Mielony Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) zrobiłm telefonem ale fotka tragiczna,ale chyba widac peknieciez drugiej strony jest tak samo nawet bardziej,bliżej do grzbietu Edytowane 7 Lipca 2013 przez Mielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Albo dostał mega strzała po kamieniach, albo inne uszkodzenie mechaniczne , bo przy normalnym użytkowaniu raczej nie do pomyślenia aby tak pękł, może też być uszkodzenie w przesyłce bo oststnio odebrałem przesyłkę od kolegi i wobek w wersji sdr miał rozłupaną głowe na dwie części w miejscu wklejenia steru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 to nwm co z tym zrobic bo znajac moje szczęscie to strzal i zos taie mi tylko oczko na agrawce ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 bo te wobki są zaj.... no i łowne ale ci powiem że przydał by mi sie taki 18/20g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Wobler ma pełny stelaż więc oczko nie zostanie , proponuję Ci zalać pęknięcie klejem cyjanoakrylowym typu kropelka i na to warstwa lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Takich cieżkich nie robię i niestety musiałbyś szukać u kogoś innego, wiem że Michał Bryka robił takie po 18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 no to właśnie kropelką zalalem ale niemam takiego lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 kropelka powinna wystarczyć spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 spoko to jestem już spokojny teraz tylko bolenie przycinac powoli i do brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Niech sie stanie Troll Killer Wobki lipowe 11,5 cmStelaż będzie 1 mm przez całośćDocelowo pływające schodzące do 3-4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Pierwszy Killer wpłynął na warsztat, stelaż wygięty, owiniety pletką 0,19 (myślę że znacząco wzmocni to jego konstrukcję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Z tym owinięciem pletką to bardzo dobry patent jest ...warty opatentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Pierwszy Killer wpłynął na warsztat, stelaż wygięty, owiniety pletką 0,19 (myślę że znacząco wzmocni to jego konstrukcję) DSC06735.jpgDSC06737.jpgDSC06738.jpgDSC06739.jpg Też tak właśnie robiłem do trollowych tylko ze owijałem drucikiem miedzianym cieniutkim jak Twoja pletka... nieraz takie malutkie szpulki są w różnych urządzeniach .PS/ Miałes coś wczoraj na Kluczach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Robiłem już tak, tyle że po owinieciu traktowałem żywicą Sprawdza się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Po włożeniu w wobka cały owiniety stelaż został zalany cyjanoakrylem w żelu nie ma takiej ryby żeby to wyrwała Michał miałem bolka, chlapaka i 4 wyjścia ale w oststniej chwili rezygnowały, wczoraj pierwszy raz stosowałem żyłkę fluo 0,20 i wydaje mi sie że własnie przez to rezygnowały z ataku bynajmniej tak to sobie tłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Po włożeniu w wobka cały owiniety stelaż został zalany cyjanoakrylem w żelu nie ma takiej ryby żeby to wyrwała Michał miałem bolka, chlapaka i 4 wyjścia ale w oststniej chwili rezygnowały, wczoraj pierwszy raz stosowałem żyłkę fluo 0,20 i wydaje mi sie że własnie przez to rezygnowały z ataku bynajmniej tak to sobie tłumaczę Ja łowię żółtą PP z 40 cm spinwalem i jakoś nie rezygnują bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Dlatego napisałem że tak to sobie tłumaczę może gdybym chociaż przykucnął a ja stałem jak ten żubr na skarpie ze słońcem w plecy wrzucając, piekny, ogromny cień na wodę a może po prostu już nie potrafię łowić hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Po impregnacji Killer ostał 6 g Pb i szpachelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Piotro82 for K.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Głębszy kleniowaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Piotrze fajnie zmieniasz sposób malowania. Przy okazji pękniętego woblera i możliwej przyczyny. Rzadkie to przypadki jednak się zdarzają takie pęknięcia. Kiedy. Wtedy gdy drewno jest bardzo suche, a powłoka zabezpieczająca go przed wodą gdzieś się rozszczelni. Gdy zaciągnie wodę to rozsadzi go jak granat. Mnie się to trafiło raz, zanim wobler został całkowicie pomalowany. To było na początku mojej przygody z własnymi woblerami. Przynęta była teoretycznie dobrze zabezpieczona. Jedyne miejsce, którym woda miała kontakt z drewnem okazał się rowek na ster. Zmieniałem różne stery robiąc kilka prób w wannie i na moich oczach go rozsadziło. Zapamiętałem tą lekcję na zawsze. Być może nie było to przyczyną w tym przypadku, który opisał @mielony. Jeśli tak, to wobler należy zostawić do wysuszenia na kilka dni. Jeśli to możliwe, punktowo zabezpieczyć ster, a całość zmatowić papierem i pokryć nowym lakierem. Będzie żył i będzie dalej łowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Efekt prawie finalny po jednej warstwie lakieru, jeszcze sie cienkopisem pobawię i będzie gotowy, pozostanie jeszcze wystruganie jakiejś zgrabnej łopaty ze poliwęglanu 2mm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Widze kolejny aerografowy majster hehe ladniutkie no niebawem i ja sie pobawie z aero no i o farbki sie odezwe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 przyjemnie się patrzy na ten woblerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Mam nadzieję że rybki też będą spoglądać na niego przychylnym okiem, tudzież zębem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi