rapia Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam.Mam problem z okularami Okulary ciągle są zaparowane i mnie denerwują Macie jakieś sprawdzone sposoby,by temu zapobiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 dmuchaj w drugą strone.....eheh, a tak na powaznie to jak za bardzo przylegają to tak się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolo Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Być może będziesz się śmiał, ale jest taki stary patent, który wykorzystuje większość... nurkujących. Uwierz mi, to działa! Przynajmniej w przypadku maski do nurkowania.Kiedyś smarowało się od wewnątrz maskę najzwyczajniejszą pastą do zębów, czekało aż wyschnie, potem wycierało delikatnie ściereczką i .... tyle.Maska nie parowała. Tego akurat do okularów nie polecam, bo większość obecnych past do zębów może porysować szkła.Potem koledzy pokazali sposób znacznie prostszy:wystarczy użyć własnej śliny na suchą powierznię szkła (tworzywa), ów specyfik palcem rozprowadzić, wypłukać w wodzie (nie zmywać) i gotowe.Sam jestem ciekaw czy ten z pozoru drastyczny sposób pomoże również w tym przypadku. Ewentualnie można by również spróbować jakiegoś specyfiku ze stacji benzynowej służącego przeciw parowaniu szyb w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wildriver Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 http://mtb.pl/sprzet-testy-trendy/testy/52,1,test-sprayu-przeciwko-parowaniu-okularow-muc-off-anti-fog.html Dodaje,że nie testowałem.Koleszka miał,ale nie wiem jak się sprawdziło u niego.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Wiem, że w aucie jak szyby nadmiernie parują to odtłuszczamy(?) i przecieramy np. ściereczką z spirytusem. Na okularach też powinno działać, aczkolwiek nie sprawdziłem. Prosty sposób. Edytowane 2 Lutego 2013 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapia Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Dzięki.Spróbuję patentu ze ściereczką i spirytusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja też miałem z tym problem. Strasznie zaparowywały mi polaroidy Solano. Któregoś razu zgubiłem je nad rzeką i kupiłem sobie okulary firmy Brenda. Używam ich od dwóch lat i przez ten okres zaparowały mi może ze dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Jak za mocno przylegają to będą parować. Ciekawe czy patent ze śliną tu by się sprawdził, bo ta jest zawsze "pod ręką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 proponuję wybrać się do visionexpress tam powinni mieć lekarstwo na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawek1 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 W sklepie sportowym kupisz specjalny płyn przeciw parowaniu, koszt 5-10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ww. Brendy mają powłokę antifog. Też kupiłem i polazłem na ryby w największa duchotę, niestety nie pomogło, nic nie pomoże przy dużej wilgotności powietrza i mocno przylegających okularach. Do maski do nurkowania pluję i nie mam z parowaniem problemu, ale nie sądzę, żeby w przypadku okularów pomogło, mnie na pewno denerwowałyby te mazy, które na pewno pozostaną. Jeżeli chcesz tego spróbować to pamiętaj, żeby przed pluciem nie jeść snikersów ani golonki . Ze spirutusem też bym uważał, nie wiadomo w jakie powłoki wyposazone sa okulary, do odtłuszczenia wystarczy woda z mydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TriMack Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) jako że pocę się strasznie na nosie to wnerwiało mnie strasznie parowanei blycków... przypadkowo nabyty środek do mycia szyb z anty-fog'iem problem rozwiązał (wystarczy przed wyjściem spryskać i wytrzeć) przynajmniej na moich szklanych....tylko cena trochę zaporowa bo 7zł za pol litra ....http://www.superdelikatesy.pl/produkt,2134,clin-anti-fog-p%C5%82yn-do-mycia-szyb-500ml.html Edytowane 5 Lutego 2013 przez TriMack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ja używam tego snowbee fog-off , cały sezon i rewelacja , trochę drogie i mało tego ale na długo wystarcza , nie za często trzeba aplikować , polecam ( tylko nie wiem czy w polandii do kupienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trinited Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Spirytus za szybko wyparowuje. Lepszy sposób to natrzeć od wewnątrz sokiem z ziemniaka lub płynem do mycia naczyń i zostawić aż wyschnie zupełnie. Potem wypolerować (nie myć) szmatką z mikrofibry.W 100% nigdy się nie da wyeliminować parowania, duży wpływ na to ma kształt oprawek - jak bardzo przylegają do twarzy. Acha i warto sprawdzić w palcach czy płyn nie ma mikrogranulek bo mogą porysować szkła, dobry jest ludwik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rapia
Witam.Mam problem z okularami

Okulary ciągle są zaparowane i mnie denerwują

Macie jakieś sprawdzone sposoby,by temu zapobiec

13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi