piotro82 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam przedstawiam kilka moich wzorów Czarnuszek Okonek Pstrążek Pstrążek SDR Pozdrawiampiotro82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Opowiedz coś więcej - materiał, rozmiar, waga, od jak dawna, z czego jesteś dumny, a co sprawia jeszcze problemy - witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Materiał to w większości balsa, nie licząc woblerów szczupakowo-sandaczowych które są z lipy. Czarnuszki , okonki są wielkości około 35mm pstrążki od 45 do 65mm , stelaż oczywiście z nierdzewki o,8mm przez całą długość wobków, stery to poliweglan 1mm waga to różnie w zależności od wody, zamówień itp.Tak na serio strugam od 3 lat, wcześniej po kilkanaście sztuk na sezon dla siebie ale to dawne czasy. Z czego jestem dumny??? hmmm może dumny to za wielkie słowo ale jestem zadowolony z malowania bo nie używam aerografu i wszystko malowane gąbeczkami, farby to bazy samochodowe a na nie kolorki z pigmentów do farb emulsyjnych i na to lakier 5 warstw to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Nowa porcja boleniówek, jeszcze bez sterów i kotwicdługość około 6cm waga około 8g (nie lubię przecinaków) na moje Odrzańskie warunki w zupełności wystarczy taka waga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Jakich gąbek używasz ? Malowanie ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 A mam taki stary materac wypełniony czarną gąbką o drobnej granulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Tak wygląda gąbka którą maluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Bardzo ładnie wyglądają- powłoka może dawać ciekawe efekty w wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) No to czas zacząć nowe zlecenie, poprzednie 100 szt zeszło jak świeże bułeczki Tym razem Baryłki około 30 mm i 2-2,5 gr Edytowane 3 Lutego 2013 przez piotro82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witaj Piotr.Fajne te Twoje wobki Szczegolnie kleniówki i pstrągowe mają ogromny potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Karol jak mi gips zdejmą to możemy wyskoczyć na kropki zapolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Chętnie tym bardziej ze ja też 2 tygodnie w łożeczku bo grypsko mnie dopadło.Kwisa, Bóbr obojętnie gdzie byle woda się ustabilizowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Stelaże wklejone, czas na ołów i szpachel Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Polej lukrem i będą w sam raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (..)na to lakier 5 warstw (..)Jeśli tylko 5 warstw lakieru, przemyśl proszę możliwość wyfrezowania drobnego otworu pod oczy - unikniesz przypadkowego oderwania się oka na łowisku i pretensji od "nabywców świeżych bułeczek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 oczy przyklejam na kropelkę bo nie wierzę oryginalnemu klejowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Baryłki już w kolorkach, przed lakierowaniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Baryłki już w kolorkach, przed lakierowaniem 1.jpg PozdrawiamKurcze...i że to nieby gąbką malowane ? Kłamczysz , pewno gdzieś tam z tyłu masz schowany aerograf Rispekt , bardzo lubie takie malowanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Aerograf dopiero w marcu kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Skromniacha ukrył się za tytułem wątku, a woby proszę proszę. Dobry początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 hehehe a co miałem napisać? "moje wypasy" hehe skoro takie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Panowie fotki , fotkami widać ze wytwórca ma wypracowany własny styl zresztą bardzo dobry A na żywo wyglądają o niebo lepiej Pzdr Piotr tak trzymaj Ps. Co to bedzie jak aerograf opanujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Już strugam korpusy do testowania Aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 fajnie popatrzeć na pstrąga SDR- jeszcze lepiej wyglądał by okoń SDR taki około 15cm PSproblem o którym wspominałem mało kto podejmuje sie robienia większych woblerów do trollingu - a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi