MefistoFishing Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Ja wam proponuję okłady z młodych piersi to wtedy przestaniecie fantazjować i gapić się w mrygające monitora i klepać "inżynierskie mądrości" Edytowane 30 Października 2013 przez MefistoFishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Artur, praktykuję codziennie, ale na skręconą kostkę nie pomaga. Na wszystko inne tak. Noga sztywnieje jeszcze bardziej, psia jego mać... Edytowane 30 Października 2013 przez haja1978 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Atrur, praktykuję codziennie, ale na skręconą kostkę nie pomaga. Na wszystko inne tak. Noga sztywnieje jeszcze bardziej psia jego mać... "noga" sztywnieje??? tak to się tera zwie?? tak po prawdzie to ja do nikgo nie piję jeno ogólnie do wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 A ja tak z innej beczki, nie chcę zakładać nowego tematu o "MagSealed" to zapytam tutaj. Ile czasu będzie trwać serwisowanie takiego młynka, wyślę do przesmarowania i licząc od dnia wysyłki kiedy mogę go się spodziewać z powrotem? Tydzień, dwa miesiąc? Oddając jakis młynek do majstra czekam max 2-5dni w zależności od tego ile ten człowiek ma pracy aktualnie. Nie wyobrażam sobie np miesięcznego czy dwumiesięcznego oczekiwania na smarowanie młynka w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 A ja tak z innej beczki, nie chcę zakładać nowego tematu o "MagSealed" to zapytam tutaj. Ile czasu będzie trwać serwisowanie takiego młynka, wyślę do przesmarowania i licząc od dnia wysyłki kiedy mogę go się spodziewać z powrotem? Tydzień, dwa miesiąc? Oddając jakis młynek do majstra czekam max 2-5dni w zależności od tego ile ten człowiek ma pracy aktualnie. Nie wyobrażam sobie np miesięcznego czy dwumiesięcznego oczekiwania na smarowanie młynka w serwisie. To musisz uderzac bezposrednio do @Skippy66 on deklaruje gotowosc serwisowania mag seali w promocyjnych warunkach.Ma doswiadczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 No to jednak bedziesz zmuszony poczekać. A jaki bedziesz pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Ja swojego (gdy juz go bede mial) z pewnoscia w domowym zakresie sam "zrobie" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) A ja tak z innej beczki, nie chcę zakładać nowego tematu o "MagSealed" to zapytam tutaj. Ile czasu będzie trwać serwisowanie takiego młynka, wyślę do przesmarowania i licząc od dnia wysyłki kiedy mogę go się spodziewać z powrotem? Tydzień, dwa miesiąc? Oddając jakis młynek do majstra czekam max 2-5dni w zależności od tego ile ten człowiek ma pracy aktualnie. Nie wyobrażam sobie np miesięcznego czy dwumiesięcznego oczekiwania na smarowanie młynka w serwisie.Ja nie słyszałem jeszcze o serwisowaniu magsealed..brat ma 10 certate 3 lata i chodzi jak nowe to jedyny jego młynek, używany 2-3 razy w tygodniu. Gajowy...wyobrażać to sobie możesz różne rzeczy jak wyślesz gdzieś do serwsiu w germany to mysle , ze kilka miechów poczekasz, jak do Japonii to myślę, ze półtora miecha niewyjete i nic więcej nie wskórasz. Poza tym magsealed nie ma nic do smarowania młynka, można to robić normalnie jak w każdym innym młynku...Daiwa wporwadziła zamęt z sealedem bo ludzie nie wiedzą co to jest , ile pociągnie, itp. ja nigdzie nie słyszałem o jakiejś tego typu awarii...ale skąd mamy to wiedzieć , ze się popsuło? ze magnetyczne oleum rodem z Marsa nie wypłynęło złowionemu sandaczowi do gardła?....myslę, że forumowowa "brać inżynierska" będzie szukac tajnych sposobów rozwiązania takowych zagadek i snuć kosmiczne teorie bliskie znanemu panu z ultra rozczorchanym siwym afrem a najlepiej by było zap...lić zamiast sealeda wrzecionowy aż po brzega Edytowane 30 Października 2013 przez MefistoFishing 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Cudowny olej wylejesz, a co na jego miejsce pójdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Cudowny olej wylejesz, a co na jego miejsce pójdzie ? Pytanie do mnie ? Juz widze ze planowanej odpowiedzi udzielil Mefisto ponizej... Edytowane 30 Października 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Cudowny olej wylejesz, a co na jego miejsce pójdzie ?przecie pisałem..zalac wrzecionowym przez tajny port... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Żartujecie, a ja na poważnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 przecie pisałem..zalac wrzecionowym przez tajny port... Mefi jakim wrzecionowym człowieku weż się ogarnij to RZEPAKOWY ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Z pierwszego tłoczenia i tak dalej..