Skocz do zawartości

CITICA / CURADO D

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

szukam praktykow - przede wszystkim. chodzi mi o porownanie praktyczne, glowie min wagowe, obslugiwanych przynet, ale i zawartosc bebechow tez. kolega zastanawia się na wyzej wymienionymi maszynami. wiem ze citica ma jedno lub dwa lozyska mniej. pytanie co z reszta...

Citica D jest z tajlandii albo Malezji. Curado D z Japan. Citika ma szpulę wykonaną w innej technologii niż Curado D. Jest to szpula podobnego typu co w starych scorpionach 1501 albo w amerykańskiej wersji scorpiona quick fire czyli w modelu Castaic. Curado ma lekka szpulką wzkonaną w technologii MagnumLite. Citica D fajnie sie jednak rzucało sliderem 7S

pozd JW :D

Witam i pozdrawiam.

Mifek jeżeli chodzi o curado to posiadam.

Wrażenia z obsługi tej maszynki wcale nie zgorsze:).

a tak poważnie to polecam.

mam curado 201 DPV spasowany z premierkiem 3/8-1 oz, czyli 10,5-28 g c.w. Najlżejszego wabika jeszcze nie sprawdziłem, ale perch 8F salmo leciał mi z tego zewstawiku na ok 15-20 m.

Co do citiki to jest to to samo co curado- konstrukcyjnie z tym że jak wyżej pisano mniej łożysk kulkowych, bo pewne stanowią panewki czyli też łożyska ale ślizgowe.

Jeżeli chodzi o mnie to plecam curado.

• 2 lata później...

o szpule pytaj na japantackle.com ja u nich kupuje zawsze czesci jak trzeba,rolke prowadząca i kabłonk do starego TP F wysłali w 5 dni.kiedyś zryłem na maxa w curado śrubki i nieszło odkrecic,pomotałem panel boczny wiertarą i wygladało masakra tak niepusciło.trza było rozwiercać.

email do kolegi Kayo i po 2 tygodniach był nowy panel za cene 93zł z wysyłką.

napisz tam a oni Ci pomogą,zyczliwe ludziki :D