Guzu Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Taki politycznie poprawny, mniej wstydliwy a przede wszystkim łatwiejszy do zweryfikowania "Dick measuring contest" - Ile masz łożysk?- 12.- A ja 13.- Aaaahaa... Ile lozysk ma przecietny kolowrotek ?No ile Twoj ma ?...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Taki politycznie poprawny, mniej wstydliwy a przede wszystkim łatwiejszy do zweryfikowania "Dick measuring contest" - Ile masz łożysk?- 12.- A ja 13.- Aaaahaa...Ja mam tylko 8 ale za to grubsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Najzwyczajniej w świecie nie wiem, co odpisać... :D Ile by ich nie było, śmigają, jak fryga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Zdajecie sobie panowie sprawę, że tak rysując tło konkursu, japońskim "wyposażeniem" nie ma się co chwalić? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Dziwny jest ten swiat.... Ja ja kupywalem swoja ceratke to najbardziej patrzylem jaka waga, pojemnosc szpulki i...... kolor :lol: czekajcie ide zerknac ile ma lozysk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 A nie lepiej podwójną korbę sobie zarzucić? Ja mam taką w Caldii, to i łożysko mam jedno więcej, niż ta "zwykła"(a fe!) ! A co! Kto biednemu zabroni bogato żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Spokojnie. To, co się naprawdę liczy, to długość wałka posuwu.Ponoć najdłuższy jest jednak w Stelli, która, jak wiadomo, jest do... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawer bierna Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Do 13 Certate można dołożyć 6 łożyskk: http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/678 , łożyska konserwować: http://www.ios-factory.com/ios-top.html , do przekładnię przekładni stosować: http://www.ios-factory.com/draggrease.html , do innych części kołowrotka: http://www.ios-factory.com/ios-top.html ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Do 13 Certate można dołożyć 6 łożyskk: http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/678 , łożyska konserwować: http://www.ios-factory.com/ios-top.html , do przekładnię przekładni stosować: http://www.ios-factory.com/draggrease.html , do innych części kołowrotka: http://www.ios-factory.com/ios-top.html ... Witam Niezle wejscie na forum.Dzieki za linki Ale...sa dwa ale Na rysunku jest Luvias, do ktorego mozna dolozyc 6. Do Certate 4.Drag grease to smar do hamulcow - jak nazwa wskazuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawer bierna Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Na pewno sześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Kolego z CCCCCCCCCC....czytaj To do Certate 2010 To schemat 13tki, wielu tajemnic nie ma.Lozyska mozna dac zamiast 7 i 10 i jak napisal @bazyloss zamiast tulejek w knobie. Edytowane 30 Października 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawer bierna Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Hedgehog Studio reel tuning / ベアリングチューン replacement 13 Certeto 1003-3012 for MAXBB ball bearing tuning Kit [: 10] $ 46.50 (¥ 4,560) Actual price may vary according to exchange rates. Payment will be charged in yenForwarding Service Info Quantity: Sold Out This page is a simplified version of an original Japanese page.See the original page Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Na fotce jest aktualny Luvias (2012-2013) Co więcej, wymienione modele też dotyczą Luviasa, a nie Certate. Edytowane 30 Października 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 A w rolce kablaka juz sa 2 lozyska (czesc numer 38).Uwazasz ze tam mozna umiescic 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawer bierna Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Wystarczy sprawdzić See the original page , zestaw łożysk jest identyczny do CERTATE 10 i 13. Być może sprzedawca się myli! Łozyska mozna wymienić z gorszych na lepsze, mniej wrażliwych na słoną wodę i chyba o to chodzi w przypadku rolki. Dołożyć można 6 łozysk HRCB, z wymianą istniejacych w rolce 13 CERTATE - 2 SHG. "Drag grease to smar do hamulcow - jak nazwa wskazuje...", to - sirokuma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 moze shimatta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Chłopaki, a że tak zapytam z głupia frant, te "naście" łożysk to nie zalatuje trochę tekstami z katalogów naszych dystrybutorów przypadkiem? Coś mi się kołacze z dawnych lat że u nas taka moda była że kołowrotek musiał mieć minimum 10 łożysk, bzikado czy sraxon, za sto złotych czy za pincet garść łożysk musiała być inaczej się nie sprzedawał. A mniej więcej w tym samym czasie Daiwy / Shimano na 5 łożyskach były i tak mi się zapamiętało że te 5 łożysk to w sumie jest w sam raz dla kołowrotka. To już nieaktualne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Chłopaki, a że tak zapytam z głupia frant, te "naście" łożysk to nie zalatuje trochę tekstami z katalogów naszych dystrybutorów przypadkiem? Coś mi się kołacze z dawnych lat że u nas taka moda była że kołowrotek musiał mieć minimum 10 łożysk, bzikado czy sraxon, za sto złotych czy za pincet garść łożysk musiała być inaczej się nie sprzedawał. A mniej więcej w tym samym czasie Daiwy / Shimano na 5 łożyskach były i tak mi się zapamiętało że te 5 łożysk to w sumie jest w sam raz dla kołowrotka. To już nieaktualne ? 5? Nieaktualne...Sprawdz swoja HC 2500 R ile ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 ale o co chodzi tak w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Daniel, powiem szczerze że nie łowiłem na nią jeszcze. Nie jest mi potrzebna, leży sobie w pudełku tak jak ją od Ciebie wziąłem Nie wiem ile ma łożysk, z tego co pamiętam to nie rozmawialiśmy o tym jak ją brałem. Ale pytałem całkiem serio. Czy ta ilość łożysk to jest marketingowy bełkot ( tak jak twierdziła "stara szkoła" i wystarczy 4-5 łożysk w kołowrotku żeby chodził jak należy ) czy jednak jest praktyczne i poza-marketingowe uzasadnienie do tego że kołowrotek na 10 łożyskach dajmy na to jest lepszy od tego na 5. Jeżeli zadaję jakieś oczywiste pytanie to przepraszam ale ja się naprawdę mało interesuję kołowrotkami i nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 5 łożysko to minimum. Chociaż stare czarnuchy chodziły na dwóch i kręcą do dzis dzień bez problemów.5 łożych - 2x podparcie korby, 1x rolka , 2 x podparcie piniona. Ale jak do korbki włożysz jedno lub dwa - lżej i ciszej będzie nią kęcić.1 lub 2 pod szpulkę - stabilizuje cały rotor. To już mamy 9. Najmniej przydatne to chyba te na wałek posuwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 1 lub 2 pod szpulkę - stabilizuje cały rotor.A w jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 5 łożych - 2x podparcie korby, 1x rolka , 2 x podparcie piniona. o właśnie, tak to mniej wiecej zapamietałem i że cała reszta to miał być pic na wode fotomontaż. Czasami jeszcze oporówka była wskazywana jako szóste łożysko i wtedy opis w stylu 5+1 A teraz czytam 14 łożysk, Matko Bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) o właśnie, tak to mniej wiecej zapamietałem i że cała reszta to miał być pic na wode fotomontaż. Czasami jeszcze oporówka była wskazywana jako szóste łożysko i wtedy opis w stylu 5+1 A teraz czytam 14 łożysk, Matko Bosko Niech bedzie pic na wode i inne - Twoja wola jak to nazwiesz.Natomiast roznice to robi wieksza niz kilk(nascie) gram w rekojesci ... 5+1 lozysk to przekladajac na jezyk wedek handmade DPS20 na wszystkich wedkach robiony na tasmie zalewanej zywica i rekojesc z materialu (dowolnego) o srednicy zewnetrznej 27.Przelotki to hardloye (najlepiej przy 17 stopkach juz 2 stopki od gory do dolu).Jest solidnie, "stara szkola" czy jak kto woli "uzytkowo i bez fajerwerkow"... Edytowane 30 Października 2013 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 o właśnie, tak to mniej wiecej zapamietałem i że cała reszta to miał być pic na wode fotomontaż. Czasami jeszcze oporówka była wskazywana jako szóste łożysko i wtedy opis w stylu 5+1 A teraz czytam 14 łożysk, Matko Bosko Zawsze możesz gdzieś "upchać" .Jak pisze Andrzej, na łożyskach z reguły płynniej się kręci a i samopoczucie jest lepsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi