harvi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Pod koniec miesiaca wybieram sie na krotki wypad we fjordy w okolice Bergen.Korci mnie zabrac wedke zeby sobie wieczorem chwile polowic.Jakie metody lowienia w tym terenie, bez lodzi, polecacie ??Najciezszy sprzet jaki mam pod reka to spincast cv. 150 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harvi Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Moj adres e-mail: harvi @ bredband . net (spacje wytnij)Z gory dzieki za mape, bylbym Ci jeszcze wdzieczny za pare tispow o samym lowieniu, konkretne przynety itd. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harvi Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Juz wrocilem z dlugiego weekendu w Norwegii.Kiepska pogoda i inne zajecia pozwolily mi polowic 2 godziny pierwszego dnia i z 4 nastepnego.Dosc silnie wialo a lodka byla mala wiec akwen zasadniczo zostal ograniczony do zatoki. Makrela lapie sie na wszystko, we wszytkich kolorach i wsumie w dowolnych ilosciach.Na niebiesko srebrnego pilkera (rada Witka) wyciagnalem dwa mniejsze dorsze i rdzawca. Te pare chwil lowienie ryb morskich tak mi sie spodobalo, ze w przyszlym roku pewnie pojade na zorganizowana wyprawe wedkarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaarianG Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Podpinam się do tematu. Pod koniec maja jadę zorganizowana grupą na Fiordy do Norwegii do Gursken. Jade pierwszy raz. Chciałbym połowić dość lekko, na spining ale także przyszykować trochę mocniejszy zestaw pilkerowy. Był ktoś w tej okolicy. Potrzebuje jakieś rady sprzętowe, przynętowe. Nastawiam się bardziej na spining. Jakie gramatury, na jakiej głębokości szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Tu masz trochę kolego http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=286266 msg_286266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaarianG Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Dzięki zawsze coś więcej, a jak te pływy poznać wody? Po prostu przybiera- zwiększa się poziom co widać po brzegach? Najbardziej potrzebuje wiedzy jaki kij tu by był odpowiedni- coś ze sklapu albo pracowni? Coś by sie przydało z zapasem mocy ale i w miarę czułe, lekkie i przyjemne w wyciąganiu rybek- chodzi o spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Poszedł priv,a co do kijów to nie doradze za bardzo ,ja miałem w Norge starą serię Robinsonów (USA)2,70 do 80gram i do 120gram powiem tylko że pałowate były żadnej finezji ,a co do czułości( na ciężkie główki będziesz śmigał) to bez desperacji przy rdzawcach i czarniakach brania nie przegapisz niezle kopią po kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luckyguliver Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) @wujek, nie trzeba jechać na Lofoty żeby mieć takie widoki. Środkowa Norwegia jest wg mnie duuuuużo piękniejsza.A co bys dokladnie polecil. Bede w tym roku w Norwegii i oprocz lososi to chcialbym jeszcze fiordy zobaczyc. Dodam jeszcze, ze nie mam auta. Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
harvi
Pod koniec miesiaca wybieram sie na krotki wypad we fjordy w okolice Bergen.
Korci mnie zabrac wedke zeby sobie wieczorem chwile polowic.
Jakie metody lowienia w tym terenie, bez lodzi, polecacie ??
Najciezszy sprzet jaki mam pod reka to spincast cv. 150 gram.
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi