fireblood Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ja do swojego switcha TFO #8 mam zalecana linke outbond #12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Masz deer creek'a czy ticr x z przedłużką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 deer creeka pieknie sie rzuca w opisie stoi 400-600 grains Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Szukam właśnie czegoś na orringi-wiesz-gdzie i tak dumam między właśnie deer creek, ticr x w klasie #8 9' z przedłuzką robiaca z niego 11'6" (dwie wędki w jednej, ponoć ta #8 jest mocarna jak #9) i echo switch rod. Każda trochę korci, zdecydować się nie mogę. Może w weekend na targach w Dublinie coś się uda obejrzeć.Najbardziej mnie ten ticr ciągnie, ale.. mam #8, mam #9, na cholerę mi kolejny kij w ten sam deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Kubuś rzucałem Echem nie pasował mi troche dziwna wedka do pewnego momentu idzie potem potem lipa,CREEK inna bajka ile bys nie chciał to leci,mam też do niego RIO SWITCH #8/9 producent podaje 30mt ja swoja zmierzyłem 32mt,do niej mam dowiązany jakis runing line pozostałosc po DH możesz mi wierzyc wylata cała linka z dooobrym kawałkiem runingu.U Szwedorów w tym roku kiedy wam zawineli sprzet my mieszkalismy po drugiej stronie rzeki to z jeziora nawalałem na nią szczupłe najwiekszy 106cm,u mnie na warcie nawalam bolki wedka naprawde uniwersał polecam z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czyli TFO na placu boju pozostajeDeer creek ponoć dość spolegliwy w porównaniu z ticrX na sterydach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ja wlasnie sie przymierzam do tego kijka http://www.templeforkflyrods.com/products/rods/switch.htmlAlbo mi kumpel przywiezie w kwietniu albo sam sobie odbiore na miejscu w czerwcu. Jeszcze sie nie zdecydowalem czy #7 czy #8. Tak czy siak jak juz do mnie trafi to bede mogl porownac do Echo papy Brody. @fireblood, te trzydziesci pare metrow to spey czy overhead? Probowales moze ze skagit switch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 ta sama akcja miałem obydwa w łapkach staneło na deer creek switch i nie żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Miałeś ticrx z przedłużką?Jak się to sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 spey ale lepiej mi idzie underhand mam deer creeka #8 to jest do 600 grain a RIO switch zalecana 8/9 dla laikow i ma 650 grain to lekkie przeciazenie jest super rzucałem linka 7/8 tez zalecana dla zaawansowanych to juz nie to przynajmiej dla mnie laika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nie bardzo mi leżą wszelkie dopałki uważam to za słaby punkt takiego rozwiązania na trzy modele jaki miałem w łapach wyczuwalny delikatny stukot jakby jakieś luzy były odpuściłem i nie żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ta przedłużka to osobna rękojeść plus jeszcze jeden element, długości normalnego składu, montujesz w miejsce dolnika #8 i masz 11'6" obsługującą z tego co pamiętam 400grainowe linki.Masz w sumie 6 elementów z których mozesz zbudowac 2 wędki - z 4ech jednoręczną, 9' #8 i z 5ciu dwuręczną, 11'6" #8.Rozwiązanie o tyle ciekawe, ze dwuręczna ponoć bardzo szybka, do underhandu jeszcze, skagit+spey było po forach trochę "?" i wątpliwości.Kij ponoć stworzony do rzutów z nad głowy, do łowienia z brzegu morskiego itd etc itp, marketingowe ple ple ple. Po forach jedni się obśliniają nad super-świetnością, inni mają lekko średnie podejście, ze ponoć ticrX to kij taki sobie, gnie się jak guma, ciężki jak cholera a przedłużka to pomysł prostytutki i szatana (uwielbiam nasze post-plugawiczne rozmowy). Nawet gdzieś test znalazłem 9' #8 gdzie TFO dość spore baty zerwał, ale... jak zawsze, w teście "zdanie osobne" - miałem okazję po publikacji łowic tą wędką i mmo że nie dałem punktów to klękłem jak jest wspaniała po przeciążeniu ją o jedną klasę" itd...Bądź tu mądry.Kij potrzebuję 80% z nad głowy, reszta będę się uczyć. Ocean plus raz na czas wyjazd orringowy. Luko - może by to wymoderować w osobny wątek? OT się