Skocz do zawartości

Perłowy lakier na podkład.

Rekomendowane odpowiedzi

Kubas

Chodzi mi o gotowca,takiego co można rozrzedzić jakimś rozpucholem.Próbował ktoś takiego sposobu?

Artur

Tego samego używam do podkładu.Później maluję puchami.Pasował by mi lakier,który pod spodem tzn.pod puchami będzie dawał lekki efekt perły.

Dodam,że szukam takiego,który można zanurzeniowo stosować.

A nie możesz zrobić białego jakiekolwiek, a na to biała perła z puchy lub aerografu?

Jeżeli chcesz tak bardzo zanurzeniowo, to chyba tylko akryle samochodowe (kup pigment, żywice i utwardzacz, do tego wg uznania czystego nitro - nie więcej niż 30%, bo się może żywica rozlecieć. Ale to będzie droga zabawa).

Każdy lepszy lakiernik nabije Ci w puchę perłę koszt okolo 40 zl za 300-400ml.Możesz poprosić żeby dodał troszkę np żółtego pigmentu żeby bardziej się przebijała.Ewentualnie poszukaj na necie bo masz gotowce w puszce dupli coloru po 17zl ale slabiej kryja niz te od lakiernika.Ja dawałem podkład koloru kości słoniowej i dopiero efekt perły fajny wyszedł.

Czołem,w marketach typu Obi itp.,są produkty firmy primacolor,w tym perłowa bejca dekoracyjna,w której można zanurzyć kilkakrotnie woblerka uzyskując całkiem ciekawy efekt,są też tzw.pasty perłowe o różnych odcieniach-ametyst,złoto,platyna.Najlepiej nakłada się to gąbką lub miękkim pędzlem,polecam jako podkład do malowania sprayem i nie tylko,pozdrawiam.

Kolor biały to nie perła :D większość facetów to daltoniści :) Ten fish b z tego filmu strasznie krzyczy nie uważacie? 

Wildriver: może lakierem do paznokci perłowym pociągnij :D

Kolor biały to nie perła :D większość facetów to daltoniści :) Ten fish b z tego filmu strasznie krzyczy nie uważacie? 

Wildriver: może lakierem do paznokci perłowym pociągnij :D

Faceci podobno rozróżniają 3 kolory: fajny, ................   i ...................

Panowie czy na prawdę nie potraficie pisać bez wulgarnych zwrotów , czy posiadamy aż tak ubogie słownictwo ? Jeszcze raz piszę , tu również czytają dzieci !

Faceci podobno rozróżniają 3 kolory: fajny, ................   i ...................

Panowie czy na prawdę nie potraficie pisać bez wulgarnych zwrotów , czy posiadamy aż tak ubogie słownictwo ? Jeszcze raz piszę , tu również czytają dzieci !

potrafię,ale to w tym przypadku nie mialo by sensu...

już nie będę :)

Kiedyś w sklepie internetowym widziałem Takie medium perłowe. można było dodawać do jakiegokolwiek lakieru i otrzymywało się lakier perłowy. Niestety nie pamiętam w którym sklepie to było. Żałuję że nie kupiłem tego. Poszukam, jak znajdę dam znać.

Mam jeszcze jeden sposób na otrzymanie perłowej poświaty. Kiedyś w Lidlu były dwa zestawy farb akrylowych w dużych tubkach - jedne były zwykłe a w drugim zestawie były własnie media czy tam pasty, między innymi była perłowa. Rozrabiałem ją z wodą i delikatnie za pomocą gąbki albo pędzelka pokrywałem już pomalowanego wobka. Efekt perły przepiękny, nie spływa z lakierem.

O Ile się nie mylę to chyba nawet teraz widziałem te farby znowu w nowej gazetce Lidla

Tak , teraz są te farby w lidlu :) Zestaw 6 tubek 20 zł.Myślisz że warto to kupić ? 

Dokładnie to jest zestaw 12 podstawowych kolorów za 12,99zł chyba i zestaw 5 szt past akrylowych w bardzo fajnych kolorach perła,złoto,aluminium za 19,99zł chyba.Co do przydatności niech wypowiedzą sie bardziej obstukani w akrylach...ja dopiero zaczynam ale myśle że cena dobra więc raczej warto

Farby z lidla, te za 20zł  słabo nadają się do malowania ale ten drugi zestaw past czy tam mediów, warto posiadać bo naprawdę można uzyskać fajne efekty po rozrobieniu z wodą i nałożeniu na inne lakiery

Uprzedzam tymi pastami w odcieniach srebra. metaliku, złota i innych nie uzyskamy koloru jaki jest w tubce.

One dają tylko poświatę w takim odcieniu

Edytowane przez stoner