Guzu Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 tutaj serwis za pomocą FerroFluid o prarametrach : CGS UnitsSaturation Magnetization (Ms)440 GaussViscosity @27°C6 cPDensity @25°C1.21 g/ccPour Point-94 °CFlash Point92 °CInitial Magnetic SusceptibilityMagnetite: 3-15 % by volumeOil Soluble Dispersant: 6-30 % by volumeCarrier Liquid: 55-91 % by volume Jesli teraz ruszy wyscig na ferro magnetyki, taki jak w smarach, to daj borze lisciasty zdrowie Nie mam zadnej Daiwy z magseal w arsenale ....UF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 nie bardzo rozumiem, tego UF, jeśli swobodnie dostępne "magiczne olejki" się sprawdzają (jak twierdzi autor), to nie widzę tu żadnego problemu i zaaplikowanie tego w szczelinę nie jest przecież problemem ... ? do mnie juz kiedyś wróciły dwie Stelle (jedna z serwisu Shimano JP) ze źle założoną i obcierającą uszczelką rotora ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 nie bardzo rozumiem, tego UF, jeśli swobodnie dostępne "magiczne olejki" się sprawdzają (jak twierdzi autor), to nie widzę tu żadnego problemu i zaaplikowanie tego w szczelinę nie jest przecież problemem ... ? do mnie juz kiedyś wróciły dwie Stelle (jedna z serwisu Shimano JP) ze źle założoną i obcierającą uszczelką rotora ponoć UF znaczy, ze latwiej mi ogarniac i serwisowac we wlasnym zakresie kolowrotki, ktorych uzywam. A jak napialem powyzej wsrod nich nie ma tych z mag sealem. Wsrod tych "innych" znajduje wszystko, czego potrzebuje do zwijania linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 aaa, dzięki za odpowiedź ja jednak jestem podbudowany tym filmem i kontaktem z autorem i myślę nad zmianą 15' TP 4000PG znowu na Certate 2500R-PE , bo chyba nie taki diabeł straszny i trudno mi jednak odciąć się od czysto subiektywnych latami ugruntowanych przyzwyczajeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 trafiła do mnie nowa sztuka dla znajomego, faktycznie czuć było przekładnię, ale pracował bardzo lekko i sztywnoCertarte , to szczęśliwie jeden z niewielu obecnych modeli Daiwa, gdzie przez dupkę można się dostać do koła i obejrzeć sobie ząbki = suchośćsmar IOS Factory, strzykawka z grubą igłą i odrobinka smaru co drugi ząbek , pokręcić = różnica pracy diametralna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Skorzystam. Dziękuję :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 aha, igła tzw. bezpieczna, takie jak sprzedają w sklepach z EP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 aha, igła tzw. bezpieczna, takie jak sprzedają w sklepach z EP A co to za igla? Od strony medycznej to u mnie nie bardzo Fote lub link mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) coś takiego, najlepiej jak najgrubsza i strzykawka jak najmniejszej pojemności, wtedy najłatwiej jest podać małe ilości smaru https://e-plyny.pl/Igly_dozujace_bezpieczne https://www.google.pl/search?q=bezpieczna+ig%C5%82a&biw=1782&bih=1023&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI8avw7rD-xwIVBhIsCh3fdwRl#tbm=isch&q=ig%C5%82a+dozuj%C4%85ca Edytowane 17 Września 2015 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 coś takiego, najlepiej jak najgrubsza i strzykawka jak najmniejszej pojemności, wtedy najłatwiej jest podać małe ilości smaru https://e-plyny.pl/Igly_dozujace_bezpieczne Niejalowa ? do kolowrotka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 po zabiegu można zdezynfekować - siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 właśnie zrobiłem to w swojej, takiej już kilka razy nad wodądiagnoza, zabieg, skutek - to samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 coś takiego, najlepiej jak najgrubsza i strzykawka jak najmniejszej pojemności, wtedy najłatwiej jest podać małe ilości smaru https://e-plyny.pl/Igly_dozujace_bezpieczne https://www.google.pl/search?q=bezpieczna+ig%C5%82a&biw=1782&bih=1023&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI8avw7rD-xwIVBhIsCh3fdwRl#tbm=isch&q=ig%C5%82a+dozuj%C4%85ca Cool, dzieki Teraz juz wiem co szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 właśnie zrobiłem to w swojej, takiej już kilka razy nad wodądiagnoza, zabieg, skutek - to samo Oby oczekiwany efekt byl dlugotrwaly. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) To tylko na poczatek, potem bedzie trzeba zrobic co trzeba Edytowane 17 Września 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dla mnie akurat brak mag seal w rolce to plus.Możesz smarować tak często jak potrzebujeszAkurat brak tego "mag olejku' w rolce i w tulei łożyska oporowego nie przeszkadza w normalnej pracy kołowrotka. Zadaniem tego rozwiązania jest uszczelnienie tych elementów przed dostawaniem się wody,ale tylko w punktach bezpośredniego styku - w rolce i w łożysku oporowym. I nie do końca jest to prawdą. Pod samą obudową łożyska oporowego występują już nieszczelności przez które i tak woda się przedostanie na łożysko oporowe i dalej do wnętrza mechanizmu. Potwierdzone przy serwisie wielu tych kołowrotków eksploatowanych w wodach słodkich,a szczególnie w wodzie słonej. Extrema mu nie służy wbrew zapewnieniom producenta.Rozwiązanie to,to nic innego jak płytka magnetyczna z gumowym O-ringiem i z wkładką nasączoną ów oleum.Jak te brudzące wszędzie oleum się skończy,to można wszystko wymyć do czystości właściwej i zmontować jak każdy normalny kołowrotek nie przejmując się tymi nowymi wynalazkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Zgadzam się... chwyt marketingowy i tyle. Żadnym serwisantem nie jestem, ale kolega dał mi ostano Certatkę. Oporowe puszczało. Rozkręciłem, oporowe w smarze było umazane czy fabrycznym i tym magnetycznym nie wiem. Oporowe umyłem w benzynie ekstakcyjnej, dałem ciuteczkę oliwki Daiwa na rolki oporowego i... nie puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 ma ktoś może model 2506H ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 zamówiłem ten ferroliquid, bedziem zakraplać niestety o efektach szybko nie poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 no i coś mnie podkusiło i jeszcze raz w jednej sztuce przeprowadziłem zabieg z dosmarowniem, że niby super masła mi się zachciało, no zaczął stukać na posuwie więc uczyć się na moich błędach - odrobinka wystarczy , druga sztuka po jednorazowym zabiegu pracuje doskonale, szkoda, że to ta nie moja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 no i coś mnie podkusiło i jeszcze raz w jednej sztuce przeprowadziłem zabieg z dosmarowniem, że niby super masła mi się zachciało, no zaczął stukać na posuwie więc uczyć się na moich błędach - odrobinka wystarczy , druga sztuka po jednorazowym zabiegu pracuje doskonale, szkoda, że to ta nie moja Bez prob (i bledow) ciezko o postep 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 no i coś mnie podkusiło i jeszcze raz w jednej sztuce przeprowadziłem zabieg z dosmarowniem, że niby super masła mi się zachciało, no zaczął stukać na posuwie więc uczyć się na moich błędach - odrobinka wystarczy , druga sztuka po jednorazowym zabiegu pracuje doskonale, szkoda, że to ta nie moja Całość smarowałeś? Czym konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) znów zajrzałem jej w d... cały nadmiar smaru wypchnęło na posuw, udało się usunąć bez otwierania, stukać przestał, przynajmniej na razie ps. lepiej jednak od strzykawki sprawdza się : Edytowane 22 Października 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Wiadomo, Co dobry pedzel, to jednak pedzel. Juz starozytni znali moc pedzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi