Skocz do zawartości

Certate 2013

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam pojęcia, od strzała knob kręcił się słabo, więc rozkręciłem, aby ewentualnie przeczyścić czy naoliwić łożyska, ale okazało się, że ich tam nie ma :)

jak ktoś ma , to niech sprawdzi, to pociągnę Japońców

nie mam już nic RCS, większość kołowrotków spinningowych sprzedałem i nie mam już żadnego R4, ale mam wrażenie, że trzpień bardziej wystaje niż w Ceratach, które miałem, ale to ponoć R4, więc ...

Nie jest, a co? Ja swoją kupiłem z 1,5 roku temu. Sądzę że w tej nowej korbka też będzie łożyskowana, bo dlaczego ma nie być? Muszą wstawiać łożyska, robic dobre przekładnie, metalowe korpusy i zapewniać maślaną pracę, żeby w końcu wygrać wojnę z tym głupim Shimano. :)

sądzisz, ale ja potrzebuję dowodu, w każdym bądź razie dziękuję

to, że moje 6 cerat w różnych rozmiarach , które miałem miało jedno lub dwa łożyska w knobie, nie od razu musi przesądzać, że 2013 też ma

aczkolwiek, to bardzo dziwne i wysłałem pytanie do źródła

Trudno żebym leciał do sklepu tylko z powodu nowego modelu Certate. Moja jeszcze ma się dobrze, wręcz idealnie rzekłbym. Nowy kołowrotek to robota na dzień dobry. Rozkręcić trzeba, nasmarować porządnym polskim smarem z Castoramy, wymyć ten cały mag seal... :)

nie mam pojęcia, od strzała knob kręcił się słabo, więc rozkręciłem, aby ewentualnie przeczyścić czy naoliwić łożyska, ale okazało się, że ich tam nie ma :)

jak ktoś ma , to niech sprawdzi, to pociągnę Japońców

nie mam już nic RCS, większość kołowrotków spinningowych sprzedałem i nie mam już żadnego R4, ale mam wrażenie, że trzpień bardziej wystaje niż w Ceratach, które miałem, ale to ponoć R4, więc ...

No więc właśnie tak mi się zdawało z ta korbka i trzpieniem.

Pewnie rcs będzie pasować ale zostanie jakaś taka dziwna przerwa w związku z bardziej wystajacym gwintem w tej nowej.

Eh, kombinuja...

Może być takk Bazyloss ze dostales korbkę od luviasa? Może ktoś pomylił w jp?

Nie bardzo sobie wyobrazić mogę, ze daiwa na swoim rynku robi zagrywki jak Okuma, Quantum czy Dragon podając nieprawdziwe informacje o liczbie lozysk...

Dziękuję @ skippi66 za fotkę.

"Certate 2013 has 10+1 bearings

on the diagram are 8+1 bearings and handle with knob - where are missing 2 bearings (in my opinion should be in knob)?

regards

Kamil"

"Hello.

#62 parts has 2BB.

13 Cerate has no handle knob bearings."

Dzieki za profesjonalne zalatwienie sprawy .

No to wszystko jasne...Certate bedzie mialo 14 lozysk :D

• Like 1

Powoli dojdziemy do tego, że kołowrotki będą się składały wyłącznie z łożysk.

W starym czarnuchu miałem 3 i kręciło się że hej. Potem dołożyli opór i dalej się kręciło. Nawet maślane toto było jak na tamte czasy i bardzo wytrzymałe. To po co 14 łożysk? Się pytam???

fakt, sorry, pomyliłem cyferki, Toru pisał o #62

nomen omen, to w sumie jestem zadowolony, łożysk do knobów u mnie się ostatnio sporo wala po szufladach czyli moja ma teraz 12+1 :) ;) czyli jak Vanquish

Edytowane przez bazyloss