate.htm Jesli kogos wprowadzilem w blad - przepraszam . Edytowane 24 Października 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 A ja bym nawet powiedzial, ze nizsza..Mefi ladnie Was podsumowal ;PNas??? Ja się nie brandzlowałem zaionem - sronem. Mam gdzieś z czego jest kołowrotek, byle działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 204,5g z tym, że tulejki w konbie są już wymienione na łożyska szpula 46g http://www.sl-planets.co.jp/download/00056154.pdf Tu korbka jest nierozrysowana, ale dosc zakskaujaca jest informacja o nielozyskowanym knobie Wyglada ze lozysko do dolozenia bylo pod szpule (10) , ale to juz klasyka Daiwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 też byłem zdziwiony jak również dodatkowymi papierami po angielsku ale nie ważne, kręci świetnie, przeszło przez moje ręce kilka Vanquish'ów, dwa użytkuję i przynajmniej na razie uważam Ceratę za lepszy kręcioł (to subiektywna ocena) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Nas??? Ja się nie brandzlowałem zaionem - sronem. Mam gdzieś z czego jest kołowrotek, byle działał. a ja przez lata jarałem się alu i magnezem, a teraz dochodzę do wniosku, że na pewno nie strzelą sobie całkowicie w kolano i nie może to być bardziew pierwszy raz zaryzykowałem z plasticznym Rarenium 2500S, działa, kręci bardzo dobrze i nadal jest bardzo sztywny Edytowane 24 Października 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Dla zainteresowanych Certate 2013 krotkie info o materiale zastosowanym do przekladni w tym modelu : http://en.wikipedia.org/wiki/7075_aluminium_alloy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Im dłużej jestem na tym forum tym częściej zastanawiam się czy się z niego nie wypisać....siedzi grupa "kocmołuchów" co nie mają nic do roboty tylko wymyślanie głupot i wieczne dyskusje o dupie maryny...w kółko i w nieskończoność...Po drugi to proszę się nauczyć czytać, z zaionu to wy może macie kalesony uszyte każde certtate czy wersja granatowa czy wersja 10 czy 13 ma pełny korpus z super metalu ( stopu aluminium ), wersja 10 i 13 ma rotor wykonany z zaionu.Jak ktoś ma wątpliwości to niech sobie wsadzi to certate do lodówki lub zamrażarki, a potem przyłoży do korpusu swojego fiuta to wówczas diagnozę wystawi migiem kosmici panowie się robicie kosmici..tacy sami jak kosmiczne sa nowe daiwy Widziałem, że jesteś kozak, ale ,że aż tak?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) BazylossCertate ma wg katalogu 10+1 lozyskSchemat pokazuje 8 i korbka jest w całościJeśli w korbce nie ma tych lozysk...Chyba w pudełku luzem ich nie dali? Masz jakiś pomysł w tej kwestii? Drugie pytanie: Czy korbka różni się długością elementu w którym jest gwint do wkrecenia w kolo przekładni? Wkrecales do tej swojej 13tki korbki rcs? Edytowane 27 Października 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Korbki akurat jeszcze nie rozkręcałem, ale po mojemu muszą tam siedzieć.Jutro korbkę odkręcę to Wam powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Korbki akurat jeszcze nie rozkręcałem, ale po mojemu muszą tam siedzieć.Jutro korbkę odkręcę to Wam powiem.Przy okazji zrób i wstaw fotkę swojej cetate.Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi