Leny Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) I na tym się przejadą.Bo nie o to chodzi w wędkarstwie. Szkoda pisać.Czas na morskie łowy wyskoczyć. a klient kupić nową. Bardziej kolorową, pozłacaną i z mag sealedem. Edytowane 2 Listopada 2013 przez Leny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Raz że występuje element znudzenia, dwa, firma która by wyprodukowała takie cudo, rychło zwinęła by działalność. Albo wykończyła konkurencję . Sprzedaż nowych młynków w dużym stopniu bazowała by właśnie na elemencie znudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 3012 wyglada bardzo interesująco. Mam kilka caldii i niewiem czy brać następną czy dołożyć 2x ++i uderzyć w certate?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 3012 wyglada bardzo interesująco. Mam kilka caldii i niewiem czy brać następną czy dołożyć 2x ++i uderzyć w certate?! W porownaniu do caldii 11 kreci dwa razy plynniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Wrócił wątek o certate z mag sealem.Deklarowalem info o serwisie, ale go nie będzie. Siegnalem po inne rozwiązania jak chodzi o sprzęt zwijajacy.Z tego co widziałem to na allegro przyjmuja zapisy na certate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Zamówiłem certate 2010... te chóry w tle reklamy mówią że chyba sporo straciłem nie biorąc NEW13.Czym one się różnią oprócz mag seal'a w rolce i designie szpulki? Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zamówiłem certate 2010... te chóry w tle reklamy mówią że chyba sporo straciłem nie biorąc NEW13.Czym one się różnią oprócz mag seal'a w rolce i designie szpulki? Glowna zmiana jest mag seal w rolce.Ponadto pojawily sie wersje (modele) niedostepne w generacji 2010... a niektore znikly (w porownaniu do 2010).Nie wiem co moglbys stracic przy zakupie tego czy innego kolowrotka. Zakup mi sie kojarzy z tym ze cos sie zyskuje (nowy kolowrotek) w zamian za wydane pieniadze.Gdzie tu strata ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) znaczącej różnicy w pracy nie ma, ja zamówiłem 2013, bo mi model pasował idealnie (2510R-PE) ale -15g w stosunku do 2500R 2010 z niczego nie wynikają Edytowane 21 Stycznia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Glowna zmiana jest mag seal w rolce.Ponadto pojawily sie wersje (modele) niedostepne w generacji 2010... a niektore znikly (w porownaniu do 2010).Nie wiem co moglbys stracic przy zakupie tego czy innego kolowrotka. Zakup mi sie kojarzy z tym ze cos sie zyskuje (nowy kolowrotek) w zamian za wydane pieniadze.Gdzie tu strata ? Oczywiście nie strata! Masz rację- to śmieszne mówić o zrobieniu sobie prezentu jak o stracie, chodziło mi bardziej o różnice miedzy modelami, straty w wyposażeniu seryjnym modelu'10 względem modelu'13, o brak mag seal'a w rolne choćby. Ciesze się jak dziecko, bo to mój pierwszy kręciołek tej klasy i nie mogę się doczekać kiedy do mnie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dla mnie akurat brak mag seal w rolce to plus.Możesz smarować tak często jak potrzebujesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dlatego wziąłem'10. Obawiam się o tą NASA-technologię zresztą trochę naciąganą, zwłaszcza w rolce, do której się częściej zagląda niż w bebechy. A wy...aną w kosmos szpulkę mogę zawsze dokupić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 No przecie o to chodzi żeby już teraz nie trzeba było w ogóle tej rolki smarować Panowie więcej zaufania do japońskich inżynierów, a jak nie to samemu klecić w garażu i nie kupować od japońców! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 No przecie o to chodzi żeby już teraz nie trzeba było w ogóle tej rolki smarować Panowie więcej zaufania do japońskich inżynierów, a jak nie to samemu klecić w garażu i nie kupować od japońców! Zaufanie zaufaniem, musi byc ... a pistolet pod poduszka spi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Może głupie pytanie ale czy w rozmiarze 2000 jest mniejsze body, szpula i rotor czy tylko sama szpulka w stosunku do 2500? Może ma ktoś fotkę obu modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 body jest to samo co w 2500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Może głupie pytanie ale czy w rozmiarze 2000 jest mniejsze body, szpula i rotor czy tylko sama szpulka w stosunku do 2500? Może ma ktoś fotkę obu modeli?Rotor jest mniejszy. I szpula tez jest mniejsza.Szpula w 1500 i 2000 jest taka sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Pytanie do znawców Daiwy, czy Certate z rynku japońskiego i europejskiego to ten sam kołowrotek? A tak przy okazji macie jakiś europejski sklep z dobrą ceną na rozmiar 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Pytanie do znawców Daiwy, czy Certate z rynku japońskiego i europejskiego to ten sam kołowrotek? A tak przy okazji macie jakiś europejski sklep z dobrą ceną na rozmiar 2500? 1. Tak!2. Tak - u @Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Tak z ciekawości przeczytałem ten wątek po zakupie od Guza Ceraty 2510PE-H i zacząłem liczyć ilośc łożysk w tym kręciole Na kartoniku podane jest 10+1, na schemacie dołączonym do książeczek w kartoniku naliczyłem 8+1. Łożyska BB to: 19, 2x38, 56, 60, 78, 2x82 (zaznaczone na czerwono) Gdzie zatem są 2 dodatkowe łożyska, aby było to zgodne z opisem 10+1? W knobie na pewno nie było, bo wymieniałem w nim tulejki teflonowe na łożyska 7x4x2,5. Tak samo wymieniłem tulejkę alu pod szpulą i tulejkę alu w szpuli na łożyska 11x7x2,5. Razem dołożyłem zatem 4szt (zaznaczone na niebiesko) Edytowane 10 Maja 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) też liczyłem "#62 parts has 2BB" jaki jest wymiar łożysk pod/w szpili ? Edytowane 9 Maja 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Nie za bardzo wiem gdzie przy #62 sa te 2 łożyska?Łożyska pod/w szpuli to 11x7x2,5 EDIT:Znalazłem taki oto link jakiegoś innego modelu Certate i widać na nim faktycznie 2 dodatkowe BB nieuwzględnione na schemacie (tam akurat #65). Tak więc zapewne w Certate 2013 jest podobnie http://mulinete.wordpress.com/category/daiwa/page/3/ Edytowane 10 Maja 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) "62" to 2510R, sorrki, ale wychodzi chyba na to samo Edytowane 10 Maja 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Czyli dziwnie przedstawiony jest schemat, skoro nie uwzględniają 2 łożysk w opisie i rysunku technicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andix Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam Chciałby odnowić temat o MAG SEALED - znalazłem coś takiego: http://home.agh.edu.pl/~szczech/CM.html http://www.foton.if.uj.edu.pl/documents/12579485/e6960013-1b77-47ee-8865-d7eae249b43e Czy aby nie można zastosować tego: http://www.2future.pl/Produkt/392/ferrofluid Przeczytałem gdzieś ale teraz nie mogę znaleść że takie uszczelnienie wytrzymuje 10 lat. POZDRAWIAM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 tutaj serwis za pomocą FerroFluid o prarametrach : CGS Units Saturation Magnetization (Ms) 440 Gauss Viscosity @27°C 6 cP Density @25°C 1.21 g/cc Pour Point -94 °C Flash Point 92 °C Initial Magnetic Susceptibility Magnetite: 3-15 % by volume Oil Soluble Dispersant: 6-30 % by volume Carrier Liquid: 55-91 % by volume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi