wildriver Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 WitkaZnacie jakieś sprawdzone lakiery,które można stosować jako podkład pod malowanie?Najlepiej w różnych kolorach perły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Nie wiem czy by to przeszło, ale jak by tak biały lakier nitro zmieszać z akrylem samochodowym perłowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Może ta z tego filmiku.5 minuta 15 sekunda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Kolor biały to nie perła większość facetów to daltoniści Ten fish b z tego filmu strasznie krzyczy nie uważacie? Wildriver: może lakierem do paznokci perłowym pociągnij Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kubas Chodzi mi o gotowca,takiego co można rozrzedzić jakimś rozpucholem.Próbował ktoś takiego sposobu? Artur Tego samego używam do podkładu.Później maluję puchami.Pasował by mi lakier,który pod spodem tzn.pod puchami będzie dawał lekki efekt perły.Dodam,że szukam takiego,który można zanurzeniowo stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 A nie możesz zrobić białego jakiekolwiek, a na to biała perła z puchy lub aerografu?Jeżeli chcesz tak bardzo zanurzeniowo, to chyba tylko akryle samochodowe (kup pigment, żywice i utwardzacz, do tego wg uznania czystego nitro - nie więcej niż 30%, bo się może żywica rozlecieć. Ale to będzie droga zabawa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Każdy lepszy lakiernik nabije Ci w puchę perłę koszt okolo 40 zl za 300-400ml.Możesz poprosić żeby dodał troszkę np żółtego pigmentu żeby bardziej się przebijała.Ewentualnie poszukaj na necie bo masz gotowce w puszce dupli coloru po 17zl ale slabiej kryja niz te od lakiernika.Ja dawałem podkład koloru kości słoniowej i dopiero efekt perły fajny wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Dzięki,już trochę dostałem olandśnienia Może inni też mają jeszcze inne specyfiki w gotowcu tzn.w sklepie z farbami etc. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja mam ale niestety pucha. Więc się nie będę wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dawaj nie krepuj się Można i z puszki,z braku laku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 no ja widzę że już ojciec Ci napisał Jak coś to dzwoń albo na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Zdradził trochę specyfików Nikomu nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Jakies inne pomysły może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Tak jak pytałeś mnie o bazy srebrne takie same w mieszalniach są perłowe ja używam opalizującej na niebiesko, na białym podkładzie wygląda bosko szczególnie na brzuszkach przy boleniowych, koszt 9zł za 50 ml Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Kiedyś widziałem jak ktoś robił podkład z perłowej farby z mieszalni lakierów samochodowych Woblery pokrywane były farbą za pomocą zanurzenia , może iść w tym kierunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzieki wszystkim za ukierunkowanie Teraz pozostaje tylko poszukać lakierni Pozdro for all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Kiedyś widziałem jak ktoś robił podkład z perłowej farby z mieszalni lakierów samochodowych Woblery pokrywane były farbą za pomocą zanurzenia , może iść w tym kierunku ? W filmie pod tytułem: "W krainie Salmo podobnie to wyglądało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Czołem,w marketach typu Obi itp.,są produkty firmy primacolor,w tym perłowa bejca dekoracyjna,w której można zanurzyć kilkakrotnie woblerka uzyskując całkiem ciekawy efekt,są też tzw.pasty perłowe o różnych odcieniach-ametyst,złoto,platyna.Najlepiej nakłada się to gąbką lub miękkim pędzlem,polecam jako podkład do malowania sprayem i nie tylko,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Właśnie szukałem tej bejcy w moim sklepie z farbami,niestety sprzedawca,jak mu powiedziałem o co mi chodzi...zaprowadził mnie do stoiska ze szprejami motipa Edytowane 5 Lutego 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Kolor biały to nie perła większość facetów to daltoniści Ten fish b z tego filmu strasznie krzyczy nie uważacie? Wildriver: może lakierem do paznokci perłowym pociągnij Kolor biały to nie perła większość facetów to daltoniści Ten fish b z tego filmu strasznie krzyczy nie uważacie? Wildriver: może lakierem do paznokci perłowym pociągnij Faceci podobno rozróżniają 3 kolory: fajny, ................ i ................... Panowie czy na prawdę nie potraficie pisać bez wulgarnych zwrotów , czy posiadamy aż tak ubogie słownictwo ? Jeszcze raz piszę , tu również czytają dzieci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Faceci podobno rozróżniają 3 kolory: fajny, ................ i ................... Panowie czy na prawdę nie potraficie pisać bez wulgarnych zwrotów , czy posiadamy aż tak ubogie słownictwo ? Jeszcze raz piszę , tu również czytają dzieci !potrafię,ale to w tym przypadku nie mialo by sensu... już nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Kiedyś w sklepie internetowym widziałem Takie medium perłowe. można było dodawać do jakiegokolwiek lakieru i otrzymywało się lakier perłowy. Niestety nie pamiętam w którym sklepie to było. Żałuję że nie kupiłem tego. Poszukam, jak znajdę dam znać.Mam jeszcze jeden sposób na otrzymanie perłowej poświaty. Kiedyś w Lidlu były dwa zestawy farb akrylowych w dużych tubkach - jedne były zwykłe a w drugim zestawie były własnie media czy tam pasty, między innymi była perłowa. Rozrabiałem ją z wodą i delikatnie za pomocą gąbki albo pędzelka pokrywałem już pomalowanego wobka. Efekt perły przepiękny, nie spływa z lakierem.O Ile się nie mylę to chyba nawet teraz widziałem te farby znowu w nowej gazetce Lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Tak , teraz są te farby w lidlu Zestaw 6 tubek 20 zł.Myślisz że warto to kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Tak , teraz są te farby w lidlu Zestaw 6 tubek 20 zł.Myślisz że warto to kupić ? Dokładnie to jest zestaw 12 podstawowych kolorów za 12,99zł chyba i zestaw 5 szt past akrylowych w bardzo fajnych kolorach perła,złoto,aluminium za 19,99zł chyba.Co do przydatności niech wypowiedzą sie bardziej obstukani w akrylach...ja dopiero zaczynam ale myśle że cena dobra więc raczej warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Farby z lidla, te za 20zł słabo nadają się do malowania ale ten drugi zestaw past czy tam mediów, warto posiadać bo naprawdę można uzyskać fajne efekty po rozrobieniu z wodą i nałożeniu na inne lakieryUprzedzam tymi pastami w odcieniach srebra. metaliku, złota i innych nie uzyskamy koloru jaki jest w tubce.One dają tylko poświatę w takim odcieniu Edytowane 5 Lutego 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi