Skocz do zawartości
  • 0

Regulamin Giełdy - pytania i odpowiedzi ( FAQ )

Friko

Pytanie

Witam,

długo zapowiadanie ( i oczekiwane ) zmiany w regulaminach obowiązujących na jerkbait.pl  wreszcie nastąpiły i mamy świadomość, że zwłaszcza na początku mogą powodować pytania czy wątpliwości.

Dlatego otwieramy niniejszy wątek aby Forumowicze mogli zadawać pytania i uzyskiwać odpowiedzi odnośnie nowych regulacji.

W naszym założeniu ma być to swoista "infolinia"  - na zadawane w tym wątku pytania będziemy się starać dopowiadać sukcesywnie ( co nie oznacza że natychmiast - prosimy o wyrozumiałość )

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam, co mam zrobić , żeby móc podzielić się moimi woblerkami z wami w giełdzie twórców?

Regulamin gieldy tworcow ;)

http://jerkbait.pl/topic/21458-regulamin-giełdy-twórców/

A tu masz jeszcze jak dostac status 'tworca':

http://jerkbait.pl/topic/7399-warsztat-twórców-przynęt-index/?p=1569445

Edytowane przez Del Toro
  • Like 1

• 0

:)

Do odpowiedzi @Del Toro dodam jeszcze, iż na zwykłą giełdę też trzeba będzie jeszcze parę dni zaczekać. Możliwość zakupów i sprzedaży pojawi się około 18-tego lutego. 

http://jerkbait.pl/topic/62922-regulamin-giełdy-jerkbaitpl/?p=1852946

• 0

Witam.

Pytanie do adminów :

Na portalu jestem zarejestrowany od 2015 roku,  nie udzielam się ( 0 postów ) bo portal służy mi jedynie do pozyskiwania informacji na temat sprzętu wędkarskiego. Do klu : chcę wystawić ogłoszenie sprzedaży łodzi, jak rozumiem spełniam kryteria czasowe ale nie mam 30 postów (trochę się pogubiłem w regulaminie giełdy) czy ogranicza mnie brak 30 postów na forum ? Ogłoszenie jest też wystawione na moim regionalnym portalu wędkarskim oraz portalu aukcyjnym. Czy jeśli wycofam ofertę sprzedaży z portalu aukcyjnego to mogę wystawić ogłoszenie na waszym forum?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

• 0

Witam.

Pytanie do adminów :

Na portalu jestem zarejestrowany od 2015 roku,  nie udzielam się ( 0 postów ) bo portal służy mi jedynie do pozyskiwania informacji na temat sprzętu wędkarskiego. Do klu : chcę wystawić ogłoszenie sprzedaży łodzi, jak rozumiem spełniam kryteria czasowe ale nie mam 30 postów (trochę się pogubiłem w regulaminie giełdy) czy ogranicza mnie brak 30 postów na forum ? Ogłoszenie jest też wystawione na moim regionalnym portalu wędkarskim oraz portalu aukcyjnym. Czy jeśli wycofam ofertę sprzedaży z portalu aukcyjnego to mogę wystawić ogłoszenie na waszym forum?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

http://jerkbait.pl/topic/63348-nowe-zasady-funkcjonowania-giełdy-jerkbaitpl/?p=1852945

Jak z powyższego wynika, 30 dni od rejestracji pełen dostęp zostaje otwarty.

Co do dalszej części Twojego pytania, odpowiedź masz w punkcie szóstym Regulaminu giełdy:

"6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów, jak również zamieszczanie linków do aukcji oraz umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych (również OLX.pl). Niedozwolone jest również zamieszczanie linków do aukcji lub ogłoszeń charytatywnych."

Po wycofaniu oferty z portalu aukcyjnego, oczywiście możesz wystawić go na naszej giełdzie.

• 0

OK, sprawdziłem.

Witam
Pytanie do Administratorów.
Co robię nie tak?
Jestem z wami ponad 30 dni mam 30 postów a nie mogę wystawić na giełdzie .
Pozdrawiam

Masz na giełdzie czynne dwa tematy (sprzedam). Jeśli dobrze poszperam, zapewne znajdę jeszcze dwa tematy założone w ostatnich dwóch tygodniach. Jak wszyscy, masz do dyspozycji cztery tematy na dwa tygodnie. 

• Like 2

• 0

OK, sprawdziłem.

Masz na giełdzie czynne dwa tematy (sprzedam). Jeśli dobrze poszperam, zapewne znajdę jeszcze dwa tematy założone w ostatnich dwóch tygodniach. Jak wszyscy, masz do dyspozycji cztery tematy na dwa tygodnie.

To ja jestem ociemniały.

Filtruję i nie widzę.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

• 0

http://jerkbait.pl/topic/86477-super-x-i-stradic-fe/

http://jerkbait.pl/topic/85711-stare-shakespeare-2200i2210/#entry2069304

Jeden sprzedam, drugi zamienię (zmylił mnie początek posta "Sprzedam lub zamienię na kij"

Jeśli masz dalsze pytania, zapraszam na priv.

• 0

http://jerkbait.pl/topic/63348-nowe-zasady-funkcjonowania-giełdy-jerkbaitpl/?p=1852945

Jak z powyższego wynika, 30 dni od rejestracji pełen dostęp zostaje otwarty.

Co do dalszej części Twojego pytania, odpowiedź masz w punkcie szóstym Regulaminu giełdy:

"6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów, jak również zamieszczanie linków do aukcji oraz umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych (również OLX.pl). Niedozwolone jest również zamieszczanie linków do aukcji lub ogłoszeń charytatywnych."

Po wycofaniu oferty z portalu aukcyjnego, oczywiście możesz wystawić go na naszej giełdzie.

Januszu,

a czy jednoczesne umieszczenie ogłoszenia na FORS oraz na jerku jest dozwolone? Myli mnie trochę pojęcie: "portal aukcyjny"

Edytowane przez Banjo

• 0

takie pytanie.. a moze propozycja innowacji ?

:)

czy do kategorii na giełdzie można by dorobic kategorie sprzet muchowy ze względu na specyfikę sprzetu i zamknięte co nie znaczy małe grono zapaleńców

i czy można by subskrybowac ogłoszenia dodatkowo na giełdzie per kategoria a nie całośc typu sprzedam/kupie/zamienie 

• 0

Nie musisz mi pisać ile mogą kosztować "białe kruki", bo to jestem w stanie sobie wyobrazić. Ale wnerwia mnie jak ktoś inwestując 4$ i wystawiając "towar" na giełdzie ma przebitkę x 7. 

Trudno mi było się nie odnieść do niektórych "koleżeńskich" aukcji, ale w sumie masz rację, nie mój portfel, nie mój biznes. Parafrazując: nie mój dom się pali, więc nie zadzwonię po SP...

To jak Cię to tak wnerwia to proponuję albo nie zaglądać na giełdę, albo udać się do specjalisty. :)

• 0

To jak Cię to tak wnerwia to proponuję albo nie zaglądać na giełdę, albo udać się do specjalisty. :)

Gdyby ktoś wystawił Zaubera za 1400 zł, to nazwałbyś go idiotą. Ale jak ktoś sprzedaje "pierdołę z 7-mio krotną przebitką jest zapewne wg Ciebie businessmanem. Gratuluję konsekwencji.

PS Miło, że się troszczysz o moje zdrowie. Ale mam znajomego specjalistę i jak do tej pory nie sugerował mi żadnej wizyty. :)

Edytowane przez Młody wędkarz
  • Like 2

• 0

Nie wiedziałem gdzie umieścić takie pytanie więc padło że tutaj . 

Kilka dni temu kupiłem ( teoretycznie ) kilka woblerów . Ogłoszenie o sprzedaży było w dziale przynęty - były wystawione trzy zestawy woblerów po cztery sztuki . Zestaw 3 był już sprzedany ja chciałem 1 . Niestety temat znikną i nie wiem dlaczego , sprzedający się nie odzywa a formalności powinny być już załatwione .Niestety nie pamiętam kto był twórcą tematu .  Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego tematy znikają ?