już kosmiczny zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kuba ponieważ nie mogę wkleić filmu (oj ja głupi )zrobię to po chłopskuwejdz na stronę www.redsflyfishing.com kliknij fly rods,potem switch rods,wybierz 2 razy deer creek switch rods jest tam filmik TFO Deer Creek switch rod-lessons and information, w koncowce filmu facet rzuca z nad głowy,ja tez tak rzucam leci zajebiście daleko do tego mam linke taka jak on ROYAL WULFF AMBUSH TRIANGLE TAPER FLY LINE+RIO SPEY VERSILEADERS tylko linke mam 2 klasy wyżej#10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 TiCr X Conversion Kits TF 78 113 5X #7/8 11,3 to niewielka różnica w długosci Kuba a wszelkie dopałki jak dla mnie to nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Mnie bardziej interesuje szybki kij, pozwalający na strzelanie głowicami. Musze poszukać jeszcze, ale póki co wygląda to na ciekawą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Poszukaj Kuba switcha axisa w 7mej klasie. Linkę juz masz. Gwarantuje zadowolenie.Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 No wiem, mi ten kij niezbyt leży niestety.Jakoś się do sage'a przekonać nie mogę, plus chyba nie ta liga z kasą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kuba pomachasz sobie Z-Axisem, nie będę taki, dam spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Mysle ze warto pooszczedzac dużej i kupic kij naprawde porządny. Wiosna blisko podjade do ciebie na plaze i ponawalamy.Slyszalem ze momentum drapnoles. Z checia obejrzę. Sam z zalem musiałem go skreślić bo do mojego axisa za ciężki, ale leci juz do mnie lamson arx :-) Edytowane 31 Stycznia 2013 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 TomCast - ja zaxisa znam;) Kij bardzo fajny, uniwersalny, i właśnie chyba w tej jego uniwersalności tkwi moje "ale".Peresadziak wpadaj i go obrzucamy nad wodą, zobaczę chętnie jak zgrałeś cały set.Tak, momentum drapnąłem,w dodatku za niedużą kasę. Wreszcie mam sprzeta, który może by traktowany bez przebaczenia i to zniesie Fajny kręcioł, kiedyś miał go Bujo więc ze zlotu nad Dunajcem co niektórzy moga go pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 młyn na pewno dobry i mocny. czy to wersja LT czy ten poprzedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 spey ale lepiej mi idzie underhand mam deer creeka #8 to jest do 600 grain a RIO switch zalecana 8/9 dla laikow i ma 650 grain to lekkie przeciazenie jest super rzucałem linka 7/8 tez zalecana dla zaawansowanych to juz nie to przynajmiej dla mnie laika Musze poprosic o sprostowanie, bo chyba nie rozumiem. 30 pare metrow speyem z Rio Switch tak? Ale wolisz znad glowy (overhead)? Bo underhand to technika speyowa o ile mi wiadomo. Jesli to sa powtarzalne rzuty w warunkach bojowych po 33-35m to laikiem napewno nie jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 nie mówie że wole z nad głowy. Kuba pisał ,że chodzi mu raczej o rzuty z nad głowy to poleciłem mu obejrzenie filmu na którym gość(koncówka filmu) pokazuje jak można równiez bez problemowo rzucac z nad głowy.Próbowałem lata swietnie ale z linką Royal Wulff #10 wedle zaleceń linka dwie klasy wyżej z Rio Switch Line tego nie zrobię przynajmiej tak daleko a laikiem jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 młyn na pewno dobry i mocny. czy to wersja LT czy ten poprzedni?Poprzedni, wiele róznic chyba nie ma, nowy jest lżejszy, ten to czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kuba ponieważ nie mogę wkleić filmu (oj ja głupi )zrobię to po chłopskuwejdz na stronę www.redsflyfishing.com kliknij fly rods,potem switch rods,wybierz 2 razy deer creek switch rods jest tam filmik TFO Deer Creek switch rod-lessons and information, w koncowce filmu facet rzuca z nad głowy,ja tez tak rzucam leci zajebiście daleko do tego mam linke taka jak on ROYAL WULFF AMBUSH TRIANGLE TAPER FLY LINE+RIO SPEY VERSILEADERS tylko linke mam 2 klasy wyżej#10http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T5rYf97AuaI#at=372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi