matpgt Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Chciałbym dowiedzieć się od długotrwałych użytkowników tych wędek jak przelotki spisują się przy łowieniu z użyciem plecionki. Nie ma uszkodzen przelotek? plecionka nie zużywa się szybko? do tej pory do plecionek używam wyłącznie wędek z przelotkami fuji alconite i jestem z tego połaczenia bardzo zadowolony (plecionki trzymają parametry bardzo długo a przy zrywaniu pękają wyłacznie na węzłach) Prosił bym o odpowiedz zwłaszcza użytkowników wędek o dużym ciężarze wyrzutowym. Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Używam Pajka 2.70 do 35 gram, tylko do ciężkiej pracy, tylko z przynętami powyżej 10 gram, najczęściej około 20-25 gram, plecionki przy takim obciążeniu dość mocno piłują przelotki, jednak nie zauważyłem by te użyte w dragonie jakoś specjalnie niszczyły linkę. Kijek kupiłem w 2007 roku o ile dobrze pamiętam, od tamtej pory wymieniałem szczytową przelotkę dwa razy, raz bo zrobił się rowek od linki, drugi raz bo wybiłem pierścień krętlikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 W SupeFast 2,7m z 2008r przy częstym używaniu pletki przelotki praktycznie bez oznak zużycia, kij kolegi a piszę o jego obserwacjach i moich po części, Pike też miał ale tylko sezon więc opinia nie będzie miarodajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 mam stara serie jig do 25g o długości 255cm- jest to kijek ze sporym zapasem mocy nie raz łowiłem przynętami powyżej jego opisanych wartościco do głośności plecionki to chyba zależny od producenta, daiwa tournamet zupełna ciszazero oznak zużycia czy niszczenia linki - kijek jeden z tych co łowienie sprawia mi dodatkowa przyjemność co do nowych serii to słyszałem kilka złych opinii do niektórych modeli (pike) ale głownie chodziło o łamanie siezłych rzeczy o przelotkach nigdy nie słyszałem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek02 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Właśnie panowie mam takie pytanie odnośnie Super fasta, Jak się on zachowuje przy żyłce podczas łowienia boleni?? Przynęty to salmo thrille, glogi i inne boleniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zastanawiam się nad millenium zander 18-42 i ewentualnie dorsz spinn 40-100. Jeżeli ktoś chciałby się podzielić wrażeniami z użytkowania to również będe wdzięczny. pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuman Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ja mam ze trzy kije z tej serii najciezej pracuje kij jerkowy do 60g i czesto ma do czynienia z wabikami powyzej tej masy no i ....No i przelotki daja rade choc musze przyznac za jak mam ten kij ze 3 lata to juz ze dwie przelotki szczytowe wymienialem ale to raczej byla moja wina bo byly wybijane kretlikami oraz raz mialem cala nowa czesc szczytowa bo sie zlamala ze dwa razy i juz niedalo sie nalozyc przelotki kolejny raz.Oprocz tego kijka mam tez Super Fast 2,85m 5-25g lata na zylce i nie mialem zadnych problemow choc czesto go nie uzywam bo sluzy mi tylko do lapania na rzece.Oraz mam X-Fine 2,70m 2-12g przewaznie mam na nim cienka plecionke i nie mialem najmniejszych problemow z przelotkami choc kij tez nie jest uzywany zbyt czesto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Kuman-jesteś zadowolony z super fasta? nie jest za ciężki? (pytam bo waży 230g to o 60g więcej niż 15 cm krótszy 2,70...)Cw. w praktyce tak jak podaje producent?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuman Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Na tyle co go uzywam to jestem zadowolony, ale nie jest on zbyt czesto uzywany bo przewaznie lapie z lodzi, a tego kijka uzywam na rzeke na pstragi w ktorej mozna wyciagnac i lososia. Co do wiekszego ciezaru to uwazam ze roznica 60g naprawde bedzie znikoma i raczej nie wyczuwalna (przynajmniej dla mnie). Ale to tez bedzie kwestia indywidualna co sie preferuje i w jakich warunkach lapie. Ja wole ten dluzszy bo czesto musze lapac zza krzaczorow, a i hol ryby jest troszke latwiejszy. Co do mocy to zapas jest nie ma problemu z irlandzkimi pstragami, szczupakami do 80cm, a i metrowka tez wyjechala no i lososia tez sie wyholuje. Samo cw mysle ze jest jak producent podaje, ale doklaniej nie sprawdzalem bo przewaznie mam zalozone woblerki do 15g.Ogolnie moge napisac ze do tego czego przewaznie mi sluzy ten kij czyli pstragow na rzece jest jak najbardziej odpowiedni i mi podchodzi ladnie amortyzuje odjazdy, nie jest zabardzo lejacy a i spadow nie ma za wiele w polaczeniu z zylka jak sa to raczej nie z winy kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipczento2002 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Mam millenium zander 18-42g 2,25m. Użytkowany 4 sezony dość intensywnie z plecionką 0,15. Przelotki mają już lekkie ślady zużycia, ale tragedii nie ma. Najbardziej widać na szczytowej (zmatowienie wewnętrznej strony wkładu ceramicznego) Ogólnie przelotki chyba są dość dobre. bardziej czepiałbym się wyważenia tej wędki, bo leci na pysk. Przynęty w przedziale 20-60g. Ogólnie daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 ja od 2 sezonów uzytkuje millenium perch z plecionką i na przelotkach nie widać żadnych przetarć czy tym podobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Przyznam ,że wiele przeczytałem nt. tego kija i nie spotkałem negatywnej opinii..Jak za cenę do 200pln warto. Nawet jako zapasowy spin.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wido Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Właśnie panowie mam takie pytanie odnośnie Super fasta, Jak się on zachowuje przy żyłce podczas łowienia boleni?? Przynęty to salmo thrille, glogi i inne boleniówkiW tamtym roku zakupiłem sobie super fasta pod bolka i jestem z niego zadowolony. Hermesem nie łowiłem ale z thrillem ładnie śmiga i z żyłką nie ma problemu z zacięciem nawet przy dużej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Seatrout 20 - 50 g i kogut 18 - 42 g, oznak zużycia przelotek nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Dzięki wszystkim za opinie. Ma ktos może porównanie przelotek z serii millenium z shimano hardlite pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi