Skocz do zawartości

Certate 2013

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Im dłużej jestem na tym forum tym częściej zastanawiam się czy się z niego nie wypisać....siedzi grupa "kocmołuchów" co nie mają nic do roboty tylko wymyślanie głupot i wieczne dyskusje o dupie maryny...w kółko i w nieskończoność...

Po drugi to proszę się nauczyć czytać, z zaionu to wy może macie kalesony uszyte :)

każde certtate czy wersja granatowa czy wersja 10 czy 13 ma pełny korpus z super metalu ( stopu aluminium ), wersja 10 i 13 ma rotor wykonany z zaionu.

Jak ktoś ma wątpliwości to niech sobie wsadzi to certate do lodówki lub zamrażarki, a potem przyłoży do korpusu swojego fiuta :) to wówczas diagnozę wystawi migiem :) kosmici panowie się robicie kosmici..tacy sami jak kosmiczne sa nowe daiwy :)

Edytowane przez MefistoFishing
  • Like 19

Ludzie przeżywacie te młynki jak mrówka okres. Normalnie jakby od tego zależało wasze życie. Jak miałbym takie problemy w życiu co wy to byłbym szczęśliwy. 

@Mefisto

Normalnie wpis roku, prawie udławiłem się z roześmiania :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Edytowane przez zorak
  • Like 1

Im dłużej jestem na tym forum tym częściej zastanawiam się czy się z niego nie wypisać....siedzi grupa "kocmołuchów" co nie mają nic do roboty tylko wymyślanie głupot i wieczne dyskusje o dupie maryny...w kółko i w nieskończoność...

Po drugi to proszę się nauczyć czytać, z zaionu to wy może macie kalesony uszyte :)

każde certtate czy wersja granatowa czy wersja 10 czy 13 ma pełny korpus z super metalu ( stopu aluminium ), wersja 10 i 13 ma rotor wykonany z zaionu.

Jak ktoś ma wątpliwości to niech sobie wsadzi to certate do lodówki lub zamrażarki, a potem przyłoży do korpusu swojego fiuta :) to wówczas diagnozę wystawi migiem :) kosmici panowie się robicie kosmici..tacy sami jak kosmiczne sa nowe daiwy :)

Burzum,

Jak nastepnym razem wpadniesz na forum po piwku. To przynajmniej zrob siku przed wpisem. To nie bedziesz pisal nerwowo i musial edytowac potem.

Taka dobra rada :)

• Like 1

Varg Vikernes....ja rzadko piję..poważnie...edycja dotyczyła " znaczków, czyli cudzysłowa jeno...jam mało nerwowy...certate czy komus pasuje czy nie to klasowo odpowiednik twin Powera....a każdy ma swoich faworytów jedni wolą daiwy inni shimano i tak już jest i będzie w tych smutnych czasach antysatanizmu :)

• Like 1

To wedle posiadanych informacji, Certate 2013 :

2013-CERTATE_ima4.jpg

Zalinkowany przeze mnie obrazek wymaga sprostowania.

Pod tym linkiem jest jasno i po angielsku wszystko wyjasnione.

Body jest aluminium.

http://www.japantackle.com/Daiwa/Daiwa_2013Certate.htm

Jesli kogos wprowadzilem w blad - przepraszam .

Edytowane przez Guzu

204,5g z tym, że tulejki w konbie są już wymienione na łożyska

szpula 46g

http://www.sl-planets.co.jp/download/00056154.pdf

Tu korbka jest nierozrysowana, ale dosc zakskaujaca jest informacja o nielozyskowanym knobie :o

Wyglada ze lozysko do dolozenia bylo pod szpule (10) , ale to juz klasyka Daiwy.

Nas??? Ja się nie brandzlowałem zaionem - sronem. Mam gdzieś z czego jest kołowrotek, byle działał.

a ja przez lata jarałem się alu i magnezem, a teraz dochodzę do wniosku, że na pewno nie strzelą sobie całkowicie w kolano i nie może to być bardziew

pierwszy raz zaryzykowałem z plasticznym Rarenium 2500S, działa, kręci bardzo dobrze i nadal jest bardzo sztywny

Edytowane przez bazyloss

Widziałem, że jesteś kozak, ale ,że aż tak?... :D  :lol:

Bazyloss

Certate ma wg katalogu 10+1 lozysk

Schemat pokazuje 8 i korbka jest w całości

Jeśli w korbce nie ma tych lozysk...

Chyba w pudełku luzem ich nie dali?

Masz jakiś pomysł w tej kwestii?

Drugie pytanie:

Czy korbka różni się długością elementu w którym jest gwint do wkrecenia w kolo przekładni?

Wkrecales do tej swojej 13tki korbki rcs?

Edytowane przez Guzu