erixon Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam , chciałem zapytać czy można lakierować (ja używam domaluxa ) wykończone woblery razem ze sterem? Po wklejeniu steru wobler wygląda trochę niechlujnie, widać strzępy kleju przy sterze itp a na pewno kolejne zalanie woblerka ze sterem rozwiązało by ten problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Hmm ja tam nie widzę żadnego problemu Domalux nic nie zrobi poliwęglanowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam , chciałem zapytać czy można lakierować (ja używam domaluxa ) wykończone woblery razem ze sterem? Po wklejeniu steru wobler wygląda trochę niechlujnie, widać strzępy kleju przy sterze itp a na pewno kolejne zalanie woblerka ze sterem rozwiązało by ten problem..Można ale nie należy.Poliuretan zejdzie ze steru po pewnym czasie a ten zostanie matowy.To jeszcze nic przy okazji zejdzie jego uszczelnienie.Jak już masz zrobione wklejone stery.Przykładasz na druciku krople poliuretanu Domalux itp. z jednej potem z drugiej strony tam gdzie jest wklejony ster. i masz uszczelnione.Stery sobie kup gotowe od Konrada z forum,wyglądają ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Tzn sprawa wygląda dokładnie tak: położyłem 6 warstw lakieru , wkleiłem poxipolem stery i nie za ładnie to wygląda teraz.. dlatego chcę zalać woblera ze sterem 7 warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Wiesz co? Odpowiem Ci tak zrób jak uważasz i zobaczysz najlepiej się człowiek uczy na własnych błędach i tak coś w końcu będziesz musiał popsuć Generalnie poliwęglanu nie rozpuści ale może zmatowieć jak tu podpowiada Tomy A jeszcze tak teraz pomyślałem że może być tak że zrobisz coś inaczej niż wszyscy i się okaże że tak jest dla Ciebie lepiej, albo dla ryb Kombinuj testuj bo to właśnie o to w tym chodzi :D:D Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kolego po prostu brakuje Ci wprawy....jak wkleisz 50 czy 100 sterów to dojdziesz do jakiejś juz wprawy i wyglad 1 i 100 woblera bedzie diametralnie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Czy można ?? Chyba tak http://jerkbait.pl/topic/19149-przynety-nowwwaka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam , chciałem zapytać czy można lakierować (ja używam domaluxa ) wykończone woblery razem ze sterem? Po wklejeniu steru wobler wygląda trochę niechlujnie, widać strzępy kleju przy sterze itp a na pewno kolejne zalanie woblerka ze sterem rozwiązało by ten problem.. Polecam Ci jeszcze inne rozwiązanie. Ster możesz pokryć takim mleczkiem o nazwie graphigum, które po wyschnięciu tworzy gumiastą, nie przywierającą do podłoża warstwę.(http://www.swiatartysty.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=1695&category_id=98&option=com_virtuemart&Itemid=180 Po wyschnięciu jest przeźroczysty i separuje pokryty nim element od farby/lakieru. Po wyschnięciu domalux`u palcem zdejmujesz jego warstwę wraz z "gumą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi