Skocz do zawartości
  • 0

Regulamin Giełdy - pytania i odpowiedzi ( FAQ )

Friko

Pytanie

Witam,

długo zapowiadanie ( i oczekiwane ) zmiany w regulaminach obowiązujących na jerkbait.pl  wreszcie nastąpiły i mamy świadomość, że zwłaszcza na początku mogą powodować pytania czy wątpliwości.

Dlatego otwieramy niniejszy wątek aby Forumowicze mogli zadawać pytania i uzyskiwać odpowiedzi odnośnie nowych regulacji.

W naszym założeniu ma być to swoista "infolinia"  - na zadawane w tym wątku pytania będziemy się starać dopowiadać sukcesywnie ( co nie oznacza że natychmiast - prosimy o wyrozumiałość )

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam.

Proszę o pomoc nie mogę zamieścić ogłoszenia w dziale sprzedam.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam Artur

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Ja również nie mogezamiwscic ogłoszenia...mam wybrać prefiks,po wybraniu nadal lipa.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 0

To może powtórzę co pisałem pewnie gdzieś w tym wątku - dla mnie giełda nie jest priorytetem - to dodatek do forum. Zwykle nie rozwiązuję problemów w tym dziale i nie zmieniam tej reguły. Problem jest w tym, że otrzymuję bardzo dużą liczbę pytań na priv typu "nie mogę utworzyć wątku". W 100% wynika to z nieznajomości regulaminu giełdy lub nie przeczytaniem niniejszego wątku gdzie większość rozwiązań zostało opisanych. Ponieważ cenię sobie swój czas postanowiłem nie odpowiadać na takie wiadomości - po prostu tak jak Wy chciałbym pojechać na ryby albo zająć się ciekawszymi rzeczami np. poczytać sobie ciekawe wpisy na forum. Proszę o zrozumienie mojej sytuacji. Moim marzeniem nie jest siedzenie przy komputerze i odpisywanie "przeczytaj regulamin", "jest limit wątków", "usuwamy ogłoszenia starsze niż" itd.

• Like 4

• 0

Nie mogę dodać ogłoszenia do giełdy twórców przekopałem wątek i nie ma tam pomocy w tej sprawie no chyba że coś przeoczyłem

Napisz do któregoś z Moderatorów - może Ci nada status Twórcy...

Update: próbuj dopytać Janusza @woblery_z_bielska

Edytowane przez Jano
  • Like 1

• 0

Nie mogę dodać ogłoszenia do giełdy twórców przekopałem wątek i nie ma tam pomocy w tej sprawie no chyba że coś przeoczyłem

Napisz do któregoś z Moderatorów - może Ci nada status Twórcy...

Update: próbuj dopytać Janusza @woblery_z_bielska

http://jerkbait.pl/topic/101632-zasady-przyznawania-statusu-tw%C3%B3rca/

• Like 1

• 0

Mam aktualnie 4 ogłoszenia najstarsze ogłoszenie dodałem 01.01.2018, 19:16 czyli 14 dni minęło, a kolejnego dodać nie mogę.

Dlatego że jest jeszcze aktywne? Można prosić o usunięcie ?

http://jerkbait.pl/topic/103054-s-woblery-ld-rapala-salmo-gumy-ko%C5%82owrotki-cz%C4%99%C5%9Bci-itp/page-2#entry2303666

• 0

Po 14 dniach od najstarszego ogłoszenia.

Czy to znaczy, że kasujące się po 14 dniach ogłoszenie daje niejako miejsce na nowe, które teoretycznie mogę zamieścić ?

Bo jeśli tak jest to na chwilę obecną nie działa.

Edytowane przez SlawekNikt

• 0

Dziś wystawiłem nowy temat ze sprzedażą 2 Stellek ale niestety po paru godzinach został skasowany przez któregoś z moderatorów, zapewne po zgłoszeniu tego przez nadgorliwego użytkownika.

Domyślam, ze skasowany został z powodu tego, iż podobny mój temat wisiał już na giełdzie?

Nie wiem czy obaj Panowie w swej łaskawości zauważyli, ze tamten temat założyłem 14 dni temu, powinien już zniknac zgodnie z ustawieniami systemowymi (14 dni) i mialem chyba prawo wystawić kolejny raz te przedmioty?

Temat został skasowany, ale licznik ogłoszeń nie, stad znowu mam zablokowana możliwość wystawienia ogłoszenia.

O co tu chodzi?

Edytowane przez Żbiku

• 0

1. To ja ukryłem ogłoszenie
2. Informuję, że nikt nic nie zgłaszał na ten temat, poza zadaniem pytania, całkiem sensownego zresztą w wątku
3. Ogłoszenia "starsze niż 14 dni będą usuwane", robimy to w miarę możliwości, nie zawsze od razu w kilka godzin po tych magicznych 14 dniach
4. Ze względu na spójność forum i porządek, nie widzę uzasadnienia do utrzymywania dwóch jednakowych ogłoszeń w tym samym czasie, bez sensu prawda?
5. Inni koledzy ogarniają temat i zazwyczaj nie ma problemu - wystarczy poprosić o usunięcie "starego" (cokolwiek to znaczy) ogłoszenia i można wystawić ponownie w ramach limitu, proste...

• Like 6

• 0

Dlaczego usunięto mi temat?

Nawet wiadomości nie dostałem z przyczyną usunięcia

http://jerkbait.pl/topic/115792-zamienię-revo-toro-51hs-lub-przynęty-szczupacze-na-multika-do-średniego-casta/

Wystaw ogłoszenie zgodne z regulaminem giełdy, to nie zniknie.

Naprawdę warto zacząć poszukiwania przyczyn od sprawdzenia zgodności z regulaminem, bez powodu ogłoszenia nie znikają.

(iv) ogłoszenie sprzedaży lub zamiany musi zawierać aktualne zdjęcie przedmiotu a także informację o stanie fizycznym / technicznym / wadach widocznych i ukrytych

• Like 1

• 0

Wystaw ogłoszenie zgodne z regulaminem giełdy, to nie zniknie.

Naprawdę warto zacząć poszukiwania przyczyn od sprawdzenia zgodności z regulaminem, bez powodu ogłoszenia nie znikają.

(iv) ogłoszenie sprzedaży lub zamiany musi zawierać aktualne zdjęcie przedmiotu a także informację o stanie fizycznym / technicznym / wadach widocznych i ukrytych

Dzięki, znam regulamin. Zapomniałem wkleić link do ogłoszenia w dziale sprzedaży?