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) (...) jak wyślesz gdzieś do serwsiu w germany to mysle , ze kilka miechów poczekasz, jak do Japonii to myślę, ze półtora miecha niewyjete i nic więcej nie wskórasz. (...) Podziękował A orientujesz się ile taki zabieg może kosztować w Japoni a ile w Niemczech (załóżmy że to będzie smarowanie pogwarancyjne) , czy będą jakieś różnice cenowe? Doliczając oczywiście koszty wysyłki. Edytowane 30 Października 2013 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Żartujecie, a ja na poważnie.....To jak na poważnie to jak juz taki serwis zrobię to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Podziękował A orientujesz się ile taki zabieg może kosztować w Japoni a ile w Niemczech (załóżmy że to będzie smarowanie pogwarancyjne) , czy będą jakieś różnice cenowe? Doliczając oczywiście koszty wysyłki.Odpuść sobie kolego wysyłki bo tylko w zbędne koszty popadniesz. Ostatnio robiłem serwis koledze certate '10 3012 i śmiga jak nowa. Nie ma sensu słać gdzieś po świecie jak można samemu zrobić. Na forum jest kilku mistrzów, co jak nie będziesz chciał samemu się w smarze babrać, zrobią profesjonalny serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Odpuść sobie kolego wysyłki bo tylko w zbędne koszty popadniesz. Ostatnio robiłem serwis koledze certate '10 3012 i śmiga jak nowa. Nie ma sensu słać gdzieś po świecie jak można samemu zrobić. Na forum jest kilku mistrzów, co jak nie będziesz chciał samemu się w smarze babrać, zrobią profesjonalny serwis. Zastapiles mag seal innym smarem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 i ja jestem ciekaw, tak zupełnie poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Nie, bo to olej jest i w dodatku wygląda na zwykłe oleum . Cały kołowrotek poza oporówką jest w smarze umazany (finish line z teflonem), a do oporówki zajrzałem i było tam czyściusieńko więc skręciłem z powrotem i po ptokach.Do oporówek używam syntetycznego oleju do automatycznych skrzyni biegów. Kiedyś miałem problem z przepuszczającą oporówką w ryobi excia i po użyciu tego oleju problem zniknął. Kołowrotek pracuje do tej pory bez przepuszczenia już czwarty rok, jest cicho. Nauczyłem się też, że jak jest czyściutko w łożysku oporowym to nie ruszam go. Nie ma takiej potrzeby. Najgorzej jak dostanie się tam smar z przekładni to wtedy jak najbardziej trzeba wyczyścić i od nowa cieniutko pokropić.Dodam, że certate kolegi śmiga już trzeci rok pod sandałem, nic go nie boli i kręci jak nowy dlatego uważam, że nie ma sensu fatygować się z odsyłaniem kołowrotka w świat tylko po to aby go wyczyścić i przesmarować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 trochę to naciągane ale fakt, że Masealed to po prostu uszczelka, w przypadku stosowania wszelkiego rodzaju uszczelnień "mechanicznych" muszą być zaprojektowane/wykonane odpowiednie miejsca dla nich i są elementem stałym urządzenia i bez nich nie bardzo ale w przypadku "uszczelki" olejowej to tak naprawdę mechanicznie nie bierze ona udziału w "pracy kołowrotka" w rozumieniu mechanicznym i np. zachwalanie producenta , że jakoby min zmiesza hałas w czasie pracy z tego właśnie wg mnie wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Ciekawe to co piszesz...Czyli zamiast tego oleju co byl dales inny olej?Czy nie dales niczego ?Smar do przekladni i oliwka do lozysk nie budzi znaków zapytania. Chodzi o plyn w uszczelnieniu pod nazwa mag seal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Nie zastąpiłem "nitro oliwy" niczym . Tak jak pisałem po rozkręceniu obudowy Mag sealed, było bardzo czysto więc nie widziałem takiej potrzeby. Jakby był syf to użyłbym wyżej wspomnianego oleju i na pewno byłoby dobrze. Dobrej jakości olej nie zmiesza się z wodą tylko ją wyprze i wyjdzie na to samo. Dlatego uważam, że cały ten mag seal jest mocno naciąganym chwytem marketingowym i tyle.Wiem jak to brzmi, gość nie ma pojęcia i bierze się za coś czego nie powinien dotykać, bo faktycznie nie zrobiłem pełnego serwisu tego kołowrotka ale wcale nie uważam się za profesjonalistę i nawet nie chcę za takiego uchodzić, są inni, dobrze znani, którzy fachowcami są w 100%. Dla mnie najważniejsze, że właściciel jest zadowolony i kołowrotek pracuje tak samo jak w dniu zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Dobrej jakości olej nie zmiesza się z wodą tylko ją wyprze o emulsjach do chlodzenia, chociazby przedpotopowych tokarek, kolega juz slyszal ... mniemam? przy okazji pytanie w runde: czy ktos wie, jaki sklad ma mag seal i na jakiej zasadzie mag seal dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) a jakimś "mocno używanym" samochodem jeździł ? pitt, jakby ktoś wiedział, to pewnie mielibyśmy już zamiennik, a na razie nie ma i Daiwa też nie sprzedaje go na wolnym rynku Edytowane 31 Października 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi