Fatso Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 To rękojeść dla wymagającego kierowcy. Skórzana kierownica, skórzana gałka dźwigni zmiany biegów oraz mieszek, no to i rękojeść spina musowo z echtes Leder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 To rękojeść dla wymagającego kierowcy. Skórzana kierownica, skórzana gałka dźwigni zmiany biegów oraz mieszek, no to i rękojeść spina musowo z echtes Leder + gruby skórzany, wypchany....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 jak włożysz plik 10-cio złotowych banknotów, to ten "gruby, skórzany" ...też będzie wypchany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Podobno, niektóre modele Shimano Lesath, mają wkomponowane elementy ze skóry.A nawet całą rękojeść ze skóry, rak jak ten St. Croix. Przyznam, że wyglądało bajerancko, ale już widziałem ten syf zbierający się w grubych szwach (skóra była zszyta jakimś rzemieniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Jeszcze cieplutki projekt spinning wykonany na blanku z matchówki Trabucco 330 cm 5-20g (uszkodzony dolnik nie do naprawy). Wyszedł z tego całkiem, całkiem fajny kijek spinningowy: długość 220cm, dwu częściowy, c.w. około 10-20g dedykowany pod gumy i lekkie koguty do 20g. Edytowane 20 Lutego 2013 przez Zdzisław Czekała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 ładny kijek, czy ten kolor blaku jest orginalny jak na matchówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Nie kolorek jest "mój" miedziany metalik pokryty matowym bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Bardzo ładnie to wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 kolorki faktycznie pierwsza klasa. Bardzo oryginalnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macisgod Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam Jeden z ostatnich projektów Pana Zdzisława wędka na blanku Batsona IST1082F uzbrojona w przelotki systemuFuji KR Alconite, szczytowa SiC, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Bardzo ładny kijaszek , zresztą tak jak wszystkie prace pana Zdzisława. Jestem ciekawy osiągów rzutowych tego systemu czy jak kto woli konceptu (KR) i jeżeli nie będzie to jakiś problem po testach rad byłbym jakby właściciel kija podzielił się wrażeniami a prace jak już powiedziałem bardzo ładne w klasycznej konwencji bez ekstrawagancji i zbędnych duperelek , bije z nich nutka szlachetności oraz elegancji w starszym wysublimowanym dostojnym stylu o ile można tak powiedzieć ,słowem klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 To i ja pokaże swoje kijki z pracowni Madler Z. Czekała.Pierwszy to Batson IST993F RX7 – 2,55 m – c.w. 7-14g o akcji medium-fast do fast.Przelotki to Alps S6, uchwyt Fuji DPS 17, nici GudebrodMuchówka to G.Loomis GLX 9' do #4 zbudowana na jeden z ostatnich blanków -które mogli kupić zwykli śmiertelnicy.Uchwyt REC z wkładką z drewna Maple Birdseye, przelotki RecoilWykonanie - najwyższa jakość - wystarczy pooglądać fotki:)Gabriel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Nowy projekt wędki St.Croix Avid 275 cm, 2pc, c.w. 4-18g, moc 6-10lb.Rękojeść korkowa dzielona z wstawkami z korkogumyi z wovenem grafitowym, uchwyt Fuji DPS17B, przelotki ATC tytanowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Nareszcie pracownia, która kładzie lakier I-sza klasa. Na podstwie zdjęć umieszczanych w "firmowych" galeriach śmiem twierdzić, że są może 2-3 w Polsce które trzymają ten standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze-m Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Nowy projekt wędki St.Croix Avid 275 cm, 2pc, c.w. 4-18g, moc 6-10lb.Rękojeść korkowa dzielona z wstawkami z korkogumyi z wovenem grafitowym, uchwyt Fuji DPS17B, przelotki ATC tytanowe. St.Croix3.jpg St.Croix4.jpg St.Croix5.jpg St.Croix6.jpg St.Croix7.jpgPanie Zdzisławie czy to może ten kijek dla mnie??pozdrawiamprzemek p.s. w piątek wracam do kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Tak Panie Przemku mam nadzieję, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze-m Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Jednym słowem rewelacja, kolorystycznie tak jak sobie wyobrażałem, będzie super wyglądało z kołowrotkiem. Warto było czekać Pozdrawiam. Edytowane 20 Lutego 2013 przez dpb-firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zande Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 witam,piekne te kije a przy okazji mam pytanie czy Fiba jest do sprzedania ?Prosze o kontakt podzande@tlen.pl serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 ST1084F-MHX 275 cm, c.w. 10-42 g, 8-15 lb. Rękojeść korkowa ze wstawkami z korkogumy, uchwyt DPS17S, przelotki ATC tytanowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam Widzę że jest to moje zamówienieKijek prezentuje się świetnieSzkoda tylko że do sezonu jeszcze trochę i trzeba będzie odstawić wędkę na stojak W poprzednim sezonie wyciągnąłem największego sandaczyka 75cm/4kg W tym sezonie z nowym kijem spodziewam się lepszych wyników Pewnie nie wytrzymam do czerwca i pierwszego maja będzie chrzest kija na szczupakach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Tak ma być mam nadzieję, że nie tylko będzie się prezentował ale też i skutecznie łowił. I taka mała zamiana z rękojeści pełnej korkowej na dzieloną z pianki nawiązująca stylem do foregrip-u. Wędka to Shimano Force Masters Limited Edition 210 cm, c.w. 5-20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Panie Zdzisławie. Czy korki zabezpieczane są czymś innym niż corkseal? Ewentualnie jest robiona jakaś polerka szmatką z woskiem? Na zdjęciach czasem wychodzi taki półmat i nie wiem, czy to takie zdjęcia czy sposób wykończenia korka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Wszystkie rękojeści korkowe zabezpieczam Corkseal-em nie stosuję wosku. Odpowiedni efekt (mat, półmat lub połysk) uzależniony jest od sposobu naniesienia Corkseal-u. I tak mat uzyskuję nanosząc bardzo cienką warstwę preparatu pędzelkiem po wyschnięciu lekko poleruję w zasadzie przecieram ... skórą dłoni. Półmat uzyskuję analogicznie jak mat ale nanoszę dwie cienkie warstwy Corkseal-u (druga po wyschnięciu pierwszej i delikatnym przetarciu) i wypolerowaniu dłonią. Połysk to dwie warstwy preparatu ale obficie i polerowanie na obrotach flanelką skóra dłoni by się przypaliła . O to cała tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Dla mnie tajemnica, bo takiego triku nie znałem. Często takie zdjęcia widuje i się zastanawiam, bo czytałem o polerce na wosk. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Mam wrażenie, że po wosku korek może nie oddychać (tak mi się wydaje), a po Corkseal-u oddycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi